SHBA/ Suksesi i vëllezërve shqiptarë të picerisë “Zeneli”

E shtunë, 4 Maj, 2024
E shtunë, 4 Maj, 2024

SHBA/ Suksesi i vëllezërve shqiptarë të picerisë “Zeneli”

Qyteti i New Heaven në Konektikat të SHBA-ve është i njohur për picat dhe piceria e një shqiptari është ndër më të mirat.

Restoranti menaxhohet nga Gazmir Zeneli dhe vëllezërit e tij dhe shquhet për pica me përbërës të freskët.

Familja Zeneli është nga Shqipëria dhe pas një kohe të jetuar në Napoli të Italisë ku mësuan dhe përsosën aftësitë e tyre për prodhimin e picës. Specialiteti i tyre, pica e famshme Margarita me salcë domate, borzilok të freskët dhe djath i bërë vetë.

Mbështetur në aftësitë e tij Gazmiri mendoi të hapë një restorant të vogël, “Zeneli’s Restaurant”, në lagjen New Haven’s Little Italy, përkrah gjigantëve të picës, Pepe dhe Sally,

Gjithçka gatuhet në një furrë me dru dhe është gati në vetëm 90 sekonda. Për suksesin e tij kanë shkruar dhe mediat vendase të Konektikat.

HISTORIA E VELLEZERVE ZENELI

Shumë kohë më parë, në një rajon bregdetar të Shqipërisë, një familje e lumtur jetoi nga frytet e një toke bujare, të pasur me tradita.

Historia fillon në vitet ’90 kur vëllezërit të bashkuar nga i njëjti pasion i kuzhinës dhe fryma aventureske, lanë origjinën e tyre dhe udhëtuan në toka të largëta. Destinacioni i tyre i parë nuk mund të ketë qenë më romantik dhe i pasur me kulturë, një qytet me një mijë ngjyra, si Napoli.

Duke ndarë detyrat për të bërë ëndrrat e tyre të vërteta, secili vëlla bëhet ekspert në një specialitet: Aleko është personi i njerëzve me aftësi sipërmarrëse; Jetmir u printe tokave familjare dhe bagëtive për të prodhuar qumësht për të bërë djathë me Jeshar, i cili u prezantua me sekretet e krijimit të Mozzarella di Bufala nga një prodhues i vjetër djathi; dhe Gazmir, mjeshtri picajol, mësoi se si ta shndërronte brumin në pite të mrekullueshme në moshë të re.

Për më shumë se njëzet vjet ata korrën frytet e një përvoje fantastike. Dashuria e tyre e përjetshme për kulturën napolitane dhe për më shumë aventura i bëri ata të marrin një vendim të guximshëm. “Më në fund kishte ardhur koha për t’i bërë të njohura aftësitë tona në tokën amerikane”, shprehen ata.

Duke lindur markën Zeneli, një piceri tipike dhe kuzhinë napoletane, pasioni i tyre i vërtetë zbriti në rrugën Wooster në New Haven, ku menuja e një trattorie, me çmime të arsyeshme, produkte të shkëlqyera dhe receta tipike të shijshme është mjaft tërheqëse.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Qyteti i New Heaven në Konektikat të SHBA-ve është i njohur për picat dhe piceria e një shqiptari është ndër më të mirat.

Restoranti menaxhohet nga Gazmir Zeneli dhe vëllezërit e tij dhe shquhet për pica me përbërës të freskët.

Familja Zeneli është nga Shqipëria dhe pas një kohe të jetuar në Napoli të Italisë ku mësuan dhe përsosën aftësitë e tyre për prodhimin e picës. Specialiteti i tyre, pica e famshme Margarita me salcë domate, borzilok të freskët dhe djath i bërë vetë.

Mbështetur në aftësitë e tij Gazmiri mendoi të hapë një restorant të vogël, “Zeneli’s Restaurant”, në lagjen New Haven’s Little Italy, përkrah gjigantëve të picës, Pepe dhe Sally,

Gjithçka gatuhet në një furrë me dru dhe është gati në vetëm 90 sekonda. Për suksesin e tij kanë shkruar dhe mediat vendase të Konektikat.

HISTORIA E VELLEZERVE ZENELI

Shumë kohë më parë, në një rajon bregdetar të Shqipërisë, një familje e lumtur jetoi nga frytet e një toke bujare, të pasur me tradita.

