Covid-19 / Ja si mund të kthehen në rrugë tokësore shqiptarët nga vendet e BE-së

E premte, 24 Maj, 2024
E premte, 24 Maj, 2024

Covid-19 / Ja si mund të kthehen në rrugë tokësore shqiptarët nga vendet e BE-së

Shqipëria hap kufirin tokësor për shtetas shqiptarë dhe të huaj më datë 1 qershor, pas mbylljes prej afro dy muajsh për shkak të pandemisë Covid-19. Kësisoj, të shumtë do të jenë ata të cilët do të vendosin të kthehen në Shqipëri, qoftë edhe për pushime.

Ambasada Shqiptare në Vjenë njofton se të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët do të lëvizin pas datës 1 qershor nga vendet e Bashkimit Europian tranzit në Slloveni për të vazhduar udhëtimin drejt Shqipërisë, duhet të marrin fillimisht miratim nga Kroacia.

Ambasada Shqiptare në Vjenë thekson se shtetasit me pashaportë shqiptare duhet të jenë të informuar se do të mbeten në kufirin Austri-Slloveni dhe Itali-Slloveni deri sa të jepet miratimi i nevojitur.

“Sllovenia lejon tranzit, hyrje dhe dalje nga territori i saj brenda ditës dhe me konfirmim të shtetit ku kalohet, pra të Kroacisë”, sqaron Ambasada.

Ministri i Brendshëm i Kroacisë, Davor Bozhinoviq tha para disa ditësh se qytetarët e vendeve që hyjnë në Kroaci, do të regjistrohen dhe do t’ju merren të dhënat për vendin e qëndrimit, numrat e telefonit dhe adresa e postës elektronike.

Ai theksoi gjithashtu se ata duhet të përmbushin rekomandimet e Institutit kroat të Shëndetit Publik lidhur me masat për parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Shqipëria hap kufirin tokësor për shtetas shqiptarë dhe të huaj më datë 1 qershor, pas mbylljes prej afro dy muajsh për shkak të pandemisë Covid-19. Kësisoj, të shumtë do të jenë ata të cilët do të vendosin të kthehen në Shqipëri, qoftë edhe për pushime.

Ambasada Shqiptare në Vjenë njofton se të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët do të lëvizin pas datës 1 qershor nga vendet e Bashkimit Europian tranzit në Slloveni për të vazhduar udhëtimin drejt Shqipërisë, duhet të marrin fillimisht miratim nga Kroacia.

Ambasada Shqiptare në Vjenë thekson se shtetasit me pashaportë shqiptare duhet të jenë të informuar se do të mbeten në kufirin Austri-Slloveni dhe Itali-Slloveni deri sa të jepet miratimi i nevojitur.

“Sllovenia lejon tranzit, hyrje dhe dalje nga territori i saj brenda ditës dhe me konfirmim të shtetit ku kalohet, pra të Kroacisë”, sqaron Ambasada.

Ministri i Brendshëm i Kroacisë, Davor Bozhinoviq tha para disa ditësh se qytetarët e vendeve që hyjnë në Kroaci, do të regjistrohen dhe do t’ju merren të dhënat për vendin e qëndrimit, numrat e telefonit dhe adresa e postës elektronike.

Ai theksoi gjithashtu se ata duhet të përmbushin rekomandimet e Institutit kroat të Shëndetit Publik lidhur me masat për parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

Shqipëria hap kufirin tokësor për shtetas shqiptarë dhe të huaj më datë 1 qershor, pas mbylljes prej afro dy muajsh për shkak të pandemisë Covid-19. Kësisoj, të shumtë do të jenë ata të cilët do të vendosin të kthehen në Shqipëri, qoftë edhe për pushime.

Ambasada Shqiptare në Vjenë njofton se të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët do të lëvizin pas datës 1 qershor nga vendet e Bashkimit Europian tranzit në Slloveni për të vazhduar udhëtimin drejt Shqipërisë, duhet të marrin fillimisht miratim nga Kroacia.

Ambasada Shqiptare në Vjenë thekson se shtetasit me pashaportë shqiptare duhet të jenë të informuar se do të mbeten në kufirin Austri-Slloveni dhe Itali-Slloveni deri sa të jepet miratimi i nevojitur.

“Sllovenia lejon tranzit, hyrje dhe dalje nga territori i saj brenda ditës dhe me konfirmim të shtetit ku kalohet, pra të Kroacisë”, sqaron Ambasada.

Ministri i Brendshëm i Kroacisë, Davor Bozhinoviq tha para disa ditësh se qytetarët e vendeve që hyjnë në Kroaci, do të regjistrohen dhe do t’ju merren të dhënat për vendin e qëndrimit, numrat e telefonit dhe adresa e postës elektronike.

Ai theksoi gjithashtu se ata duhet të përmbushin rekomandimet e Institutit kroat të Shëndetit Publik lidhur me masat për parandalimin e përhapjes së koronavirusit.