1911, gazeta italiane i dedikon faqen e parë luftës së shqiptarëve ndaj turqve

E premte, 31 Korrik, 2020
E premte, 31 Korrik, 2020

1911, gazeta italiane i dedikon faqen e parë luftës së shqiptarëve ndaj turqve

Në numrin e saj të 30 prillit 1911 gazeta italiane “La Tribuna Illustrata” hapet me një ilustrim të kryengritjeve shqiptare ndaj pushtimit turk.

“La Tribuna Illustrata” ishte një gazetë e përjavshme që publikohej në Romë, dhe së bashku me “La Domenica del Corriere” dhe “L’Illustrazione Italiana” ishin gazetat e preferuara të italianeve gjatë fundit të viteve 1800 e deri ne daljen e televizorit.

Në numrin e saj të 30 prillit 1911 gazeta italiane “La Tribuna Illustrata” hapet me një ilustrim të kryengritjeve shqiptare ndaj pushtimit turk.

“La Tribuna Illustrata” ishte një gazetë e përjavshme që publikohej në Romë, dhe së bashku me “La Domenica del Corriere” dhe “L’Illustrazione Italiana” ishin gazetat e preferuara të italianeve gjatë fundit të viteve 1800 e deri ne daljen e televizorit.