Austri / Shqiptari Valon Halimi sot garon në zgjedhjet komunale

E enjte, 13 Qershor, 2024
E enjte, 13 Qershor, 2024

Austri / Shqiptari Valon Halimi sot garon në zgjedhjet komunale

Sot në Styria të Austrisë organizohen zgjedhjet komunale, ku ndër kandidatët garues është edhe shqiptari Valton Halimi.

Halimi kandidon për herë të dytë  në “Gemeinde Gleisdorf”, si përfaqësues i partisë së Sebastian Kurz , OVP. Në marsin e vitit të kaluar, Halimi është zgjedhur Kryetar i Këshillit Koordinues të Shoqatave Shqiptare në Steiermark.

Shqiptari  me banim në Austri, është pronar i një kompanie ndërtimi dhe një aktivist në shërbim të komuniteti shqiptar që jeton në Austri.

Zgjedhjet e këshillit bashkiak në Styria ishin planifikuar për në datën 22 mars të këtij viti por u pezulluan për shkak të pandemisë së Covid-19 dhe data e zgjedhjeve u shty. Si datë kryesore për mbajtjen e zgjedhjeve u caktua 28 qershori.

Sot zgjidhen anëtarët e këshillit bashkiak dhe anëtarët e tyre zëvendësues nga të gjitha bashkitë, me përjashtim të kryeqytetit. Zgjedhjet e fundit komunale në Styria u zhvilluan në 22 Mars 2015.

Sot në Styria të Austrisë organizohen zgjedhjet komunale, ku ndër kandidatët garues është edhe shqiptari Valton Halimi.

Halimi kandidon për herë të dytë  në “Gemeinde Gleisdorf”, si përfaqësues i partisë së Sebastian Kurz , OVP. Në marsin e vitit të kaluar, Halimi është zgjedhur Kryetar i Këshillit Koordinues të Shoqatave Shqiptare në Steiermark.

Shqiptari  me banim në Austri, është pronar i një kompanie ndërtimi dhe një aktivist në shërbim të komuniteti shqiptar që jeton në Austri.

Zgjedhjet e këshillit bashkiak në Styria ishin planifikuar për në datën 22 mars të këtij viti por u pezulluan për shkak të pandemisë së Covid-19 dhe data e zgjedhjeve u shty. Si datë kryesore për mbajtjen e zgjedhjeve u caktua 28 qershori.

Sot zgjidhen anëtarët e këshillit bashkiak dhe anëtarët e tyre zëvendësues nga të gjitha bashkitë, me përjashtim të kryeqytetit. Zgjedhjet e fundit komunale në Styria u zhvilluan në 22 Mars 2015.

Sot në Styria të Austrisë organizohen zgjedhjet komunale, ku ndër kandidatët garues është edhe shqiptari Valton Halimi.

Halimi kandidon për herë të dytë  në “Gemeinde Gleisdorf”, si përfaqësues i partisë së Sebastian Kurz , OVP. Në marsin e vitit të kaluar, Halimi është zgjedhur Kryetar i Këshillit Koordinues të Shoqatave Shqiptare në Steiermark.

Shqiptari  me banim në Austri, është pronar i një kompanie ndërtimi dhe një aktivist në shërbim të komuniteti shqiptar që jeton në Austri.

Zgjedhjet e këshillit bashkiak në Styria ishin planifikuar për në datën 22 mars të këtij viti por u pezulluan për shkak të pandemisë së Covid-19 dhe data e zgjedhjeve u shty. Si datë kryesore për mbajtjen e zgjedhjeve u caktua 28 qershori.

Sot zgjidhen anëtarët e këshillit bashkiak dhe anëtarët e tyre zëvendësues nga të gjitha bashkitë, me përjashtim të kryeqytetit. Zgjedhjet e fundit komunale në Styria u zhvilluan në 22 Mars 2015.