Botime në Diasporë/ “ILI I ARBREŠVET” botohej në Cozenza më 1896-ën

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Botime në Diasporë/ “ILI I ARBREŠVET” botohej në Cozenza më 1896-ën

“ILI I ARBREŠVET” ishte një revistë italo-shqiptare. Kjo revistë ishte një e përmuajshme kulturore, shoqërore, letrare, folklorike, gjuhësore nën drejtimin e Antonio Argondizze.

Numri i parë do të botohej në Cosenza më 1 gusht 1896.

Revista hapej me një shkrim drejtuar lexuesit shqiptar:

“ Lexuesit shqiptar,

Një kolonë e dedikuar, njësoi si besimi i etërve tani, prej shekujsh në kërkim të një ccatie, të një peme, vjen për të na sjell besim mbi tavolinën tonë. Kjo revistë në faqen e parë është dizajnuar me gjethe ulliri, simbol i paqes-paqe-paqe, për të qetësuar sytë. Dhe me paqe, marrëveshje dhe vëllazëria do na bashkojnë të gjithëve bashkë, ne bijtë e Shqipërisë…”, shkruhej në paragrafin e parë të shkrimit drejtuar lexuesit shqiptarë në Cozenza, Itali.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

“ILI I ARBREŠVET” ishte një revistë italo-shqiptare. Kjo revistë ishte një e përmuajshme kulturore, shoqërore, letrare, folklorike, gjuhësore nën drejtimin e Antonio Argondizze.

Numri i parë do të botohej në Cosenza më 1 gusht 1896.

Revista hapej me një shkrim drejtuar lexuesit shqiptar:

“ Lexuesit shqiptar,

Një kolonë e dedikuar, njësoi si besimi i etërve tani, prej shekujsh në kërkim të një ccatie, të një peme, vjen për të na sjell besim mbi tavolinën tonë. Kjo revistë në faqen e parë është dizajnuar me gjethe ulliri, simbol i paqes-paqe-paqe, për të qetësuar sytë. Dhe me paqe, marrëveshje dhe vëllazëria do na bashkojnë të gjithëve bashkë, ne bijtë e Shqipërisë…”, shkruhej në paragrafin e parë të shkrimit drejtuar lexuesit shqiptarë në Cozenza, Itali.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.