Gjermani/ Mjeku Çupi: Pse duhet ta bëni pa hezitim vaksinën kineze

E mërkurë, 21 Prill, 2021
E mërkurë, 21 Prill, 2021

Gjermani/ Mjeku Çupi: Pse duhet ta bëni pa hezitim vaksinën kineze

Drilon Çupi mjeku nga Gjermania sot i ftuar në “Shqip show” foli në lidhje me vaksinat të prodhuara në Kinë. 1 milionë doza janë parashikuar të vijnë në Shqipëri për të nisur vaksinimin masiv, ndërsa në lidhje me skeptikët mjeku Çupi ka këtë mesazh.

“Revista mjekësore Lancet ka publikuar një studim që ka treguar se vaksina Sinofarm 4 ditë pas aplikimit ka rritur nivelet e antitrupave. Ndërsa Sinovac që Shqipëria ka marrë, antitrupat rriten 14 ditë pas vaksinimit dhe arrin maksimumin 28 ditë më pas. Të dyja vaksinat kanë kaluar edhe në fazën e tretë që është prova në popullatën e gjerë për të parë efektshmërinë dhe pasojat që mund të ketë. Sinofarm ka një efektivitet rreth 86%.Të dyja vaksinat e kanë çuar dosjen për shqyrtim te OBSH. Problemi është që Sinovac e ka kaluar fazën e tretë në shtetet si Turqi, Kili, Brazil.do të thotë që është futur në masë si popullatë dhe është parë që efektiviteti që ka Sinovac në Turqi është 91.25%, ndërsa në Indonezi 65% dhe në Brazil që është ende mutacioni i virusit, 54%.

Pse ka skepticizëm për vaksinat kineze? Struktura e Kinës është komuniste, që do të thotë provat fillimisht bëhet në ushtri. Dhe kjo nuk pati një transparencë në fazat e para klinike. Qoftë për vaksinat kineze dhe ruse. Por sot jemi në ditën që këto vaksina janë vaksinuar në masë dhe kemi tashmë disa të dhëna nga shumë shtete për efektivitetin e këtyre vaksinave”, u shpreh mjeku Çupi.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Drilon Çupi mjeku nga Gjermania sot i ftuar në “Shqip show” foli në lidhje me vaksinat të prodhuara në Kinë. 1 milionë doza janë parashikuar të vijnë në Shqipëri për të nisur vaksinimin masiv, ndërsa në lidhje me skeptikët mjeku Çupi ka këtë mesazh.

“Revista mjekësore Lancet ka publikuar një studim që ka treguar se vaksina Sinofarm 4 ditë pas aplikimit ka rritur nivelet e antitrupave. Ndërsa Sinovac që Shqipëria ka marrë, antitrupat rriten 14 ditë pas vaksinimit dhe arrin maksimumin 28 ditë më pas. Të dyja vaksinat kanë kaluar edhe në fazën e tretë që është prova në popullatën e gjerë për të parë efektshmërinë dhe pasojat që mund të ketë. Sinofarm ka një efektivitet rreth 86%.Të dyja vaksinat e kanë çuar dosjen për shqyrtim te OBSH. Problemi është që Sinovac e ka kaluar fazën e tretë në shtetet si Turqi, Kili, Brazil.do të thotë që është futur në masë si popullatë dhe është parë që efektiviteti që ka Sinovac në Turqi është 91.25%, ndërsa në Indonezi 65% dhe në Brazil që është ende mutacioni i virusit, 54%.

Pse ka skepticizëm për vaksinat kineze? Struktura e Kinës është komuniste, që do të thotë provat fillimisht bëhet në ushtri. Dhe kjo nuk pati një transparencë në fazat e para klinike. Qoftë për vaksinat kineze dhe ruse. Por sot jemi në ditën që këto vaksina janë vaksinuar në masë dhe kemi tashmë disa të dhëna nga shumë shtete për efektivitetin e këtyre vaksinave”, u shpreh mjeku Çupi.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.