Itali/ Në Parma nis Muaji i Kulturës Shqiptare

E shtunë, 24 Shkurt, 2024
E shtunë, 24 Shkurt, 2024

Itali/ Në Parma nis Muaji i Kulturës Shqiptare

Ky është viti i 17-të që zhvillohet Muaji i Kulturës Shqiptare në qytetin e parmës. Këtë vit aktivitetet  janë parashikuar të zhvillohen nga data 10 nëntor deri më 2 dhjetor, dhe përfshijnë iniciativa të ndryshme falas, për të konsoliduar marrëdhëniet mes komunitetit shqiptar dhe qytetit të Parmës.

Kalendari i Muajit të Kulturës Shqiptare në Parma u prezantua pak ditë më parë në ambientet e bashkisë së qytetit në praninë e Beatrice Aimi, Këshilltare për Komunitetin Rinor, Anila Berberi, nënkryetare e shoqatës Skënderbeu; Marion Gajda dhe Ilir Gjika  anëtar i Bordit të Shoqatës Skënderbeu.

“Administrata komunale”, sqaroi këshilltari Aimi – “E ka mbështetur me entuziazëm këtë iniciativë e cila shkon në drejtim të ndikimit kulturor, promovon bashkëveprimin në komunitet dhe mundësitë për takime, diskutime dhe rritje, të cilat sot janë të nevojshme më shumë se kurrë”.

Marion Gajda, anëtar i Bordit Drejtues të Shoqatës Skënderbeu, shprehu kënaqësinë për prezantimin e edicionit të 17-të të Muajit të Kulturës Shqiptare, i cili përfshin realitete të ndryshme dhe afron komunitetin shqiptar me qytetin.

Anila Berberi, nënkryetare e shoqatës Skënderbeu, është një nga mësueset e përfshira në projektin edukativ “Aty ku kemi lindur” që synon vajzat dhe djemtë me origjinë shqiptare dhe familjet e tyre.

Ilir Gjika i Bordit Skënderbeu ka ilustruar programin e pasur të muajit të kulturës shqiptare në Parma.

Shoqata Skënderbeu gjatë këtij muaji ofron një kalendar të ngjeshur aktivitetesh duke përfshirë muzikën, historinë, letërsinë dhe traditat si një urë lidhëse midis Parmës dhe Tokës së Shqiponjave.

Programi

Muaji i kulturës shqiptare ka nisur të shtunën e kaluar në Qendrën Rinore “Esprit”, Via Emilia Ovest 18/A” është , me inaugurimin e shkollës shqipe për fëmijë në Qendrën Rinore “Esprit”, prezantimi i projektit të fëmijëve/prindërve ”Ku kemi lerë”. ‘Aty ku kemi lindur’.

– Sot e premte 10 Nëntor në orën 19.00 në Giovane Italia Via John Fitzgerald Kennedy 7 – Parma (PR) Koncerti “Nostos” me zërin, violën dhe Flavia Massimo, Irida Gjergji, violonçel dhe zë. Një koncert që do të jetë një qark i shkurtër gjeografik tingujsh duke filluar nga Ballkani për të arritur në atmosferën mesdhetare dhe të Lindjes së Mesme në një përqafim të lirë Një lloj esperanto muzikore, një udhëtim akustik/elektronik që do të shohë muzikën popullore të rishikuar në qendër.

– E shtunë 18 nëntor në orën 18.00 në Qendrën Rinore Esprit, Via Emilia Ovest 18/A Parma (PR). “Flamuri shqiptar mes historisë dhe kuriozitetit”, Prezantim i kërkimeve historike në bashkëpunim me Qendrën Italiane për Studime Vessillologici, kuruar nga Jack Aliu Çelpica, Mario Mecacci dhe Massimo Ghirardia.

– E shtunë 25 nëntor ora 10.00 në Bar Melissa, Borgo Felino, 21/b – Parma. Prezantimi i Illyrian Brain. Rrjeti i profesionistëve të rinj me origjinë shqiptare në Itali.

– E mërkurë 29 nëntor në Lostello, Parco della Cittadella 5/A Parma (PR). Prezantimi i librit dhe ekspozitës fotografike ”Grande Padre” nga Christian Elia dhe fotografja Camilla de Maffei, redaktuar nga Anna Lattanzi nga “Albania Letteraria”.

“Grande Padre’ është një projekt i lindur nga takimi mes pikëpamjeve për Shqipërinë të gazetarit Christian Elia dhe fotografja Camilla De Maffei, të dy të angazhuar prej vitesh për të përshkruar një vend të afërt dhe në të njëjtën kohë shumë larg në imagjinatën e italianëve. “Grande Padre” ka lindur për të reflektuar mbi atë që ka mbetur nga vitet e regjimit në sjelljen, në jetën e përditshme, në kujtesën e shqiptarëve.

– E shtunë 2 dhjetor në orën 19.00 në Hotel San Marco Via Emilia Ovest,42 – Ponte Taro – PR. “Meet Albania” – Do të jetë darka e zakonshme e shoqatës , shija dhe dëgjimi: specialitete tipike shqiptare për t’u shijuar nën ritmet e muzikës tradicionale shqiptare.

