opkrye3

E premte, 9 Qershor, 2023
E premte, 9 Qershor, 2023

ETIKETA

opkrye3

Shqiptarët e diplomuar në universitetet e Zelandës së Re

Zelanda e Re është njëri prej shteteve më të largëta ku shqiptarët jetojnë. Migrimet në shtetin e përmendur janë të vonshme dhe datojnë që...

“The old bridge – Ura e vjetër” – Vepër me interesime të gjera studimore

Arjeta Ferlushkaj, pas librit studimor “Pasqyrat e postmodernitetit” (2012) vjen me librin e saj të dytë, me përmbledhjen studimore “The old bridge-Ura e vjetër”...

Kur ditët e kalendarit sfidohen nga shkrimtarët…

Shoqata e Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë prej më se 100 anëtarësh të shpërndarë anembanë Shteteve të Bashkuara, me autorë që i përkasin krahinave të ndryshme në...

Gjermania, një komb i dashuruar pas klasikes

Nëse do ti referohesh vetëm shifrave zyrtare, bindesh  menjëherë se ç'vend zë kultura në Gjermani. Këto shifra na japin një tablo të qartë të...

Krahët e shqipes – përpjekje e pengesa

Pak ditë pas botimit të librit "Krahët e shqipes – përpjekje e pengesa", të Isuf Bytyçit dëshiroj të ndalem te disa elemente që besoj...

Aristidh Rruci, historia e firmëtarit të Pavarësisë që ende nuk i dihet varri

Aristidh Rruci u lind më 11 mars 1875 në Sheper të Zagorisë. Prindërit e tij quheshin Nikolla dhe Evanthia. Kishte vëlla Leonidhën dhe motra Aspasinë, Elisavetën...

Letër shoqatës së shkrimtarëve shqiptaro-amerikanë

Duke ju dëshiruar gjithë të mirat të gjithëve, juve dhe veprave tuaja, arritje të tjera dhe gëzime, dua t’ju falenderoj me zemër që më...

Nuk janë fajtorë shqiptarët për gjithçka!

Nuk janë fajtorë shqiptarët për gjithçka... Po ndjek edhe unë me shqetësim zhvillimet e përhapjes dhe pasojat tragjike të koronavirusit kudo, dhe veçanërisht në Greqinë...

Këshjella, identifikimi dhe komunikimi historik i popullit tonë ndër shekuj

Historia jonë shumë shekullore, na tregon dhe njëherë krijimin e trashëgimisë tonë kulturore, si një vlerë e patjetërsueshme të historisë sonë. Gjurmimet e bëra...

Tomori dhe Dodona pellazgjike

Vendndodhja e tempullit të lashtë të Dodonës është një argument që shpesh i ka çuar studiuesit në debate. Në vitet tridhjetë, Perikli Ikonomi, me...

Të fundit

Napoli kryeqyteti i arbëreshëve

Dikush ka thënë që Napoli është nga ato qytete që kalon nga 1 deri tek 10 pa kaluar nga 0 deri 9. Për të...

Çmim i parë për poeten Irma Kurti në SHBA

Një tjetër vlerësim për krijimtarinë e poetes shqiptare Irma Kurti, e cila vlerësohet me çmim të parë në Amerikë në konkursin letrar “Poetry Thymes...

Shkolla “Gjuha Jonë”  në Philadelphia kremton mbylljen e vitit mësimor

4 Qershori 2023 nuk mund të konsiderohej për gjithë komunitetin shqiptar të Filadelfias thjesht si Dita e mbylljes së vitit mësimor 2022-2023 në shkollën...

Je në Prishtinë? Mos e humb prezantimin e Abetares Mbarëkombëtare

Me moton “Libri triumfon” ditën e djeshme është çelur edicioni i 23-të i Panairit të Librit në Prishtinë . Një aktivitet ku është paralajmëruar të...

Takim me kryesinë e “Shkollës Shqipe” në Zvicër

Në prag të përfundimit të vitit shkollor 2022/2023, të mësimit shqip në Zvicër  sot  në mjediset e Ambasadës së Shqipërisë u organizua një takim...