Itali/ Shqipëria pjesëmarrëse në “LetteraMondo Fest 2023”

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Itali/ Shqipëria pjesëmarrëse në “LetteraMondo Fest 2023”

“LetteraMondo Fest” rikthehet në Padova nga data 6 deri më 16 shtator, me edicionin e tretë. Pjesëmarrës tetë komunitete të huaja me banim në komunën e Padovas dhe  mes tyre, për herë të parë merr pjesë edhe komuniteti shqiptar. Fondacioni i Migrantëve mbështet nismën.

Të mërkurën më 6 shtator në orën 19.30, në Qendrën Antonianum, në Prato della Valle 56, do të zhvillohet takimi “Albania, di là dal mare (Shqipëria, përtej detit). Një urë idesh, me shkrimtarin Artur Nuraj, i cili duke u nisur nga romani i tij “Lugina e fëmijëve të humbur”, do të flasë për historinë dhe kulturën e Shqipërisë. Me autorin do të bashkëbisedojë kryeredaktorja e “ Albania Letteraria” Anna Lattanzi. Eventi do të plotësohet edhe me përvojën e Patrizia Tazza, mësuese e gjuhës italiane në Shqipëri për Ministrinë e Jashtme, e cila do të sjellë përvojën dhe njohuritë e saj mbi kulturën shqiptare. Takimi do të moderohet nga Madjana Nuredini.

LetteraMondo: Popuj që rrëfejnë veten

Projekti kulturor “LetteraMondo: Njerëzit që rrëfejnë veten” është krijuar nga anëtarët e tetë komuniteteve të huaja në qytetin e Padovës, tetë librari të pavarura, rrjeti i Muzeve Qytetare dhe sistemi i bibliotekave të qytetit.

“LetteraMondo” u krijua me objektiva të ndryshme, duke përfshirë ato të promovimit të takimeve dhe shkëmbimeve ndërkulturore përmes librave dhe njohurive të trashëgimisë kulturore reciproke, duke lehtësuar qasjen e një publiku të ri të përbërë nga anëtarë të komuniteteve të huaja që banojnë në Padova dhe nga migrantë/refugjatë të sapoardhur. , në bibliotekën e Paduanit dhe trashëgiminë muzeale.

Në këtë mënyrë, qytetarët vendas kanë gjithashtu mundësinë të njohin dhe eksplorojnë letërsi dhe kultura të tjera nga ato të tyre.

Lugina e Fëmijëve të Humbur

Ato që e gjallërojnë romanin e Nurajt janë histori me implikime shqetësuese, të dobishme për një rrëfim që shkon përtej historisë së fakteve dhe të afta për të nxjerrë profilin politiko-shoqëror të Shqipërisë gjatë periudhës së regjimit dhe gropave më intime të vendit të goditur. Protagonisti i padiskutueshëm i romanit është detektivi Lamani, një figurë e suksesshme, me një mendje të kthjellët dhe në të njëjtën kohë me hije, i humbur në thellësi të shpirtit të tij.

Ngjarjet që përbëjnë vëllimin janë përshtatur mirë me periudhën historike që është sfondi i tyre; Nuraj i dorëzon lexuesit një libër me plotësi të mirë narrative, në të cilin historia tërheq interesin nga faqja në faqe, duke u mbështetur në faktet që kanë karakterizuar një fragment historie që ka shënuar thellësisht Shqipërinë, duke ndikuar në jetën dhe mendjen e njerëzve. Intelekti i individit është i veçuar, aty banon burgu i vërtetë; është në atë hapësirë ​​të kufizuar dhe të pafundme që regjimi nxit dinamikën e tij irracionale.

Artur Nuraj

Artur Nuraj ka lindur në Vlorë (Shqipëri), në vitin 1968. Shkrimtar, skenarist dhe bashkëpunëtor i Albania news ai konsiderohet si një nga pionierët e noir-it modern shqiptar dhe shquhet për predikimin e tij për pulpën.

Ai bëri debutimin e tij në vitin 2008 me thrillerin “Lo yàtagan”, botuar sërish në vitin 2022 nga Besa Editrice, një roman që ka fituar interesin e kritikës dhe është miratuar edhe si një libër shkollor universitar. Ai e konsolidon rrugën e tij krijuese në vitin 2014 me “ Kohë për të vdekur” botuar nga Parallelo45. Në vitin 2015 u rikthye për të botuar romanin “Epoka e trëndafilit” me Besa Editrice. Në të njëjtin vit boton romanin e shkurtër “Trupi sheh dritën” me Paradigmi.

