SHBA/ Një shqiptar garon për Këshillin e Qytetit në Staten Island

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

SHBA/ Një shqiptar garon për Këshillin e Qytetit në Staten Island

Në zgjedhjet e Këshillit të Qytetit në Staten Island me qendër në Mid-Island kandidon edhe një i ri shqiptar,. Ai është Jordan Hafizi.

Shtatë kandidatë janë regjistruar aktualisht për të kandiduar për këtë pozicion dhe këta kandidatë do të përfaqësojnë grupmoshë deri më 50 vjec, mes tyre edhe shqiptari Jordan Hafizi, i cili i është përgjigjur pyetjeve te PoliticsNY rreth pozicionit tij.

PolitikaNY: Pse po kandidoni për Këshillin e Qytetit?

Jordan Hafizi: Unë po kandidoj për të përfaqësuar njerëzit e grupmoshës deri në 50 vjec, dhe t’u jap atyre një zë që ata nuk e kanë pasur nën administratat e kaluara. Është koha që një qytetar i vërtetë krenar të bëhet fytyra e këtij rrethi dhe jo një politikani tjetër i vendosur thjeshtë për dëshirë. Unë jam shumë i shqetësuar për çështjet delicate me të cilat përballet ky komunitet. Unë kurrë nuk kam dashur as të kandidoj për zyra, por me politika radikale progresive që kërcënojnë cilësinë e jetës për mijëra banorë të Staten Island, tani është koha e duhur që personi i duhur të përfshihet. Partia Republikane ka nevojë të dëshpëruar për një zë të ri, dhe unë mund të jem vetëm ai, zëri që mbështet njerëzit e Rrethit 50.

PNY: Na tregoni disa gjëra për veten tuaj, domethënë çfarë bëni për të jetuar, marrëdhëniet tuaja me rrethin dhe lagjen ku jetoni?

JH: Unë kam pasur një karrierë shumë mbresëlënëse akademike si një student me kohë të plotë i cili arriti të punonte 40 orë në javë disa herë për të siguruar të isha i qëndrueshëm financiarisht për shkak të shkollimit të lartë në kolegj. Unë jam shumë i njohur brenda komunitetit tim pasi kam shërbyer si shkrimtar për Staten Island Advance dhe kam dhënë vullnetarisht kohën time për të udhëzuar studentët me aftësi të kufizuara në një shkollë lokale të karatesë. Unë kam qenë një vendas në Staten Island, tërë jetën time dhe kam lindur dhe jam rritur këtu në rrethin e 50-tave, prandaj e mbaj interesin publik pranë zemrës time.

NYP: Cilat janë sfidat më të mëdha me të cilat përballet komuniteti dhe si do t’i zgjidhni ato?

JH: Një çështje që unë do të marr pjesë është sistemi i prishur i kujdesit shëndetësor. Dy nga propozimet e mia kryesore për të mbështetur kujdesin shëndetësor lehtësisht të përballueshëm dhe të arritshëm do të jenë Epipens falas për të gjithë studentët me alergji të rënda nën moshën 18 vjeç, dhe sigurimi i hyrjes falas vjetore në shfaqjet vjetore të kancerit në të gjithë trupat për ata mbi moshën 40 vjeç.

NYP: Çfarë do të bëni ndryshe nga ai që është në detyrë?

JH: Bëhu një udhëheqës që është së pari një njeri, dhe jo një politikan.  Unë aktualisht po garoj kundër politikanëve që kanë qenë pjesë e sistemit të prishur për vite me rradhë. Unë jam këtu për të thyer ciklin e premtimeve të pambajtura, për t’iu drejtuar politikanëve që nuk bëjnë asgjë dhe për t’i dhënë njerëzve një udhëheqës i cili do të përmbushë premtimet e tij dhe do të veprojë sipas çështjeve me të cilat përballet komuniteti.

NYP: Cila është përvoja juaj në politikë?

JH: Unë kam përvojë vullnetare në fushatat e kaluara këtu në New York City, ku fitova përvojën dhe aftësitë e nevojshme për të bashkuar drejtimin tim në një pozicion politik këtu në rrethin tim. Përvoja e fituar, e kombinuar me aktivitetin që kam në komunitetin tim dhe idetë e freskëta më bën përfaqësuesin e përsosur për njerëzit e Rrethit 50.

NYP: Çfarë miratimesh keni?

