Dhoma e Biznesit të Diasporës në forumin e Dubrovnikut organizuar nga OECD

E hënë, 15 Prill, 2024
E hënë, 15 Prill, 2024

Dhoma e Biznesit të Diasporës në forumin e Dubrovnikut organizuar nga OECD

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare mmori pjesë në eventin e  organizuar nga Organizata për Zhvillim e Bashkëpunim Ekonomik (OECD), në kuadër të Forumit të Dubrovnikut, i cili këtë vit u zhvillua nën moton “Navigating the global reshuffle”.

Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Kroacisë, z. Gordan Grlić Radman hapi Forumin duke theksuar rëndësinë e veçantë të Diasporës për zhvillimet në Kroaci dhe rajon.

Ndërsa përfaqësuesi i Organizatës për Zhvillim e Bashkëpunim Ekonomik (OECD) z. Andreas Schaal, në fjalën e tij e Cilësoi diasporën si urë të rëndësishme lidhëse.

Paneli i organizuar nga OECD, me temën “Migrimi për qëllim punësimi në Evropën Juglindore – si të nxirren sa më shumë përfitime prej tij” u drejtua nga Sekretari i Shteti – MPJE e Kroacisë,  z. Zdenko Lucić, ma anëtarë znj. Donika Gërvalla-Schëarz, Zëvendëskryeministre dhe Ministre e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, z. Elmedin Konaković, Ministër i Punëve të Jashtme i Bosnjë dhe Herzegovinës, znj. Mariin Ratnik, Nënsekretare për çështje Zhvillimore dhe Ekonomike nga MPJ e Estonisë, z. Ivana Živković, përfaqësuese e UNDP, z. Hrvoje Supić, sipërmarrës i diasporës kroate.

Në këtë panel Dhoma e Biznesit të Diasporës u përfaqësua nga Prof. Assoc. Soana Jaupllari e cila prezantoi strategjinë e Dhomës së Biznesit të Diasporës për rritjen e kontributit sipërmarrës dhe know – how nga Diaspora në Shqipëri si dhe rolin advokues të Dhomës në mbështetje të sipërmarrjes shqiptare kudo ajo ndodhet.

 

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare mmori pjesë në eventin e  organizuar nga Organizata për Zhvillim e Bashkëpunim Ekonomik (OECD), në kuadër të Forumit të Dubrovnikut, i cili këtë vit u zhvillua nën moton “Navigating the global reshuffle”.

Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Kroacisë, z. Gordan Grlić Radman hapi Forumin duke theksuar rëndësinë e veçantë të Diasporës për zhvillimet në Kroaci dhe rajon.

Ndërsa përfaqësuesi i Organizatës për Zhvillim e Bashkëpunim Ekonomik (OECD) z. Andreas Schaal, në fjalën e tij e Cilësoi diasporën si urë të rëndësishme lidhëse.

Paneli i organizuar nga OECD, me temën “Migrimi për qëllim punësimi në Evropën Juglindore – si të nxirren sa më shumë përfitime prej tij” u drejtua nga Sekretari i Shteti – MPJE e Kroacisë,  z. Zdenko Lucić, ma anëtarë znj. Donika Gërvalla-Schëarz, Zëvendëskryeministre dhe Ministre e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, z. Elmedin Konaković, Ministër i Punëve të Jashtme i Bosnjë dhe Herzegovinës, znj. Mariin Ratnik, Nënsekretare për çështje Zhvillimore dhe Ekonomike nga MPJ e Estonisë, z. Ivana Živković, përfaqësuese e UNDP, z. Hrvoje Supić, sipërmarrës i diasporës kroate.

Në këtë panel Dhoma e Biznesit të Diasporës u përfaqësua nga Prof. Assoc. Soana Jaupllari e cila prezantoi strategjinë e Dhomës së Biznesit të Diasporës për rritjen e kontributit sipërmarrës dhe know – how nga Diaspora në Shqipëri si dhe rolin advokues të Dhomës në mbështetje të sipërmarrjes shqiptare kudo ajo ndodhet.

 

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare mmori pjesë në eventin e  organizuar nga Organizata për Zhvillim e Bashkëpunim Ekonomik (OECD), në kuadër të Forumit të Dubrovnikut, i cili këtë vit u zhvillua nën moton “Navigating the global reshuffle”.

Ministri i Punëve të Jashtme të Republikës së Kroacisë, z. Gordan Grlić Radman hapi Forumin duke theksuar rëndësinë e veçantë të Diasporës për zhvillimet në Kroaci dhe rajon.

Ndërsa përfaqësuesi i Organizatës për Zhvillim e Bashkëpunim Ekonomik (OECD) z. Andreas Schaal, në fjalën e tij e Cilësoi diasporën si urë të rëndësishme lidhëse.

Paneli i organizuar nga OECD, me temën “Migrimi për qëllim punësimi në Evropën Juglindore – si të nxirren sa më shumë përfitime prej tij” u drejtua nga Sekretari i Shteti – MPJE e Kroacisë,  z. Zdenko Lucić, ma anëtarë znj. Donika Gërvalla-Schëarz, Zëvendëskryeministre dhe Ministre e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, z. Elmedin Konaković, Ministër i Punëve të Jashtme i Bosnjë dhe Herzegovinës, znj. Mariin Ratnik, Nënsekretare për çështje Zhvillimore dhe Ekonomike nga MPJ e Estonisë, z. Ivana Živković, përfaqësuese e UNDP, z. Hrvoje Supić, sipërmarrës i diasporës kroate.

Në këtë panel Dhoma e Biznesit të Diasporës u përfaqësua nga Prof. Assoc. Soana Jaupllari e cila prezantoi strategjinë e Dhomës së Biznesit të Diasporës për rritjen e kontributit sipërmarrës dhe know – how nga Diaspora në Shqipëri si dhe rolin advokues të Dhomës në mbështetje të sipërmarrjes shqiptare kudo ajo ndodhet.