Shkrimtari jeton në Verona ku punon si recensues tekstesh dhe skenarësh për disa agjenci botuese dhe producentë filmash.

 

 

“LetteraMondo Fest” rikthehet në Padova nga data 6 deri më 16 shtator, me edicionin e tretë. Pjesëmarrës tetë komunitete të huaja me banim në komunën e Padovas dhe  mes tyre, për herë të parë merr pjesë edhe komuniteti shqiptar. Fondacioni i Migrantëve mbështet nismën.

Të mërkurën më 6 shtator në orën 19.30, në Qendrën Antonianum, në Prato della Valle 56, do të zhvillohet takimi “Albania, di là dal mare (Shqipëria, përtej detit). Një urë idesh, me shkrimtarin Artur Nuraj, i cili duke u nisur nga romani i tij “Lugina e fëmijëve të humbur”, do të flasë për historinë dhe kulturën e Shqipërisë. Me autorin do të bashkëbisedojë kryeredaktorja e “ Albania Letteraria” Anna Lattanzi. Eventi do të plotësohet edhe me përvojën e Patrizia Tazza, mësuese e gjuhës italiane në Shqipëri për Ministrinë e Jashtme, e cila do të sjellë përvojën dhe njohuritë e saj mbi kulturën shqiptare. Takimi do të moderohet nga Madjana Nuredini.

LetteraMondo: Popuj që rrëfejnë veten

Projekti kulturor “LetteraMondo: Njerëzit që rrëfejnë veten” është krijuar nga anëtarët e tetë komuniteteve të huaja në qytetin e Padovës, tetë librari të pavarura, rrjeti i Muzeve Qytetare dhe sistemi i bibliotekave të qytetit.

“LetteraMondo” u krijua me objektiva të ndryshme, duke përfshirë ato të promovimit të takimeve dhe shkëmbimeve ndërkulturore përmes librave dhe njohurive të trashëgimisë kulturore reciproke, duke lehtësuar qasjen e një publiku të ri të përbërë nga anëtarë të komuniteteve të huaja që banojnë në Padova dhe nga migrantë/refugjatë të sapoardhur. , në bibliotekën e Paduanit dhe trashëgiminë muzeale.

Në këtë mënyrë, qytetarët vendas kanë gjithashtu mundësinë të njohin dhe eksplorojnë letërsi dhe kultura të tjera nga ato të tyre.

Lugina e Fëmijëve të Humbur

Ato që e gjallërojnë romanin e Nurajt janë histori me implikime shqetësuese, të dobishme për një rrëfim që shkon përtej historisë së fakteve dhe të afta për të nxjerrë profilin politiko-shoqëror të Shqipërisë gjatë periudhës së regjimit dhe gropave më intime të vendit të goditur. Protagonisti i padiskutueshëm i romanit është detektivi Lamani, një figurë e suksesshme, me një mendje të kthjellët dhe në të njëjtën kohë me hije, i humbur në thellësi të shpirtit të tij.

Ngjarjet që përbëjnë vëllimin janë përshtatur mirë me periudhën historike që është sfondi i tyre; Nuraj i dorëzon lexuesit një libër me plotësi të mirë narrative, në të cilin historia tërheq interesin nga faqja në faqe, duke u mbështetur në faktet që kanë karakterizuar një fragment historie që ka shënuar thellësisht Shqipërinë, duke ndikuar në jetën dhe mendjen e njerëzve. Intelekti i individit është i veçuar, aty banon burgu i vërtetë; është në atë hapësirë ​​të kufizuar dhe të pafundme që regjimi nxit dinamikën e tij irracionale.

Artur Nuraj

Artur Nuraj ka lindur në Vlorë (Shqipëri), në vitin 1968. Shkrimtar, skenarist dhe bashkëpunëtor i Albania news ai konsiderohet si një nga pionierët e noir-it modern shqiptar dhe shquhet për predikimin e tij për pulpën.

Ai bëri debutimin e tij në vitin 2008 me thrillerin “Lo yàtagan”, botuar sërish në vitin 2022 nga Besa Editrice, një roman që ka fituar interesin e kritikës dhe është miratuar edhe si një libër shkollor universitar. Ai e konsolidon rrugën e tij krijuese në vitin 2014 me “ Kohë për të vdekur” botuar nga Parallelo45. Në vitin 2015 u rikthye për të botuar romanin “Epoka e trëndafilit” me Besa Editrice. Në të njëjtin vit boton romanin e shkurtër “Trupi sheh dritën” me Paradigmi.

Shkrimtari jeton në Verona ku punon si recensues tekstesh dhe skenarësh për disa agjenci botuese dhe producentë filmash.

