Revista franceze “Monde Gourmand”, numër të veçantë për kuzhinën shqiptare

E diel, 28 Prill, 2024
E diel, 28 Prill, 2024

Revista franceze “Monde Gourmand”, numër të veçantë për kuzhinën shqiptare

Revista prestigjioze franceze “Monde Gourmand” i ka kushtuar një numër të veçantë kuzhinës tradicionale shqiptare duke e vlerësuar si të shijshme dhe bujare.

Revista prestigjioze thotë se ky vend ka një gastronomi të pasur, duke shkruar se perimet e preferuara janë ato mesdhetare, sidomos në jug: domatet, specat, hudhra, patëllxhani, duke përmendur fasulen e madje byreku i Korçës.

Teksa jep receta të ndryshme tradicionale të kuzhinës shqiptare, “Monde Gourmand” shkruan se nuk mungon as peshku, ku gjithë bregdeti i Adriatiku ka qefull të kuq, peshk të freskët, karkaleca deti, kallamar e peshk të egër, duke shtuar dhe ngjalat e troftat që gatuhen thjesht në furrë ose në tigan.

Në numrin e saj revista përmend një sërë recetash e produktesh tipike shqiptare për lexuesin.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Revista prestigjioze franceze “Monde Gourmand” i ka kushtuar një numër të veçantë kuzhinës tradicionale shqiptare duke e vlerësuar si të shijshme dhe bujare.

Revista prestigjioze thotë se ky vend ka një gastronomi të pasur, duke shkruar se perimet e preferuara janë ato mesdhetare, sidomos në jug: domatet, specat, hudhra, patëllxhani, duke përmendur fasulen e madje byreku i Korçës.

Teksa jep receta të ndryshme tradicionale të kuzhinës shqiptare, “Monde Gourmand” shkruan se nuk mungon as peshku, ku gjithë bregdeti i Adriatiku ka qefull të kuq, peshk të freskët, karkaleca deti, kallamar e peshk të egër, duke shtuar dhe ngjalat e troftat që gatuhen thjesht në furrë ose në tigan.

Në numrin e saj revista përmend një sërë recetash e produktesh tipike shqiptare për lexuesin.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Revista prestigjioze franceze “Monde Gourmand” i ka kushtuar një numër të veçantë kuzhinës tradicionale shqiptare duke e vlerësuar si të shijshme dhe bujare.

Revista prestigjioze thotë se ky vend ka një gastronomi të pasur, duke shkruar se perimet e preferuara janë ato mesdhetare, sidomos në jug: domatet, specat, hudhra, patëllxhani, duke përmendur fasulen e madje byreku i Korçës.

Teksa jep receta të ndryshme tradicionale të kuzhinës shqiptare, “Monde Gourmand” shkruan se nuk mungon as peshku, ku gjithë bregdeti i Adriatiku ka qefull të kuq, peshk të freskët, karkaleca deti, kallamar e peshk të egër, duke shtuar dhe ngjalat e troftat që gatuhen thjesht në furrë ose në tigan.

Në numrin e saj revista përmend një sërë recetash e produktesh tipike shqiptare për lexuesin.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.