Mbërrin pjesa e dytë e ndihmës nga BE, respiratorë, autoambulanca e maska

E enjte, 13 Qershor, 2024
E enjte, 13 Qershor, 2024

Mbërrin pjesa e dytë e ndihmës nga BE, respiratorë, autoambulanca e maska

Bashkimi Europian ka sjell në Shqipëri paketën e dytë të ndihmavetë me qëllim forcimin e kapaciteteve të sistemit shëndetësor për përballimin e luftës kundër Koronavirusit.

Bashkimi Europian ka qenë një aleat në ndihmë të vendit tonë, jo vetëm financiarisht por edhe me pajisje të ndryshme.

Këtë herë Bashkimi Europian ka sjellë ndihma, si respiratorë, autoambulanca, dhe maska për t’i ardhur në ndihmë shërbimeve mjeksësore në vend.

Më herët, amabasadori i Bashkimit Europian Luigi Soreca deklaroi se do të vijojë të mbështesë Shqipërinë dhe vendet e rajonit.

Sipas tij, pajisjet që ka sjellë Bashkimi Europian për të ndihmuar Shqipërinë do të shërbejnë për të përmirësuar situatën. Ai u bëri thirrje qytetarëve të respektojnë masat dhe të tregohen sa më të kujdesshëm.

“Këto pajisje do të ndihmojnë sistemin shëndetësor shqiptar në përballimin e situatës, por dua t’i bëj një apel çdo qytetari shqiptar që të respektojë rregullat e vendosura nga autoritetet. Kriza nuk ka mbaruar, ndaj bëni kujdes sepse vetëm bashkë mund ta përballojmë këtë situatë”, deklaroi ambasadori Soreca.

Kjo ishte ndihma e dytë që Bashkimi Europian dhuron për Shqipërinë. Po ashtu, pritet që brenda pak ditëve të mbërrijë në vend dhe mbështetja me 100 shtretër, vlera totale e së cilës llogaritet 126 mijë euro.

Bashkimi Europian ka sjell në Shqipëri paketën e dytë të ndihmavetë me qëllim forcimin e kapaciteteve të sistemit shëndetësor për përballimin e luftës kundër Koronavirusit.

Bashkimi Europian ka qenë një aleat në ndihmë të vendit tonë, jo vetëm financiarisht por edhe me pajisje të ndryshme.

Këtë herë Bashkimi Europian ka sjellë ndihma, si respiratorë, autoambulanca, dhe maska për t’i ardhur në ndihmë shërbimeve mjeksësore në vend.

Më herët, amabasadori i Bashkimit Europian Luigi Soreca deklaroi se do të vijojë të mbështesë Shqipërinë dhe vendet e rajonit.

Sipas tij, pajisjet që ka sjellë Bashkimi Europian për të ndihmuar Shqipërinë do të shërbejnë për të përmirësuar situatën. Ai u bëri thirrje qytetarëve të respektojnë masat dhe të tregohen sa më të kujdesshëm.

“Këto pajisje do të ndihmojnë sistemin shëndetësor shqiptar në përballimin e situatës, por dua t’i bëj një apel çdo qytetari shqiptar që të respektojë rregullat e vendosura nga autoritetet. Kriza nuk ka mbaruar, ndaj bëni kujdes sepse vetëm bashkë mund ta përballojmë këtë situatë”, deklaroi ambasadori Soreca.

Kjo ishte ndihma e dytë që Bashkimi Europian dhuron për Shqipërinë. Po ashtu, pritet që brenda pak ditëve të mbërrijë në vend dhe mbështetja me 100 shtretër, vlera totale e së cilës llogaritet 126 mijë euro.

Bashkimi Europian ka sjell në Shqipëri paketën e dytë të ndihmavetë me qëllim forcimin e kapaciteteve të sistemit shëndetësor për përballimin e luftës kundër Koronavirusit.

Bashkimi Europian ka qenë një aleat në ndihmë të vendit tonë, jo vetëm financiarisht por edhe me pajisje të ndryshme.

Këtë herë Bashkimi Europian ka sjellë ndihma, si respiratorë, autoambulanca, dhe maska për t’i ardhur në ndihmë shërbimeve mjeksësore në vend.

Më herët, amabasadori i Bashkimit Europian Luigi Soreca deklaroi se do të vijojë të mbështesë Shqipërinë dhe vendet e rajonit.

Sipas tij, pajisjet që ka sjellë Bashkimi Europian për të ndihmuar Shqipërinë do të shërbejnë për të përmirësuar situatën. Ai u bëri thirrje qytetarëve të respektojnë masat dhe të tregohen sa më të kujdesshëm.

“Këto pajisje do të ndihmojnë sistemin shëndetësor shqiptar në përballimin e situatës, por dua t’i bëj një apel çdo qytetari shqiptar që të respektojë rregullat e vendosura nga autoritetet. Kriza nuk ka mbaruar, ndaj bëni kujdes sepse vetëm bashkë mund ta përballojmë këtë situatë”, deklaroi ambasadori Soreca.

Kjo ishte ndihma e dytë që Bashkimi Europian dhuron për Shqipërinë. Po ashtu, pritet që brenda pak ditëve të mbërrijë në vend dhe mbështetja me 100 shtretër, vlera totale e së cilës llogaritet 126 mijë euro.