 

 

“LetteraMondo Fest” rikthehet në Padova nga data 6 deri më 16 shtator, me edicionin e tretë. Pjesëmarrës tetë komunitete të huaja me banim në komunën e Padovas dhe  mes tyre, për herë të parë merr pjesë edhe komuniteti shqiptar. Fondacioni i Migrantëve mbështet nismën.

Të mërkurën më 6 shtator në orën 19.30, në Qendrën Antonianum, në Prato della Valle 56, do të zhvillohet takimi “Albania, di là dal mare (Shqipëria, përtej detit). Një urë idesh, me shkrimtarin Artur Nuraj, i cili duke u nisur nga romani i tij “Lugina e fëmijëve të humbur”, do të flasë për historinë dhe kulturën e Shqipërisë. Me autorin do të bashkëbisedojë kryeredaktorja e “ Albania Letteraria” Anna Lattanzi. Eventi do të plotësohet edhe me përvojën e Patrizia Tazza, mësuese e gjuhës italiane në Shqipëri për Ministrinë e Jashtme, e cila do të sjellë përvojën dhe njohuritë e saj mbi kulturën shqiptare. Takimi do të moderohet nga Madjana Nuredini.

LetteraMondo: Popuj që rrëfejnë veten

Projekti kulturor “LetteraMondo: Njerëzit që rrëfejnë veten” është krijuar nga anëtarët e tetë komuniteteve të huaja në qytetin e Padovës, tetë librari të pavarura, rrjeti i Muzeve Qytetare dhe sistemi i bibliotekave të qytetit.

“LetteraMondo” u krijua me objektiva të ndryshme, duke përfshirë ato të promovimit të takimeve dhe shkëmbimeve ndërkulturore përmes librave dhe njohurive të trashëgimisë kulturore reciproke, duke lehtësuar qasjen e një publiku të ri të përbërë nga anëtarë të komuniteteve të huaja që banojnë në Padova dhe nga migrantë/refugjatë të sapoardhur. , në bibliotekën e Paduanit dhe trashëgiminë muzeale.

Në këtë mënyrë, qytetarët vendas kanë gjithashtu mundësinë të njohin dhe eksplorojnë letërsi dhe kultura të tjera nga ato të tyre.

Lugina e Fëmijëve të Humbur

Ato që e gjallërojnë romanin e Nurajt janë histori me implikime shqetësuese, të dobishme për një rrëfim që shkon përtej historisë së fakteve dhe të afta për të nxjerrë profilin politiko-shoqëror të Shqipërisë gjatë periudhës së regjimit dhe gropave më intime të vendit të goditur. Protagonisti i padiskutueshëm i romanit është detektivi Lamani, një figurë e suksesshme, me një mendje të kthjellët dhe në të njëjtën kohë me hije, i humbur në thellësi të shpirtit të tij.

Ngjarjet që përbëjnë vëllimin janë përshtatur mirë me periudhën historike që është sfondi i tyre; Nuraj i dorëzon lexuesit një libër me plotësi të mirë narrative, në të cilin historia tërheq interesin nga faqja në faqe, duke u mbështetur në faktet që kanë karakterizuar një fragment historie që ka shënuar thellësisht Shqipërinë, duke ndikuar në jetën dhe mendjen e njerëzve. Intelekti i individit është i veçuar, aty banon burgu i vërtetë; është në atë hapësirë ​​të kufizuar dhe të pafundme që regjimi nxit dinamikën e tij irracionale.

Artur Nuraj

Artur Nuraj ka lindur në Vlorë (Shqipëri), në vitin 1968. Shkrimtar, skenarist dhe bashkëpunëtor i Albania news ai konsiderohet si një nga pionierët e noir-it modern shqiptar dhe shquhet për predikimin e tij për pulpën.

Ai bëri debutimin e tij në vitin 2008 me thrillerin “Lo yàtagan”, botuar sërish në vitin 2022 nga Besa Editrice, një roman që ka fituar interesin e kritikës dhe është miratuar edhe si një libër shkollor universitar. Ai e konsolidon rrugën e tij krijuese në vitin 2014 me “ Kohë për të vdekur” botuar nga Parallelo45. Në vitin 2015 u rikthye për të botuar romanin “Epoka e trëndafilit” me Besa Editrice. Në të njëjtin vit boton romanin e shkurtër “Trupi sheh dritën” me Paradigmi.

Shkrimtari jeton në Verona ku punon si recensues tekstesh dhe skenarësh për disa agjenci botuese dhe producentë filmash.