Itali / “Le Iene”: Futbollisti shqiptar mund të jetë pacienti 0?

E premte, 24 Maj, 2024
E premte, 24 Maj, 2024

Itali / “Le Iene”: Futbollisti shqiptar mund të jetë pacienti 0?

Një futbollist profesionist shqiptar, 18-vjeçar, i cili jeton 15 kilometra larg Codogno-s, ka shfaqur simptoma të koronavirusit 3 javë para se në Itali të konfirmohej rasti i parë i pacientit të infektuar.

Historia është treguar për programin televiziv “Le Iene” nga vetë futbollisti Xhoni Mustafaraj.

Ai u shtrua më datë 2 shkurt në Lodi me ethe, temperaturë të lartë, vështirësi në frymëmarrje, humbje të shijes dhe të nuhatjes. Mustafaraj qendroi dy javë me maskën e oksigjenit nën kujdesin intensiv, dhe javën e kaluar ai bëri testin serologjik, që tregoi se kishte të zhvilluar antitrupa ndaj Covid.

Megjithatë, kjo analizë epidemiologjike po dëshmon gjithnjë e më shumë se mund të ketë pasur raste më të hershme të koronavirusit, në veçanti në “zonën e kuqe” në Lombardi, para pacientit Mattia, i cili, pasi u cilësua më 21 shkurt si i infektuar me koronavirus, zyrtarizoi në Codogno edhe fillimin e epidemisë në Itali.

***

Çfarë ndodhi me ty?

Nuk u ndjeva mirë, ishte e shtunë, 1 shkurt. Unë luajta dhe madje shënova një gol, por më pas fillova të ndjehesha keq, temperatura shkoi 38.5, kisha shume veshtirësi në frymëmarrje dhe nuk lëvizja dot. Pasi njoftuam 911 më morën e më shtruan në spital natën.

Si shkuat në spital?

Me ambulancë, më morën dhe më vunë maskë, por në atë kohë askush nuk mendontë për koronavirusin. Ata më shtruan në spital për dy javë në kujdes intensiv me maskën e oksigjenit. Isha i ndërgjegjshëm, por isha jashtëzakonisht i sëmurë. Nuk kisha shije dhe nuk nuhasja.

Pas kësaj?

Në kujdesin intensiv, miqtë dhe të afërmit erdhën për të më vizituar, ata mund të hynin pa maskë. Pas kësaj, unë kalova edhe dy javë në repart, vetëm në një dhomë. Shpresoj të mos kem infektuar dikë dhe dua që historia ime të jetë ndërgjegjësuese. Më nxorën nga spitali në 26 shkurt, kisha dëmtim të celulave muskulare e hyrjes së tyre në gjak.

Ju bënë tampon?

Jo, urgjenca kishte shpërthyer dhe nuk e kuptoj këtë. M’u deshën dy muaj për t’u rikuperuar, u lodha. Babai im kishte simptoma të ngjashme me mua, ethe e temperaturë të lartë dhe i thanë të qëndronte të paktën dy javë në shtëpi. Gjithashtu për këtë arsye dua të kuptoj nëse kisha koronavirus.

Kur e keni bërë testin serologjik?

Më 20 maj. Rezulton se nuk kam Covid por kam të zhvilluar antitrupa, përndryshe do ta kisha pasur. Megjithatë, duhet të bëj edhe tamponin për siguri. 

 

Një futbollist profesionist shqiptar, 18-vjeçar, i cili jeton 15 kilometra larg Codogno-s, ka shfaqur simptoma të koronavirusit 3 javë para se në Itali të konfirmohej rasti i parë i pacientit të infektuar.

Historia është treguar për programin televiziv “Le Iene” nga vetë futbollisti Xhoni Mustafaraj.

Ai u shtrua më datë 2 shkurt në Lodi me ethe, temperaturë të lartë, vështirësi në frymëmarrje, humbje të shijes dhe të nuhatjes. Mustafaraj qendroi dy javë me maskën e oksigjenit nën kujdesin intensiv, dhe javën e kaluar ai bëri testin serologjik, që tregoi se kishte të zhvilluar antitrupa ndaj Covid.

Megjithatë, kjo analizë epidemiologjike po dëshmon gjithnjë e më shumë se mund të ketë pasur raste më të hershme të koronavirusit, në veçanti në “zonën e kuqe” në Lombardi, para pacientit Mattia, i cili, pasi u cilësua më 21 shkurt si i infektuar me koronavirus, zyrtarizoi në Codogno edhe fillimin e epidemisë në Itali.

***

Çfarë ndodhi me ty?

Nuk u ndjeva mirë, ishte e shtunë, 1 shkurt. Unë luajta dhe madje shënova një gol, por më pas fillova të ndjehesha keq, temperatura shkoi 38.5, kisha shume veshtirësi në frymëmarrje dhe nuk lëvizja dot. Pasi njoftuam 911 më morën e më shtruan në spital natën.

