opkrye2

E diel, 23 Qershor, 2024
E diel, 23 Qershor, 2024

ETIKETA

opkrye2

Shoqata “Sharri” në St. Gallen, një vatër e ruajtjes së kulturës kombëtare!

Shqiptarët në Zvicër dallohen për angazhimin e tyre ndër vite në ruajtjen e gjuhës dhe kulturës kombëtare. Të shumtë janë për nga numri mërgimtarët...

Gëzuar 75-Vjetorin e Ditëlindjes Gjeneral Asllan Bushati

Në mjediset e restorantit “Eastwood Manor” në Bronx, NY, në një mbrëmje të ngrohtë vëllazërore, më 16 mars, Gjeneral Asllan Bushati kishte mbledhur gjithë...

Shqipëria, fituesja e madhe e Samitit të sotëm të Tiranës

  Korsi të gjelbra për kamionët tanë në të gjitha vendet e BE-së 24 mln euro në vit nga futja në Tregun Unik Evropian...

Komisioni i posaçëm inisiator për thirrjen dhe organizmin e Kongresit të Lushnjes 21 janar 1920

Një vit pas shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, në vitin 1913 në Konferencën e Ambasadorëve në Londër Fuqitë e Mëdha vendosën copëtimin e territorit...

Noli TV, kulturë, informacion, identitet kombëtar në SHBA

Noli TV është një shembull i suksesit të një kanali televiziv lokal që shërben si një zë i rëndësishëm për komunitetin shqiptar. Noli TV...

NDIEJ VS NDJEJ

 Kur një “j” në vend të “i” e ndryshon krejtësisht kuptimin!  Pse gabojmë kaq shumë me këto dy folje?   Para disa kohësh nisa të...

Gëzuar Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare nga familja e madhe “Alba Life”!

Do punoj për Mëmëdhenë, gjithë jetën sa të rroj, do t'i zgjoj edhe ata që flenë kështu jetën ta mbaroj… Kur në klasa, auditoriume, skena interpretohet Gjuha Shqipe...

Blinken dhe investimet amerikane në Shqipëri

Sipas Dhomës Shqiptaro-Amerikane të Tregtisë, investimet amerikane janë trefishuar në tre vitet e fundit Sot Sekretari Amerikan i Shtetit, Antony Blinken vizitoi vendin tonë, në...

Gjuha e bukës Giuseppe Skirò di Maggio Zef Skiro di Maxho

Gjatë vizitës së promovimit të librit” Fotosintezë e shpirtit tim” të gazetarit Rifat Rexhepit, në Hora të Arbërshëve, në drejtimin e shoqatës “Hora e...

“Apostulli” i Ilir Ikonomit

Pas promovimeve në Tiranë, Shkup dhe Prishtinë, vëllimi i parë i trilogjisë biografike për Fan Nolin, Apostulli, u promovua edhe në New York në...

Të fundit

Fëmijët e Diasporës nisin shkollën verore “Jam Shqiptar”

Me pjesëmarrjen e 20 nxënësve nga diaspora shqiptare në Itali, ka nisur ditën e sotme shkolla verore “Jam Shqiptar”. Kjo nismë mbështetet nga Ministria...

Franca, vendi më i kërkuar nga shqiptarët për azil

Franca vijon të mbetet destinacioni kryesor ku shtetasit shqiptarë drejtohen për të kërkuar azil. Teksa në 2022 dhe 2023 një pjesë e konsiderueshme e shqiptarëve...

Lamtumirë At Antonio Bellushi, Bilbil i Gjuhës Shqipe dhe Arbërisë

Edhe pse të larguar 600 vjet më parë, pas vdekjes së Skënderbeut, Arbëreshët e Italisë nuk i harruan kurrë rrënjët e tyre të lashta. Arbëreshi...

Shuhet Atë Antonio Bellusci

Ditën e djeshme është ndarë nga jeta Atë Antonio Bellusci, hulumtuesi i përkushtuar i kulturës iliro-shqiptare, studimet etnografike të së cilit hodhë ndritë mbi...

Tiranë-Zagreb fluturime direkte deri në tetor 2024

Kompania ajrore e Kroacisë dhe anëtare e Star Alliance "Croatia Airlines" ka njoftuar se do të kryejë fluturime direkte Zagreb-Tiranë deri në muajin tetor...