Historia fillon në vitet ’90 kur vëllezërit të bashkuar nga i njëjti pasion i kuzhinës dhe fryma aventureske, lanë origjinën e tyre dhe udhëtuan në toka të largëta. Destinacioni i tyre i parë nuk mund të ketë qenë më romantik dhe i pasur me kulturë, një qytet me një mijë ngjyra, si Napoli.

Duke ndarë detyrat për të bërë ëndrrat e tyre të vërteta, secili vëlla bëhet ekspert në një specialitet: Aleko është personi i njerëzve me aftësi sipërmarrëse; Jetmir u printe tokave familjare dhe bagëtive për të prodhuar qumësht për të bërë djathë me Jeshar, i cili u prezantua me sekretet e krijimit të Mozzarella di Bufala nga një prodhues i vjetër djathi; dhe Gazmir, mjeshtri picajol, mësoi se si ta shndërronte brumin në pite të mrekullueshme në moshë të re.

Për më shumë se njëzet vjet ata korrën frytet e një përvoje fantastike. Dashuria e tyre e përjetshme për kulturën napolitane dhe për më shumë aventura i bëri ata të marrin një vendim të guximshëm. “Më në fund kishte ardhur koha për t’i bërë të njohura aftësitë tona në tokën amerikane”, shprehen ata.

Duke lindur markën Zeneli, një piceri tipike dhe kuzhinë napoletane, pasioni i tyre i vërtetë zbriti në rrugën Wooster në New Haven, ku menuja e një trattorie, me çmime të arsyeshme, produkte të shkëlqyera dhe receta tipike të shijshme është mjaft tërheqëse.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Qyteti i New Heaven në Konektikat të SHBA-ve është i njohur për picat dhe piceria e një shqiptari është ndër më të mirat.

Restoranti menaxhohet nga Gazmir Zeneli dhe vëllezërit e tij dhe shquhet për pica me përbërës të freskët.

Familja Zeneli është nga Shqipëria dhe pas një kohe të jetuar në Napoli të Italisë ku mësuan dhe përsosën aftësitë e tyre për prodhimin e picës. Specialiteti i tyre, pica e famshme Margarita me salcë domate, borzilok të freskët dhe djath i bërë vetë.

Mbështetur në aftësitë e tij Gazmiri mendoi të hapë një restorant të vogël, “Zeneli’s Restaurant”, në lagjen New Haven’s Little Italy, përkrah gjigantëve të picës, Pepe dhe Sally,

Gjithçka gatuhet në një furrë me dru dhe është gati në vetëm 90 sekonda. Për suksesin e tij kanë shkruar dhe mediat vendase të Konektikat.

HISTORIA E VELLEZERVE ZENELI

Shumë kohë më parë, në një rajon bregdetar të Shqipërisë, një familje e lumtur jetoi nga frytet e një toke bujare, të pasur me tradita.

Historia fillon në vitet ’90 kur vëllezërit të bashkuar nga i njëjti pasion i kuzhinës dhe fryma aventureske, lanë origjinën e tyre dhe udhëtuan në toka të largëta. Destinacioni i tyre i parë nuk mund të ketë qenë më romantik dhe i pasur me kulturë, një qytet me një mijë ngjyra, si Napoli.

Duke ndarë detyrat për të bërë ëndrrat e tyre të vërteta, secili vëlla bëhet ekspert në një specialitet: Aleko është personi i njerëzve me aftësi sipërmarrëse; Jetmir u printe tokave familjare dhe bagëtive për të prodhuar qumësht për të bërë djathë me Jeshar, i cili u prezantua me sekretet e krijimit të Mozzarella di Bufala nga një prodhues i vjetër djathi; dhe Gazmir, mjeshtri picajol, mësoi se si ta shndërronte brumin në pite të mrekullueshme në moshë të re.

Për më shumë se njëzet vjet ata korrën frytet e një përvoje fantastike. Dashuria e tyre e përjetshme për kulturën napolitane dhe për më shumë aventura i bëri ata të marrin një vendim të guximshëm. “Më në fund kishte ardhur koha për t’i bërë të njohura aftësitë tona në tokën amerikane”, shprehen ata.

Duke lindur markën Zeneli, një piceri tipike dhe kuzhinë napoletane, pasioni i tyre i vërtetë zbriti në rrugën Wooster në New Haven, ku menuja e një trattorie, me çmime të arsyeshme, produkte të shkëlqyera dhe receta tipike të shijshme është mjaft tërheqëse.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.