Si shkuat në spital?

Me ambulancë, më morën dhe më vunë maskë, por në atë kohë askush nuk mendontë për koronavirusin. Ata më shtruan në spital për dy javë në kujdes intensiv me maskën e oksigjenit. Isha i ndërgjegjshëm, por isha jashtëzakonisht i sëmurë. Nuk kisha shije dhe nuk nuhasja.

Pas kësaj?

Në kujdesin intensiv, miqtë dhe të afërmit erdhën për të më vizituar, ata mund të hynin pa maskë. Pas kësaj, unë kalova edhe dy javë në repart, vetëm në një dhomë. Shpresoj të mos kem infektuar dikë dhe dua që historia ime të jetë ndërgjegjësuese. Më nxorën nga spitali në 26 shkurt, kisha dëmtim të celulave muskulare e hyrjes së tyre në gjak.

Ju bënë tampon?

Jo, urgjenca kishte shpërthyer dhe nuk e kuptoj këtë. M’u deshën dy muaj për t’u rikuperuar, u lodha. Babai im kishte simptoma të ngjashme me mua, ethe e temperaturë të lartë dhe i thanë të qëndronte të paktën dy javë në shtëpi. Gjithashtu për këtë arsye dua të kuptoj nëse kisha koronavirus.

Kur e keni bërë testin serologjik?

Më 20 maj. Rezulton se nuk kam Covid por kam të zhvilluar antitrupa, përndryshe do ta kisha pasur. Megjithatë, duhet të bëj edhe tamponin për siguri. 

 

Një futbollist profesionist shqiptar, 18-vjeçar, i cili jeton 15 kilometra larg Codogno-s, ka shfaqur simptoma të koronavirusit 3 javë para se në Itali të konfirmohej rasti i parë i pacientit të infektuar.

Historia është treguar për programin televiziv “Le Iene” nga vetë futbollisti Xhoni Mustafaraj.

Ai u shtrua më datë 2 shkurt në Lodi me ethe, temperaturë të lartë, vështirësi në frymëmarrje, humbje të shijes dhe të nuhatjes. Mustafaraj qendroi dy javë me maskën e oksigjenit nën kujdesin intensiv, dhe javën e kaluar ai bëri testin serologjik, që tregoi se kishte të zhvilluar antitrupa ndaj Covid.

Megjithatë, kjo analizë epidemiologjike po dëshmon gjithnjë e më shumë se mund të ketë pasur raste më të hershme të koronavirusit, në veçanti në “zonën e kuqe” në Lombardi, para pacientit Mattia, i cili, pasi u cilësua më 21 shkurt si i infektuar me koronavirus, zyrtarizoi në Codogno edhe fillimin e epidemisë në Itali.

***

Çfarë ndodhi me ty?

Nuk u ndjeva mirë, ishte e shtunë, 1 shkurt. Unë luajta dhe madje shënova një gol, por më pas fillova të ndjehesha keq, temperatura shkoi 38.5, kisha shume veshtirësi në frymëmarrje dhe nuk lëvizja dot. Pasi njoftuam 911 më morën e më shtruan në spital natën.

Si shkuat në spital?

Me ambulancë, më morën dhe më vunë maskë, por në atë kohë askush nuk mendontë për koronavirusin. Ata më shtruan në spital për dy javë në kujdes intensiv me maskën e oksigjenit. Isha i ndërgjegjshëm, por isha jashtëzakonisht i sëmurë. Nuk kisha shije dhe nuk nuhasja.

Pas kësaj?

Në kujdesin intensiv, miqtë dhe të afërmit erdhën për të më vizituar, ata mund të hynin pa maskë. Pas kësaj, unë kalova edhe dy javë në repart, vetëm në një dhomë. Shpresoj të mos kem infektuar dikë dhe dua që historia ime të jetë ndërgjegjësuese. Më nxorën nga spitali në 26 shkurt, kisha dëmtim të celulave muskulare e hyrjes së tyre në gjak.

Ju bënë tampon?

Jo, urgjenca kishte shpërthyer dhe nuk e kuptoj këtë. M’u deshën dy muaj për t’u rikuperuar, u lodha. Babai im kishte simptoma të ngjashme me mua, ethe e temperaturë të lartë dhe i thanë të qëndronte të paktën dy javë në shtëpi. Gjithashtu për këtë arsye dua të kuptoj nëse kisha koronavirus.

Kur e keni bërë testin serologjik?

Më 20 maj. Rezulton se nuk kam Covid por kam të zhvilluar antitrupa, përndryshe do ta kisha pasur. Megjithatë, duhet të bëj edhe tamponin për siguri.