English

E enjte, 29 Shkurt, 2024
E enjte, 29 Shkurt, 2024

English

Australia / Shepparton Albanian Harvest Festival wins the important award

“Shepparton Albanian Harvest Festival” is recognized at the Cultural...

US / Albanian Sisters in Hollywood a biographical film about Mother Teresa

Mother Teresa is the most famous Albanian in the...

Arbënesh in Zadar, 295 years away from homeland

In Zadar, Croatia, the Arbënesh community is celebrating these...

Why Scanderbeg refused to marry?

Why Skanderbeg did not want to get married. April...

Albanian painter Sali Allmuça, a success story in Germany

Hundreds of paintings, dominated by powerful colors: red and...

A life lesson from national poet Asdren

At the end of the lectures on the subject...

Rescued hundreds of Jews, in Albania, BBC tells the story of Kadri Cakrani  

BBC in its series "War of my grandparents" which...

“Malli i Mëmëdheut”, the first Albanian association in US founded in 1906

The society "Malli i Mëmëdheut" (Motherland Craving) was the...

The history / How Arbëresh surnames were adapted in Italy

Arbërs who emigrated to Italy took with them, among...

Australia / Shepparton Albanian Harvest Festival wins the important award

“Shepparton Albanian Harvest Festival” is recognized at the Cultural...

US / Albanian Sisters in Hollywood a biographical film about Mother Teresa

Mother Teresa is the most famous Albanian in the...

Arbënesh in Zadar, 295 years away from homeland

In Zadar, Croatia, the Arbënesh community is celebrating these...

Why Scanderbeg refused to marry?

Why Skanderbeg did not want to get married. April...

Albanian painter Sali Allmuça, a success story in Germany

Hundreds of paintings, dominated by powerful colors: red and...

A life lesson from national poet Asdren

At the end of the lectures on the subject...

Rescued hundreds of Jews, in Albania, BBC tells the story of Kadri Cakrani  

BBC in its series "War of my grandparents" which...

“Malli i Mëmëdheut”, the first Albanian association in US founded in 1906

The society "Malli i Mëmëdheut" (Motherland Craving) was the...

The history / How Arbëresh surnames were adapted in Italy

Arbërs who emigrated to Italy took with them, among...

Të fundit

Parlamenti Britanik fokus te rinia shqiptare, prezanton projektin “Gjenerata e ardhshme në Shqipëri”

Ditën e martë më 27 shkurt 2024, në Dhomën e Komunave të vendosur në ndërtesën madhështore të House of Parlamenti, Westminster në Londër, u...

Shpallen fituesit e tregimeve arbëreshe më të mira në konkursin: “Krenarbëria”

Sot u mbajt ceremonia e ndarjes së çmimeve të edicionit të parë të konkursit “Krenarbëria”, i cili u organizua nga Qendra e Studimeve dhe...

Në shërbim të gjuhës shqipe!

Të dielën me datë 25 shkurt 2024, anëtarët e Kryesisë dhe përfaqësuesit kantonalë, mësues dhe prindër të “Shkollës Shqipe” në Zvicër u bënë bashkë...

Kongresmenja Ocasio-Cortez: Do të luftoj që të miratohet rezoluta për ndëshkimin e krimeve të luftës së Kosovës  

Si përfaqësuesja e SHBA-së e një distrikti të Kongresit me shumicë shqiptare, e ftuara speciale e ngjarjes, kongresmenja Alexandra Ocasio-Cortez bëri thirrje për t'i...

Mark Gjonaj: 16 vite Kosovë e Pavarur, Serbia të mos provokojë por të dënojë kriminelët e luftës

16 vjetori i Pavarësisë së Kosovës në ambientet e Bashkisë së New York-ut nu ishte vetëm një moment festimesh, poer edhe nje moment reflektimi....