 

Ky është viti i 17-të që zhvillohet Muaji i Kulturës Shqiptare në qytetin e parmës. Këtë vit aktivitetet  janë parashikuar të zhvillohen nga data 10 nëntor deri më 2 dhjetor, dhe përfshijnë iniciativa të ndryshme falas, për të konsoliduar marrëdhëniet mes komunitetit shqiptar dhe qytetit të Parmës.

Kalendari i Muajit të Kulturës Shqiptare në Parma u prezantua pak ditë më parë në ambientet e bashkisë së qytetit në praninë e Beatrice Aimi, Këshilltare për Komunitetin Rinor, Anila Berberi, nënkryetare e shoqatës Skënderbeu; Marion Gajda dhe Ilir Gjika  anëtar i Bordit të Shoqatës Skënderbeu.

“Administrata komunale”, sqaroi këshilltari Aimi – “E ka mbështetur me entuziazëm këtë iniciativë e cila shkon në drejtim të ndikimit kulturor, promovon bashkëveprimin në komunitet dhe mundësitë për takime, diskutime dhe rritje, të cilat sot janë të nevojshme më shumë se kurrë”.

Marion Gajda, anëtar i Bordit Drejtues të Shoqatës Skënderbeu, shprehu kënaqësinë për prezantimin e edicionit të 17-të të Muajit të Kulturës Shqiptare, i cili përfshin realitete të ndryshme dhe afron komunitetin shqiptar me qytetin.

Anila Berberi, nënkryetare e shoqatës Skënderbeu, është një nga mësueset e përfshira në projektin edukativ “Aty ku kemi lindur” që synon vajzat dhe djemtë me origjinë shqiptare dhe familjet e tyre.

Ilir Gjika i Bordit Skënderbeu ka ilustruar programin e pasur të muajit të kulturës shqiptare në Parma.

Shoqata Skënderbeu gjatë këtij muaji ofron një kalendar të ngjeshur aktivitetesh duke përfshirë muzikën, historinë, letërsinë dhe traditat si një urë lidhëse midis Parmës dhe Tokës së Shqiponjave.

Programi

Muaji i kulturës shqiptare ka nisur të shtunën e kaluar në Qendrën Rinore “Esprit”, Via Emilia Ovest 18/A” është , me inaugurimin e shkollës shqipe për fëmijë në Qendrën Rinore “Esprit”, prezantimi i projektit të fëmijëve/prindërve ”Ku kemi lerë”. ‘Aty ku kemi lindur’.

– Sot e premte 10 Nëntor në orën 19.00 në Giovane Italia Via John Fitzgerald Kennedy 7 – Parma (PR) Koncerti “Nostos” me zërin, violën dhe Flavia Massimo, Irida Gjergji, violonçel dhe zë. Një koncert që do të jetë një qark i shkurtër gjeografik tingujsh duke filluar nga Ballkani për të arritur në atmosferën mesdhetare dhe të Lindjes së Mesme në një përqafim të lirë Një lloj esperanto muzikore, një udhëtim akustik/elektronik që do të shohë muzikën popullore të rishikuar në qendër.

– E shtunë 18 nëntor në orën 18.00 në Qendrën Rinore Esprit, Via Emilia Ovest 18/A Parma (PR). “Flamuri shqiptar mes historisë dhe kuriozitetit”, Prezantim i kërkimeve historike në bashkëpunim me Qendrën Italiane për Studime Vessillologici, kuruar nga Jack Aliu Çelpica, Mario Mecacci dhe Massimo Ghirardia.

– E shtunë 25 nëntor ora 10.00 në Bar Melissa, Borgo Felino, 21/b – Parma. Prezantimi i Illyrian Brain. Rrjeti i profesionistëve të rinj me origjinë shqiptare në Itali.

– E mërkurë 29 nëntor në Lostello, Parco della Cittadella 5/A Parma (PR). Prezantimi i librit dhe ekspozitës fotografike ”Grande Padre” nga Christian Elia dhe fotografja Camilla de Maffei, redaktuar nga Anna Lattanzi nga “Albania Letteraria”.

“Grande Padre’ është një projekt i lindur nga takimi mes pikëpamjeve për Shqipërinë të gazetarit Christian Elia dhe fotografja Camilla De Maffei, të dy të angazhuar prej vitesh për të përshkruar një vend të afërt dhe në të njëjtën kohë shumë larg në imagjinatën e italianëve. “Grande Padre” ka lindur për të reflektuar mbi atë që ka mbetur nga vitet e regjimit në sjelljen, në jetën e përditshme, në kujtesën e shqiptarëve.

– E shtunë 2 dhjetor në orën 19.00 në Hotel San Marco Via Emilia Ovest,42 – Ponte Taro – PR. “Meet Albania” – Do të jetë darka e zakonshme e shoqatës , shija dhe dëgjimi: specialitete tipike shqiptare për t’u shijuar nën ritmet e muzikës tradicionale shqiptare.

