Filmi shqiptar fiton 2 çmime në “Chauri Chaura International Film Festival”

E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020
E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020

Filmi shqiptar fiton 2 çmime në “Chauri Chaura International Film Festival”

Filmi artistik shqiptar “Vulë” me skenar dhe regji nga Valmir Tertini ka marrë çmimin për filmin më të mirë dhe regjinë më të mirë në  “Chauri Chaura International Film Festival”.

Ky film flet për Viktorian, një punonjëse në Ambasadën Gjermane në Prishtinë. E varur nga alkooli, dhe me mungesë të një partneri, bën një jetë të shthurur. Ndërsa punën e neglizhon totalisht.

Si një punonjëse e papërgjegjshme, ajo i dha një vizë njëvjeçare një djali nga Kosova vetëm për shkak se kishte marrëdhënie seksuale me të. Ajo u shkarkua nga ambasada, dhe rastësisht, ata e shohin njëri-tjetrin në aeroport kur udhëtojnë për në Gjermani.

Për realizimit e filmit “Vulë” në të cilin janë bërë bashkë aktorë nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia ka dhënë mbështetjen e saj edhe “Qendra Kombëtare e Kinematografisë në Shqipëri”.

“Vulë” deri më sot ka pasur premierë në Tiranë dhe Podgoricë. Ndërkaq gjatë muajit korrik të këtij viti “Vulë” shënoi edhe premierën e tij evropiane në festivalit të njohur italian BCT. Gjithashtu ky film ka marrë edhe çmimin për skenarin më të mirë në “New York True Venture Festival” (NYTVFF).

Filmi artistik shqiptar “Vulë” me skenar dhe regji nga Valmir Tertini ka marrë çmimin për filmin më të mirë dhe regjinë më të mirë në  “Chauri Chaura International Film Festival”.

Ky film flet për Viktorian, një punonjëse në Ambasadën Gjermane në Prishtinë. E varur nga alkooli, dhe me mungesë të një partneri, bën një jetë të shthurur. Ndërsa punën e neglizhon totalisht.

Si një punonjëse e papërgjegjshme, ajo i dha një vizë njëvjeçare një djali nga Kosova vetëm për shkak se kishte marrëdhënie seksuale me të. Ajo u shkarkua nga ambasada, dhe rastësisht, ata e shohin njëri-tjetrin në aeroport kur udhëtojnë për në Gjermani.

Për realizimit e filmit “Vulë” në të cilin janë bërë bashkë aktorë nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia ka dhënë mbështetjen e saj edhe “Qendra Kombëtare e Kinematografisë në Shqipëri”.

“Vulë” deri më sot ka pasur premierë në Tiranë dhe Podgoricë. Ndërkaq gjatë muajit korrik të këtij viti “Vulë” shënoi edhe premierën e tij evropiane në festivalit të njohur italian BCT. Gjithashtu ky film ka marrë edhe çmimin për skenarin më të mirë në “New York True Venture Festival” (NYTVFF).