JH: Unë nuk jam i bindur për ndonjë organizatë dhe prandaj kam vendosur të mos kërkoj ndonjë miratim.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në zgjedhjet e Këshillit të Qytetit në Staten Island me qendër në Mid-Island kandidon edhe një i ri shqiptar,. Ai është Jordan Hafizi.

Shtatë kandidatë janë regjistruar aktualisht për të kandiduar për këtë pozicion dhe këta kandidatë do të përfaqësojnë grupmoshë deri më 50 vjec, mes tyre edhe shqiptari Jordan Hafizi, i cili i është përgjigjur pyetjeve te PoliticsNY rreth pozicionit tij.

PolitikaNY: Pse po kandidoni për Këshillin e Qytetit?

Jordan Hafizi: Unë po kandidoj për të përfaqësuar njerëzit e grupmoshës deri në 50 vjec, dhe t’u jap atyre një zë që ata nuk e kanë pasur nën administratat e kaluara. Është koha që një qytetar i vërtetë krenar të bëhet fytyra e këtij rrethi dhe jo një politikani tjetër i vendosur thjeshtë për dëshirë. Unë jam shumë i shqetësuar për çështjet delicate me të cilat përballet ky komunitet. Unë kurrë nuk kam dashur as të kandidoj për zyra, por me politika radikale progresive që kërcënojnë cilësinë e jetës për mijëra banorë të Staten Island, tani është koha e duhur që personi i duhur të përfshihet. Partia Republikane ka nevojë të dëshpëruar për një zë të ri, dhe unë mund të jem vetëm ai, zëri që mbështet njerëzit e Rrethit 50.

PNY: Na tregoni disa gjëra për veten tuaj, domethënë çfarë bëni për të jetuar, marrëdhëniet tuaja me rrethin dhe lagjen ku jetoni?

JH: Unë kam pasur një karrierë shumë mbresëlënëse akademike si një student me kohë të plotë i cili arriti të punonte 40 orë në javë disa herë për të siguruar të isha i qëndrueshëm financiarisht për shkak të shkollimit të lartë në kolegj. Unë jam shumë i njohur brenda komunitetit tim pasi kam shërbyer si shkrimtar për Staten Island Advance dhe kam dhënë vullnetarisht kohën time për të udhëzuar studentët me aftësi të kufizuara në një shkollë lokale të karatesë. Unë kam qenë një vendas në Staten Island, tërë jetën time dhe kam lindur dhe jam rritur këtu në rrethin e 50-tave, prandaj e mbaj interesin publik pranë zemrës time.

NYP: Cilat janë sfidat më të mëdha me të cilat përballet komuniteti dhe si do t’i zgjidhni ato?

JH: Një çështje që unë do të marr pjesë është sistemi i prishur i kujdesit shëndetësor. Dy nga propozimet e mia kryesore për të mbështetur kujdesin shëndetësor lehtësisht të përballueshëm dhe të arritshëm do të jenë Epipens falas për të gjithë studentët me alergji të rënda nën moshën 18 vjeç, dhe sigurimi i hyrjes falas vjetore në shfaqjet vjetore të kancerit në të gjithë trupat për ata mbi moshën 40 vjeç.

NYP: Çfarë do të bëni ndryshe nga ai që është në detyrë?

JH: Bëhu një udhëheqës që është së pari një njeri, dhe jo një politikan.  Unë aktualisht po garoj kundër politikanëve që kanë qenë pjesë e sistemit të prishur për vite me rradhë. Unë jam këtu për të thyer ciklin e premtimeve të pambajtura, për t’iu drejtuar politikanëve që nuk bëjnë asgjë dhe për t’i dhënë njerëzve një udhëheqës i cili do të përmbushë premtimet e tij dhe do të veprojë sipas çështjeve me të cilat përballet komuniteti.

NYP: Cila është përvoja juaj në politikë?

JH: Unë kam përvojë vullnetare në fushatat e kaluara këtu në New York City, ku fitova përvojën dhe aftësitë e nevojshme për të bashkuar drejtimin tim në një pozicion politik këtu në rrethin tim. Përvoja e fituar, e kombinuar me aktivitetin që kam në komunitetin tim dhe idetë e freskëta më bën përfaqësuesin e përsosur për njerëzit e Rrethit 50.

NYP: Çfarë miratimesh keni?

