“Petulla” e Shën Paljit delikatesa arbëreshe e San Paolo Albanese

E premte, 3 Maj, 2024
E premte, 3 Maj, 2024

“Petulla” e Shën Paljit delikatesa arbëreshe e San Paolo Albanese

“Petulla” Shën Paljit është një produkt agro-ushqimor tradicional i San Paolo Albanese. Ky është një ushqim, tipik i vendit, i prodhuar në një mënyrë të thjeshtë, të menjëhershme dhe me pak përbërës. Kjo recetë tradicionale përgatitet dhe konsumohet në ditët e Shën Jozefit (19 Mars) dhe Lajmërimit (25 Mars).

E konsideruar si një delikatesë e vërtetë, “Petulla” tashmë ka një shtrirje më të gjerë se këto dy festa dhe konsumohet edhe në festa familjare apo takime mes miqsh.

Përgatitja:

Petulla “Shën Paljit është një krep i hollë, i butë dhe i kripur, thuajse gjithmonë i mbushur me djathë (petulla me djath) ose proshutë ose sallam. Përbërësit janë: uji, mielli i butë (karuseli) dhe kripa, sipas dëshirës recetës mund ti shtohet edhe qumësht dhe vezë. Masa e përgatitur si brumë, duhet të jetë shumë i lëngshëm dhe derdhet, për gatim, me një lugë në një gur të rrafshët dhe të hollë (pllaka), të nxehtë, të fërkuar me kujdes me sallo për të shmangur ngjitjen. Disa minuta pas gatimit “Petulla” është gati të mbushet menjëherë dhe të hahet e nxehtë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

“Petulla” Shën Paljit është një produkt agro-ushqimor tradicional i San Paolo Albanese. Ky është një ushqim, tipik i vendit, i prodhuar në një mënyrë të thjeshtë, të menjëhershme dhe me pak përbërës. Kjo recetë tradicionale përgatitet dhe konsumohet në ditët e Shën Jozefit (19 Mars) dhe Lajmërimit (25 Mars).

E konsideruar si një delikatesë e vërtetë, “Petulla” tashmë ka një shtrirje më të gjerë se këto dy festa dhe konsumohet edhe në festa familjare apo takime mes miqsh.

Përgatitja:

Petulla “Shën Paljit është një krep i hollë, i butë dhe i kripur, thuajse gjithmonë i mbushur me djathë (petulla me djath) ose proshutë ose sallam. Përbërësit janë: uji, mielli i butë (karuseli) dhe kripa, sipas dëshirës recetës mund ti shtohet edhe qumësht dhe vezë. Masa e përgatitur si brumë, duhet të jetë shumë i lëngshëm dhe derdhet, për gatim, me një lugë në një gur të rrafshët dhe të hollë (pllaka), të nxehtë, të fërkuar me kujdes me sallo për të shmangur ngjitjen. Disa minuta pas gatimit “Petulla” është gati të mbushet menjëherë dhe të hahet e nxehtë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

“Petulla” Shën Paljit është një produkt agro-ushqimor tradicional i San Paolo Albanese. Ky është një ushqim, tipik i vendit, i prodhuar në një mënyrë të thjeshtë, të menjëhershme dhe me pak përbërës. Kjo recetë tradicionale përgatitet dhe konsumohet në ditët e Shën Jozefit (19 Mars) dhe Lajmërimit (25 Mars).

E konsideruar si një delikatesë e vërtetë, “Petulla” tashmë ka një shtrirje më të gjerë se këto dy festa dhe konsumohet edhe në festa familjare apo takime mes miqsh.

Përgatitja:

Petulla “Shën Paljit është një krep i hollë, i butë dhe i kripur, thuajse gjithmonë i mbushur me djathë (petulla me djath) ose proshutë ose sallam. Përbërësit janë: uji, mielli i butë (karuseli) dhe kripa, sipas dëshirës recetës mund ti shtohet edhe qumësht dhe vezë. Masa e përgatitur si brumë, duhet të jetë shumë i lëngshëm dhe derdhet, për gatim, me një lugë në një gur të rrafshët dhe të hollë (pllaka), të nxehtë, të fërkuar me kujdes me sallo për të shmangur ngjitjen. Disa minuta pas gatimit “Petulla” është gati të mbushet menjëherë dhe të hahet e nxehtë.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.