Dhoma e Biznesit të Diasporës trajnime në terren me ekspertët e bujqësisë

E hënë, 22 Prill, 2024
E hënë, 22 Prill, 2024

Dhoma e Biznesit të Diasporës trajnime në terren me ekspertët e bujqësisë

Suporti ndaj sipërmarrjeve të vogla kryesisht në sektorin e bujqësisë është  thelbi i projekti “Diaspora na mëson”, një nismë e Dhomës së Biznesit të Diasporës në bashkëpunim me IOM në partneritet me Associazione Italiana Coltivatori.

Në këtë projekt po organizohen shkëmbime njohurish dhe ekspertize në terren me ekspertë italianë e përfaqësues të Diasporës shqiptare në Itali për t’u ofruar fermerëve shqiptarë njohuritë, praktikat, metodat dhe teknikat më moderne dhe biologjike për kultivimin e produkteve bujqësore.

Seminari i radhës u realizua në Cërrik në sipërmarrjen lokale “Bullari Fratelli”,të cilët kultivojnë një gamë të gjerë produktesh bujqësore si, shegë, arra, fiq, kivi, bajame, etj si dhe prodhim produktesh bulmeti dhe mjaltë.

Pas suksesit në tregun vendas sipërmarrësit e familjes Bullari kanë filluar të eksplorojnë dhe të eksportojnë edhe në tregjet ndërkombëtare. Ata kanë shprehur interes të madh për të zgjeruar eksportet në Itali dhe në vende të tjera të BE-së. Si pohon edhe vetë Lulëzimi, një nga vëllezërit sipërmarrës “Për të qenë në gjendje të rriten dhe t’i bëjnë produktet e tyre më konkurruese për tregjet ndërkombëtare, biznesi i tyre ka nevojë për mbështetje dhe ekspertizë teknike nga ata që “tashmë kanë ecur në gjurmët e tyre”.

Demonstrimet në terren janë shumë efektive në bujqësi për të mësuar konkretisht nga praktikat më të mira të Diasporës shqiptare dhe ekspertëve italianë.

Gjatë këtij seminari në terren Lulzim Bullari mori informacion praktik mbi mbrojtjen e bimëve, certifikimin dhe metodat organike, kërkesat për eksport dhe teknika të tjera të dobishme nga ekspertët që vizituan plantacionet e tij.

Si pjesë e këtij projekti është krijuar një platformë trajnimi online “Diaspora na Mëson” dhe janë trajnuar mbi 14 fermerë dhe eksportues.

Lexo edhe: “Diaspora na mëson” platforma risi dedikuar sektorit të bujqësisë

Ditët në vazhdim eksperti italian i frutikulturës dhe përfaqësuesit e Dhomës do të jenë në fermat e shegës në Rrogozhinë për të ndarë të njëjtat përvoja dhe ekspertizë si në Cërrik.

Diaspora na Mëson është pjesë e projektit të IOM “Angazhimi i Diasporës në Transferimin e Njohurive Bujqësore në Shqipëri”, i zbatuar në partneritet me Dhomën  e Biznesit të Diasporës Shqiptaree dhe Associazione Italiana Coltivatori.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Suporti ndaj sipërmarrjeve të vogla kryesisht në sektorin e bujqësisë është  thelbi i projekti “Diaspora na mëson”, një nismë e Dhomës së Biznesit të Diasporës në bashkëpunim me IOM në partneritet me Associazione Italiana Coltivatori.

Në këtë projekt po organizohen shkëmbime njohurish dhe ekspertize në terren me ekspertë italianë e përfaqësues të Diasporës shqiptare në Itali për t’u ofruar fermerëve shqiptarë njohuritë, praktikat, metodat dhe teknikat më moderne dhe biologjike për kultivimin e produkteve bujqësore.

Seminari i radhës u realizua në Cërrik në sipërmarrjen lokale “Bullari Fratelli”,të cilët kultivojnë një gamë të gjerë produktesh bujqësore si, shegë, arra, fiq, kivi, bajame, etj si dhe prodhim produktesh bulmeti dhe mjaltë.

Pas suksesit në tregun vendas sipërmarrësit e familjes Bullari kanë filluar të eksplorojnë dhe të eksportojnë edhe në tregjet ndërkombëtare. Ata kanë shprehur interes të madh për të zgjeruar eksportet në Itali dhe në vende të tjera të BE-së. Si pohon edhe vetë Lulëzimi, një nga vëllezërit sipërmarrës “Për të qenë në gjendje të rriten dhe t’i bëjnë produktet e tyre më konkurruese për tregjet ndërkombëtare, biznesi i tyre ka nevojë për mbështetje dhe ekspertizë teknike nga ata që “tashmë kanë ecur në gjurmët e tyre”.