 

Ky është viti i 17-të që zhvillohet Muaji i Kulturës Shqiptare në qytetin e parmës. Këtë vit aktivitetet  janë parashikuar të zhvillohen nga data 10 nëntor deri më 2 dhjetor, dhe përfshijnë iniciativa të ndryshme falas, për të konsoliduar marrëdhëniet mes komunitetit shqiptar dhe qytetit të Parmës.

Kalendari i Muajit të Kulturës Shqiptare në Parma u prezantua pak ditë më parë në ambientet e bashkisë së qytetit në praninë e Beatrice Aimi, Këshilltare për Komunitetin Rinor, Anila Berberi, nënkryetare e shoqatës Skënderbeu; Marion Gajda dhe Ilir Gjika  anëtar i Bordit të Shoqatës Skënderbeu.

“Administrata komunale”, sqaroi këshilltari Aimi – “E ka mbështetur me entuziazëm këtë iniciativë e cila shkon në drejtim të ndikimit kulturor, promovon bashkëveprimin në komunitet dhe mundësitë për takime, diskutime dhe rritje, të cilat sot janë të nevojshme më shumë se kurrë”.

Marion Gajda, anëtar i Bordit Drejtues të Shoqatës Skënderbeu, shprehu kënaqësinë për prezantimin e edicionit të 17-të të Muajit të Kulturës Shqiptare, i cili përfshin realitete të ndryshme dhe afron komunitetin shqiptar me qytetin.

Anila Berberi, nënkryetare e shoqatës Skënderbeu, është një nga mësueset e përfshira në projektin edukativ “Aty ku kemi lindur” që synon vajzat dhe djemtë me origjinë shqiptare dhe familjet e tyre.

Ilir Gjika i Bordit Skënderbeu ka ilustruar programin e pasur të muajit të kulturës shqiptare në Parma.

Shoqata Skënderbeu gjatë këtij muaji ofron një kalendar të ngjeshur aktivitetesh duke përfshirë muzikën, historinë, letërsinë dhe traditat si një urë lidhëse midis Parmës dhe Tokës së Shqiponjave.

Programi

Muaji i kulturës shqiptare ka nisur të shtunën e kaluar në Qendrën Rinore “Esprit”, Via Emilia Ovest 18/A” është , me inaugurimin e shkollës shqipe për fëmijë në Qendrën Rinore “Esprit”, prezantimi i projektit të fëmijëve/prindërve ”Ku kemi lerë”. ‘Aty ku kemi lindur’.

– Sot e premte 10 Nëntor në orën 19.00 në Giovane Italia Via John Fitzgerald Kennedy 7 – Parma (PR) Koncerti “Nostos” me zërin, violën dhe Flavia Massimo, Irida Gjergji, violonçel dhe zë. Një koncert që do të jetë një qark i shkurtër gjeografik tingujsh duke filluar nga Ballkani për të arritur në atmosferën mesdhetare dhe të Lindjes së Mesme në një përqafim të lirë Një lloj esperanto muzikore, një udhëtim akustik/elektronik që do të shohë muzikën popullore të rishikuar në qendër.

– E shtunë 18 nëntor në orën 18.00 në Qendrën Rinore Esprit, Via Emilia Ovest 18/A Parma (PR). “Flamuri shqiptar mes historisë dhe kuriozitetit”, Prezantim i kërkimeve historike në bashkëpunim me Qendrën Italiane për Studime Vessillologici, kuruar nga Jack Aliu Çelpica, Mario Mecacci dhe Massimo Ghirardia.

– E shtunë 25 nëntor ora 10.00 në Bar Melissa, Borgo Felino, 21/b – Parma. Prezantimi i Illyrian Brain. Rrjeti i profesionistëve të rinj me origjinë shqiptare në Itali.

– E mërkurë 29 nëntor në Lostello, Parco della Cittadella 5/A Parma (PR). Prezantimi i librit dhe ekspozitës fotografike ”Grande Padre” nga Christian Elia dhe fotografja Camilla de Maffei, redaktuar nga Anna Lattanzi nga “Albania Letteraria”.

“Grande Padre’ është një projekt i lindur nga takimi mes pikëpamjeve për Shqipërinë të gazetarit Christian Elia dhe fotografja Camilla De Maffei, të dy të angazhuar prej vitesh për të përshkruar një vend të afërt dhe në të njëjtën kohë shumë larg në imagjinatën e italianëve. “Grande Padre” ka lindur për të reflektuar mbi atë që ka mbetur nga vitet e regjimit në sjelljen, në jetën e përditshme, në kujtesën e shqiptarëve.

– E shtunë 2 dhjetor në orën 19.00 në Hotel San Marco Via Emilia Ovest,42 – Ponte Taro – PR. “Meet Albania” – Do të jetë darka e zakonshme e shoqatës , shija dhe dëgjimi: specialitete tipike shqiptare për t’u shijuar nën ritmet e muzikës tradicionale shqiptare.