gjuha arbereshe

E martë, 16 Prill, 2024
E martë, 16 Prill, 2024

ETIKETA

gjuha arbereshe

Arbërishtja, gjuhë apo dialekt?

Dëgjojmë dhe lexojmë shpesh të flitet për “gjuhën arbëreshe”, sikur mes shqiptarëve të Italisë të kishte një kod gjuhësor, të vetëm dhe unik, i...

“Të dua Arbëri” projekti që dëshmon përditshmërinë e grave arbëreshe

E veshur me kostumin tradicional, studiuesja arbëreshe Lucia Martino u shfaq në rrjetet sociale për të treguar një pjesë të jetës arbëreshe. E shoqëruar...

Të fundit

“Hënë e përgjakur” eklips në New York  

Eklipsi kaloi dhe pranë Shkollës sonë “Susan E. Wagner” high school dhe natyrisht kureshtjen e kisha të padurueshme. I vura syzet dhe unë pashë...

“Mama Klorin” një histori universale emigracioni

Pak ditë më parë në ambientet e Universitetit New York College, në Athinë, u zhvillua promovimi i projektit “Mama Klorin”, me ideatore artisten Doreida...

SHBA/ Më 19 maj në New York mbahet panairi i tretë “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”

Për të tretin vit radhazi do të organizohet në New York panairi shqiptar “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”. Kjo traditë festive nisi në vitin 2022 me rastin...

SHBA/ Dr. Yllka Filipi në krye të Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë

Në një atmosferë plotë entuziazëm dhe të kulturuar, Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë mbajti zgjedhjet e reja më 7 prill 2024, në bibliotekën e qytetit...

Mjedisi si faktor i ndikimit të drejtëpërdrejtë në shëndetin publik

Javën e fundit te muajit te kaluar, më 25 dhe 26 mars mora pjesë në një konferencë të dytë vjetore të shëndetit publik dhe...