Ekonomia/ Shqipëria dyfishon eksportet drejt Kinës

E enjte, 28 Tetor, 2021
E enjte, 28 Tetor, 2021

Ekonomia/ Shqipëria dyfishon eksportet drejt Kinës

Shqipëria thuajse ka dyfishuar eksportin me Kinën në muajin dhjetor. Sipas të dhënave më të fundit të Institutit të Statistikave, në dhjetor 2020, vendi ynë ka eksportuar mallra në vlerë 613 milionë lekë, 266 milionë lekë më shumë se në dhjetor 2019.

Nga ana tjetër, edhe importi nga Kina është rritur në muajin përmbyllës së vitit 2020. Sipas Instat, importi i mallrave nga Kina në dhjetor 2020 ka qenë në vlerën 5.3 miliardë lekë, nga 5.2 që rezulton për dhjetorin e 2019- ës.

Ajo çka mund të ketë ndikuar në rritjen e eksportit drejt një vendi që duket “sikur i ka të gjitha”, është marrëveshja e nënshkruar me qeverinë kineze vetëm pak muaj më parë, për eksportin e mjaltit shqiptar në Kinë. (Scan)

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Shqipëria thuajse ka dyfishuar eksportin me Kinën në muajin dhjetor. Sipas të dhënave më të fundit të Institutit të Statistikave, në dhjetor 2020, vendi ynë ka eksportuar mallra në vlerë 613 milionë lekë, 266 milionë lekë më shumë se në dhjetor 2019.

Nga ana tjetër, edhe importi nga Kina është rritur në muajin përmbyllës së vitit 2020. Sipas Instat, importi i mallrave nga Kina në dhjetor 2020 ka qenë në vlerën 5.3 miliardë lekë, nga 5.2 që rezulton për dhjetorin e 2019- ës.

Ajo çka mund të ketë ndikuar në rritjen e eksportit drejt një vendi që duket “sikur i ka të gjitha”, është marrëveshja e nënshkruar me qeverinë kineze vetëm pak muaj më parë, për eksportin e mjaltit shqiptar në Kinë. (Scan)

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.