Zvicër/ Ripërtëritja e punës në kohë pandemie, Bashkim Sejdiu sjell Ti-Presento

E mërkurë, 21 Prill, 2021
E mërkurë, 21 Prill, 2021

Zvicër/ Ripërtëritja e punës në kohë pandemie, Bashkim Sejdiu sjell Ti-Presento

“Ti Presento” është një iniciative që synon tu japë dukshmëri njerëzve dhe aftësive e ku përfshihe personazhe, profesionistë e sipërmarrës. Kjo ndodh falë një algoritmi social të krijuar nga shqiptari Bashkim Sejdu në Zvicër, që në profesion është konsulent sigurimesh.

Sejdiu e ka krijuar këtë projekt pa asnjë fitim, nuk kërkon pagesë dhe sa kontratë nga personat e përfshirë. Ajo që ka vendosur të bëjë është të prezantojë profesionistët që punojnë në qytetin ku jeton Ticino të Zvicrës, në degë të ndryshme.

Që nga kujdestaria, te sipërmarrësi, organizim i eventeve deri në projekte më origjinale si themelimi i një agjencie udhëtimesh sportive. Ai përdor profilet e tij në rrjetet sociale Facebook dhe LinkedIn për të prezantuar këta profesionistë të Ticino për ndjekësit e tij dhe më gjerë, falë algoritmit të krijuar, duke arritur mes 3-5 mijë njerëz.

Ideja e tij lindi gjatë pandemisë dhe izolimit të parë të bërë në Itali. “Çdo ditë kam marrë ftesa për uebinar dhe thirrje për takime në Zoom- shpjegon ai -. Por ata nuk më lejuan të bashkëveproj me njerëz të tjerë. Nga ana tjetër, një aspekt themelor për mua është pikërisht shkëmbimi midis profesionistëve, njohurive, kontakteve njerëzore”.

Për këtë arsye nisma për të paraqitur personin dhe profesionin e tij, “për të vendosur kërkesën dhe ofertën në kontakt me ndihmën e rrjeteve sociale”. Shkurtimisht, një mënyrë për të rikrijuar punën dhe kontaktet sociale në kohë pandemie. “Ata janë të gjithë profesionistë që ofrojnë një shërbim. Unë rrit njohuritë e mia dhe plotësoj nevojën time për të “rrjetëzuar” njerëzit”, shton Bashkimi për median zvicerane në gjuhën italiane.

Por njerëzit nuk janë mësuar të marrin diçka falas dhe mund të ndodhë të jenë mosbesues. “Unë e bëj këtë për kënaqësi personale. Jam unë që shkoj për ti njohur e për të kuptuar me çfarë merren. Përdor kohën dhe burimet e mia. Kur prezantoj një profesionist nga Ticino në rrjetet e mia, numri i shfaqjes është i lartë dhe për pasojë rritet dhe numri i ndërveprimeve. Nëse është qoftë dhe një person që gjen një operator që kënaq kërkesat e tij nga postimi im, e di që do të kem vënë në kontakt ofertuesin me kërkuesin dhe jam i lumtur për këtë”, vijon ai.

Nëse ky vit ka zvogëluar kontaktet njerëzore, Bashkim Sejdiu tregon se ekzistojnë “mënyra alternative për të lidhur njerëzit” dhe për të plotësuar “punën e kërkuar”.

Kjo nuk është iniciativa e parë e shqiptarit të Preshevës, pasi në 2018 ai ka marr një çmim në Itali ku aplikacioni i tij është zgjedhur më i miri. Falë një algoritmi të përdorur në Milano ku dhe është numri më i madh i emigrantëve, ai lehtësi punën e autoriteteve shëndetësore që të zbulojnë se cili prej emigrantëve është i rrezikuar nga tuberkulozi apo sëmundje tjetër ngjitëse. Gjithashtu ai ka bërë dhe një aplikacion në dhjetë gjuhë të emigrantëve për tu lehtësuar komunikimin me administratën italiane.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

“Ti Presento” është një iniciative që synon tu japë dukshmëri njerëzve dhe aftësive e ku përfshihe personazhe, profesionistë e sipërmarrës. Kjo ndodh falë një algoritmi social të krijuar nga shqiptari Bashkim Sejdu në Zvicër, që në profesion është konsulent sigurimesh.

Sejdiu e ka krijuar këtë projekt pa asnjë fitim, nuk kërkon pagesë dhe sa kontratë nga personat e përfshirë. Ajo që ka vendosur të bëjë është të prezantojë profesionistët që punojnë në qytetin ku jeton Ticino të Zvicrës, në degë të ndryshme.

Që nga kujdestaria, te sipërmarrësi, organizim i eventeve deri në projekte më origjinale si themelimi i një agjencie udhëtimesh sportive. Ai përdor profilet e tij në rrjetet sociale Facebook dhe LinkedIn për të prezantuar këta profesionistë të Ticino për ndjekësit e tij dhe më gjerë, falë algoritmit të krijuar, duke arritur mes 3-5 mijë njerëz.

Ideja e tij lindi gjatë pandemisë dhe izolimit të parë të bërë në Itali. “Çdo ditë kam marrë ftesa për uebinar dhe thirrje për takime në Zoom- shpjegon ai -. Por ata nuk më lejuan të bashkëveproj me njerëz të tjerë. Nga ana tjetër, një aspekt themelor për mua është pikërisht shkëmbimi midis profesionistëve, njohurive, kontakteve njerëzore”.

Për këtë arsye nisma për të paraqitur personin dhe profesionin e tij, “për të vendosur kërkesën dhe ofertën në kontakt me ndihmën e rrjeteve sociale”. Shkurtimisht, një mënyrë për të rikrijuar punën dhe kontaktet sociale në kohë pandemie. “Ata janë të gjithë profesionistë që ofrojnë një shërbim. Unë rrit njohuritë e mia dhe plotësoj nevojën time për të “rrjetëzuar” njerëzit”, shton Bashkimi për median zvicerane në gjuhën italiane.

Por njerëzit nuk janë mësuar të marrin diçka falas dhe mund të ndodhë të jenë mosbesues. “Unë e bëj këtë për kënaqësi personale. Jam unë që shkoj për ti njohur e për të kuptuar me çfarë merren. Përdor kohën dhe burimet e mia. Kur prezantoj një profesionist nga Ticino në rrjetet e mia, numri i shfaqjes është i lartë dhe për pasojë rritet dhe numri i ndërveprimeve. Nëse është qoftë dhe një person që gjen një operator që kënaq kërkesat e tij nga postimi im, e di që do të kem vënë në kontakt ofertuesin me kërkuesin dhe jam i lumtur për këtë”, vijon ai.

Nëse ky vit ka zvogëluar kontaktet njerëzore, Bashkim Sejdiu tregon se ekzistojnë “mënyra alternative për të lidhur njerëzit” dhe për të plotësuar “punën e kërkuar”.

Kjo nuk është iniciativa e parë e shqiptarit të Preshevës, pasi në 2018 ai ka marr një çmim në Itali ku aplikacioni i tij është zgjedhur më i miri. Falë një algoritmi të përdorur në Milano ku dhe është numri më i madh i emigrantëve, ai lehtësi punën e autoriteteve shëndetësore që të zbulojnë se cili prej emigrantëve është i rrezikuar nga tuberkulozi apo sëmundje tjetër ngjitëse. Gjithashtu ai ka bërë dhe një aplikacion në dhjetë gjuhë të emigrantëve për tu lehtësuar komunikimin me administratën italiane.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.