JH: Unë nuk jam i bindur për ndonjë organizatë dhe prandaj kam vendosur të mos kërkoj ndonjë miratim.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Në zgjedhjet e Këshillit të Qytetit në Staten Island me qendër në Mid-Island kandidon edhe një i ri shqiptar,. Ai është Jordan Hafizi.

Shtatë kandidatë janë regjistruar aktualisht për të kandiduar për këtë pozicion dhe këta kandidatë do të përfaqësojnë grupmoshë deri më 50 vjec, mes tyre edhe shqiptari Jordan Hafizi, i cili i është përgjigjur pyetjeve te PoliticsNY rreth pozicionit tij.

PolitikaNY: Pse po kandidoni për Këshillin e Qytetit?

Jordan Hafizi: Unë po kandidoj për të përfaqësuar njerëzit e grupmoshës deri në 50 vjec, dhe t’u jap atyre një zë që ata nuk e kanë pasur nën administratat e kaluara. Është koha që një qytetar i vërtetë krenar të bëhet fytyra e këtij rrethi dhe jo një politikani tjetër i vendosur thjeshtë për dëshirë. Unë jam shumë i shqetësuar për çështjet delicate me të cilat përballet ky komunitet. Unë kurrë nuk kam dashur as të kandidoj për zyra, por me politika radikale progresive që kërcënojnë cilësinë e jetës për mijëra banorë të Staten Island, tani është koha e duhur që personi i duhur të përfshihet. Partia Republikane ka nevojë të dëshpëruar për një zë të ri, dhe unë mund të jem vetëm ai, zëri që mbështet njerëzit e Rrethit 50.

PNY: Na tregoni disa gjëra për veten tuaj, domethënë çfarë bëni për të jetuar, marrëdhëniet tuaja me rrethin dhe lagjen ku jetoni?

JH: Unë kam pasur një karrierë shumë mbresëlënëse akademike si një student me kohë të plotë i cili arriti të punonte 40 orë në javë disa herë për të siguruar të isha i qëndrueshëm financiarisht për shkak të shkollimit të lartë në kolegj. Unë jam shumë i njohur brenda komunitetit tim pasi kam shërbyer si shkrimtar për Staten Island Advance dhe kam dhënë vullnetarisht kohën time për të udhëzuar studentët me aftësi të kufizuara në një shkollë lokale të karatesë. Unë kam qenë një vendas në Staten Island, tërë jetën time dhe kam lindur dhe jam rritur këtu në rrethin e 50-tave, prandaj e mbaj interesin publik pranë zemrës time.

NYP: Cilat janë sfidat më të mëdha me të cilat përballet komuniteti dhe si do t’i zgjidhni ato?

JH: Një çështje që unë do të marr pjesë është sistemi i prishur i kujdesit shëndetësor. Dy nga propozimet e mia kryesore për të mbështetur kujdesin shëndetësor lehtësisht të përballueshëm dhe të arritshëm do të jenë Epipens falas për të gjithë studentët me alergji të rënda nën moshën 18 vjeç, dhe sigurimi i hyrjes falas vjetore në shfaqjet vjetore të kancerit në të gjithë trupat për ata mbi moshën 40 vjeç.

NYP: Çfarë do të bëni ndryshe nga ai që është në detyrë?

JH: Bëhu një udhëheqës që është së pari një njeri, dhe jo një politikan.  Unë aktualisht po garoj kundër politikanëve që kanë qenë pjesë e sistemit të prishur për vite me rradhë. Unë jam këtu për të thyer ciklin e premtimeve të pambajtura, për t’iu drejtuar politikanëve që nuk bëjnë asgjë dhe për t’i dhënë njerëzve një udhëheqës i cili do të përmbushë premtimet e tij dhe do të veprojë sipas çështjeve me të cilat përballet komuniteti.

NYP: Cila është përvoja juaj në politikë?

JH: Unë kam përvojë vullnetare në fushatat e kaluara këtu në New York City, ku fitova përvojën dhe aftësitë e nevojshme për të bashkuar drejtimin tim në një pozicion politik këtu në rrethin tim. Përvoja e fituar, e kombinuar me aktivitetin që kam në komunitetin tim dhe idetë e freskëta më bën përfaqësuesin e përsosur për njerëzit e Rrethit 50.

NYP: Çfarë miratimesh keni?

JH: Unë nuk jam i bindur për ndonjë organizatë dhe prandaj kam vendosur të mos kërkoj ndonjë miratim.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.