COVID-19/ Gjermania zgjat izolimin dhe shton masat

E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020
E mërkurë, 2 Dhjetor, 2020

COVID-19/ Gjermania zgjat izolimin dhe shton masat

Gjermania do të vazhdojë izolimin e pjesshëm deri më 20 dhjetor. Mediat gjermane raportojnë se kufizimet do të ashpërsohen. Instituti “Robert Koch” raportoi të shtunën 22.964 infektime të reja, numri i vdekjeve është rritur me 254 vetë në 13.884 vetë.

Restorantet, kafenet, pub-et dhe qendrat kulturore në Berlin do të qendrojnë mbyllur deri pak ditë para Krishtlindjes.

Ekziston gjithashtu një mundësi që këto ambiente të qëndrojnë të mbyllura gjatë natës së Vitit të Ri dhe në prag të vitit ri 2021.

Gjithashtu nuk mund të përjashtohet që Berlini do të forcojë kufizimet që kanë qenë në fuqi që nga fillimi i nëntorit.

Sipas rregullave aktuale të vlefshme deri më 30 nëntor, njerëzit lejohen të jenë vetëm në hapësira publike dhe private, me njerëz familjarë dhe dy persona të tjerë jashtë familjes.

Janë të lejuara grumbullimet deri në 10 persona. Por duke parë përkeqësimin e situatës masat mund të shtohen./DW

Gjermania do të vazhdojë izolimin e pjesshëm deri më 20 dhjetor. Mediat gjermane raportojnë se kufizimet do të ashpërsohen. Instituti “Robert Koch” raportoi të shtunën 22.964 infektime të reja, numri i vdekjeve është rritur me 254 vetë në 13.884 vetë.

Restorantet, kafenet, pub-et dhe qendrat kulturore në Berlin do të qendrojnë mbyllur deri pak ditë para Krishtlindjes.

Ekziston gjithashtu një mundësi që këto ambiente të qëndrojnë të mbyllura gjatë natës së Vitit të Ri dhe në prag të vitit ri 2021.

Gjithashtu nuk mund të përjashtohet që Berlini do të forcojë kufizimet që kanë qenë në fuqi që nga fillimi i nëntorit.

Sipas rregullave aktuale të vlefshme deri më 30 nëntor, njerëzit lejohen të jenë vetëm në hapësira publike dhe private, me njerëz familjarë dhe dy persona të tjerë jashtë familjes.

Janë të lejuara grumbullimet deri në 10 persona. Por duke parë përkeqësimin e situatës masat mund të shtohen./DW