Demonstrimet në terren janë shumë efektive në bujqësi për të mësuar konkretisht nga praktikat më të mira të Diasporës shqiptare dhe ekspertëve italianë.

Gjatë këtij seminari në terren Lulzim Bullari mori informacion praktik mbi mbrojtjen e bimëve, certifikimin dhe metodat organike, kërkesat për eksport dhe teknika të tjera të dobishme nga ekspertët që vizituan plantacionet e tij.

Si pjesë e këtij projekti është krijuar një platformë trajnimi online “Diaspora na Mëson” dhe janë trajnuar mbi 14 fermerë dhe eksportues.

Lexo edhe: “Diaspora na mëson” platforma risi dedikuar sektorit të bujqësisë

Ditët në vazhdim eksperti italian i frutikulturës dhe përfaqësuesit e Dhomës do të jenë në fermat e shegës në Rrogozhinë për të ndarë të njëjtat përvoja dhe ekspertizë si në Cërrik.

Diaspora na Mëson është pjesë e projektit të IOM “Angazhimi i Diasporës në Transferimin e Njohurive Bujqësore në Shqipëri”, i zbatuar në partneritet me Dhomën  e Biznesit të Diasporës Shqiptaree dhe Associazione Italiana Coltivatori.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

Suporti ndaj sipërmarrjeve të vogla kryesisht në sektorin e bujqësisë është  thelbi i projekti “Diaspora na mëson”, një nismë e Dhomës së Biznesit të Diasporës në bashkëpunim me IOM në partneritet me Associazione Italiana Coltivatori.

Në këtë projekt po organizohen shkëmbime njohurish dhe ekspertize në terren me ekspertë italianë e përfaqësues të Diasporës shqiptare në Itali për t’u ofruar fermerëve shqiptarë njohuritë, praktikat, metodat dhe teknikat më moderne dhe biologjike për kultivimin e produkteve bujqësore.

Seminari i radhës u realizua në Cërrik në sipërmarrjen lokale “Bullari Fratelli”,të cilët kultivojnë një gamë të gjerë produktesh bujqësore si, shegë, arra, fiq, kivi, bajame, etj si dhe prodhim produktesh bulmeti dhe mjaltë.

Pas suksesit në tregun vendas sipërmarrësit e familjes Bullari kanë filluar të eksplorojnë dhe të eksportojnë edhe në tregjet ndërkombëtare. Ata kanë shprehur interes të madh për të zgjeruar eksportet në Itali dhe në vende të tjera të BE-së. Si pohon edhe vetë Lulëzimi, një nga vëllezërit sipërmarrës “Për të qenë në gjendje të rriten dhe t’i bëjnë produktet e tyre më konkurruese për tregjet ndërkombëtare, biznesi i tyre ka nevojë për mbështetje dhe ekspertizë teknike nga ata që “tashmë kanë ecur në gjurmët e tyre”.

Demonstrimet në terren janë shumë efektive në bujqësi për të mësuar konkretisht nga praktikat më të mira të Diasporës shqiptare dhe ekspertëve italianë.

Gjatë këtij seminari në terren Lulzim Bullari mori informacion praktik mbi mbrojtjen e bimëve, certifikimin dhe metodat organike, kërkesat për eksport dhe teknika të tjera të dobishme nga ekspertët që vizituan plantacionet e tij.

Si pjesë e këtij projekti është krijuar një platformë trajnimi online “Diaspora na Mëson” dhe janë trajnuar mbi 14 fermerë dhe eksportues.

Lexo edhe: “Diaspora na mëson” platforma risi dedikuar sektorit të bujqësisë

Ditët në vazhdim eksperti italian i frutikulturës dhe përfaqësuesit e Dhomës do të jenë në fermat e shegës në Rrogozhinë për të ndarë të njëjtat përvoja dhe ekspertizë si në Cërrik.

Diaspora na Mëson është pjesë e projektit të IOM “Angazhimi i Diasporës në Transferimin e Njohurive Bujqësore në Shqipëri”, i zbatuar në partneritet me Dhomën  e Biznesit të Diasporës Shqiptaree dhe Associazione Italiana Coltivatori.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.