“Të dua Arbëri” projekti që dëshmon përditshmërinë e grave arbëreshe

E mërkurë, 24 Korrik, 2024
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

“Të dua Arbëri” projekti që dëshmon përditshmërinë e grave arbëreshe

E veshur me kostumin tradicional, studiuesja arbëreshe Lucia Martino u shfaq në rrjetet sociale për të treguar një pjesë të jetës arbëreshe. E shoqëruar mikja e saj Rachelle Raitano ajo demonstroi për të interesuarit elementet e bisedave të grave arbëreshë në sheshet publike të njohura si “gjitonia”, ku gratë tradicionalisht mblidheshin për të shkëmbyer informacione.

Martino është anëtare e grupit teatral “Vorea”, dhe së bashku me Raitanon perfomuan një pjesë komike, duke realizuar kështu një pjesë të projektit të kanë ndërmarrë me titullin “Të dua Arbëri”.

Ky projekt do të realizohet çdo të shtunë dhe ka për qëllim të dëshmojë përditshmërinë e grave arbëreshe në jug të Italisë, ndaj pas bisedës gratë e pranishme në dialog realizojnë gatimet e tyre tradicionale, duke ua dhuruar këta receta edhe ndjekësve të tyre.

E veshur me kostumin tradicional, studiuesja arbëreshe Lucia Martino u shfaq në rrjetet sociale për të treguar një pjesë të jetës arbëreshe. E shoqëruar mikja e saj Rachelle Raitano ajo demonstroi për të interesuarit elementet e bisedave të grave arbëreshë në sheshet publike të njohura si “gjitonia”, ku gratë tradicionalisht mblidheshin për të shkëmbyer informacione.

Martino është anëtare e grupit teatral “Vorea”, dhe së bashku me Raitanon perfomuan një pjesë komike, duke realizuar kështu një pjesë të projektit të kanë ndërmarrë me titullin “Të dua Arbëri”.

Ky projekt do të realizohet çdo të shtunë dhe ka për qëllim të dëshmojë përditshmërinë e grave arbëreshe në jug të Italisë, ndaj pas bisedës gratë e pranishme në dialog realizojnë gatimet e tyre tradicionale, duke ua dhuruar këta receta edhe ndjekësve të tyre.

E veshur me kostumin tradicional, studiuesja arbëreshe Lucia Martino u shfaq në rrjetet sociale për të treguar një pjesë të jetës arbëreshe. E shoqëruar mikja e saj Rachelle Raitano ajo demonstroi për të interesuarit elementet e bisedave të grave arbëreshë në sheshet publike të njohura si “gjitonia”, ku gratë tradicionalisht mblidheshin për të shkëmbyer informacione.

Martino është anëtare e grupit teatral “Vorea”, dhe së bashku me Raitanon perfomuan një pjesë komike, duke realizuar kështu një pjesë të projektit të kanë ndërmarrë me titullin “Të dua Arbëri”.

Ky projekt do të realizohet çdo të shtunë dhe ka për qëllim të dëshmojë përditshmërinë e grave arbëreshe në jug të Italisë, ndaj pas bisedës gratë e pranishme në dialog realizojnë gatimet e tyre tradicionale, duke ua dhuruar këta receta edhe ndjekësve të tyre.