Akademik Arben Merkoçi në grupin e punës për Zonën Europiane të Kërkimit ERA

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

Akademik Arben Merkoçi në grupin e punës për Zonën Europiane të Kërkimit ERA

Akademiku Arben Merkoçi është përzgjedhur për të qenë pjesë e grupit të punës për Zonën Europiane të Kërkimit ERA.
Drejtuesi i intitutit “NanoAlb” dhe profesor në Institutin e Nanoshkencës dhe Nanoteknologjisë, ICN2 të Katalanjës në Spanjë, Merkoçi do të jetë pjesë e ekipit prej 25 shkencëtarësh të zgjedhur nga të gjitha vendet e Botës.
Zona Europiane e Kërkimit (ERA), është një mision që lidhet me vizionin e kërkimit pa kufij, inovacionin dhe teknologjinë në të gjithë BE-në. Edhe pse ERA ka ardhur duke u zgjeruar që nga viti 2000, Komisioni Europian së fundmi i ka hyrë ambicjes për rigjallërimin e saj, duke u angazhuar për riafirmimin dhe koordinimin e Shteteve Anëtare për të forcuar qarkullimin e lirë të studiuesve, por edhe të njohurive, përsosmërisë, karrierës tërheqëse, shanseve të barabarta dhe bashkëpunimit midis aktorëve të kërkimit dhe inovacionit, dhe për të investuar kërkimin dhe inovacionin.
Nën kryesimin e profesoreshës Kerstin Sahlin të Akademisë Mbretërore Suedeze të Shkencave, grupi i punës do të angazhohet me institucionet europiane, veçanërisht në Komisionin Europian, dhe do të bashkëpunojë me organizatat ombrellë me të njëjtin vizion në fokusin europian të kërkimit dhe inovacionit.
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 
Akademiku Arben Merkoçi është përzgjedhur për të qenë pjesë e grupit të punës për Zonën Europiane të Kërkimit ERA.
Drejtuesi i intitutit “NanoAlb” dhe profesor në Institutin e Nanoshkencës dhe Nanoteknologjisë, ICN2 të Katalanjës në Spanjë, Merkoçi do të jetë pjesë e ekipit prej 25 shkencëtarësh të zgjedhur nga të gjitha vendet e Botës.
Zona Europiane e Kërkimit (ERA), është një mision që lidhet me vizionin e kërkimit pa kufij, inovacionin dhe teknologjinë në të gjithë BE-në. Edhe pse ERA ka ardhur duke u zgjeruar që nga viti 2000, Komisioni Europian së fundmi i ka hyrë ambicjes për rigjallërimin e saj, duke u angazhuar për riafirmimin dhe koordinimin e Shteteve Anëtare për të forcuar qarkullimin e lirë të studiuesve, por edhe të njohurive, përsosmërisë, karrierës tërheqëse, shanseve të barabarta dhe bashkëpunimit midis aktorëve të kërkimit dhe inovacionit, dhe për të investuar kërkimin dhe inovacionin.
Nën kryesimin e profesoreshës Kerstin Sahlin të Akademisë Mbretërore Suedeze të Shkencave, grupi i punës do të angazhohet me institucionet europiane, veçanërisht në Komisionin Europian, dhe do të bashkëpunojë me organizatat ombrellë me të njëjtin vizion në fokusin europian të kërkimit dhe inovacionit.
Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.