Revista prestigjioze franceze “Monde Gourmand” i ka kushtuar një numër të veçantë kuzhinës tradicionale shqiptare duke e vlerësuar si të shijshme dhe bujare.
Revista prestigjioze thotë se ky vend ka një gastronomi të pasur, duke shkruar se perimet e preferuara janë ato mesdhetare, sidomos në jug: domatet, specat, hudhra, patëllxhani, duke përmendur fasulen e madje byreku i Korçës.
Teksa jep receta të ndryshme tradicionale të kuzhinës shqiptare, “Monde Gourmand” shkruan se nuk mungon as peshku, ku gjithë bregdeti i Adriatiku ka qefull të kuq, peshk të freskët, karkaleca deti, kallamar e peshk të egër, duke shtuar dhe ngjalat e troftat që gatuhen thjesht në furrë ose në tigan.
Në numrin e saj revista përmend një sërë recetash e produktesh tipike shqiptare për lexuesin.
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.