Rumani/ Promovohet libri i autorit shqiptar Luan Topciu

E hënë, 15 Gusht, 2022
E hënë, 15 Gusht, 2022

Rumani/ Promovohet libri i autorit shqiptar Luan Topciu

Salla “Nicolae Bălcescu” brenda Pallatit të Parlamentit në Rumani mirëpriti promovimin zyrtar të veprës “Historia e letërsisë shqipe: nga origjina e saj deri më sot”, nga Dr. Luan Topciu, koordinator i Shoqatës së Lidhjes Rumune të Shqiptarëve.

Në ngjarje morën pjesë përfaqësues të autoriteteve shtetërore rumune, si dhe institucioneve kulturore, shkrimtari Mihai Firică, si dhe shkrimtari dhe kritiku letrar Marius Chelaru, zëvendës redaktori kryesor i revistës “Convorbiri literare” nga Iași, do të flasë për vëllimin. Promovimi u zhvillua duke respektuar masat anti-COVID, por një material i gjerë video do të transmetohet në fund të kësaj jave, në faqen në Facebook të “Shoqatës së Lidhjes Rumune të Shqiptarëve” dhe në kanalin e organizatës në YouTube.

Vëllimi “Historia e letërsisë shqipe: nga origjina e saj deri më sot”, nga Dr. Luan Topciu, u botua nga Shtëpia Botuese Asdreni e ALAR, me mbështetjen e Qeverisë Rumune, dhe tashmë ka arritur më të rëndësishmen bibliotekat dhe institucionet kulturore në Rumani, Shqipëri dhe shtete të tjera.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Salla “Nicolae Bălcescu” brenda Pallatit të Parlamentit në Rumani mirëpriti promovimin zyrtar të veprës “Historia e letërsisë shqipe: nga origjina e saj deri më sot”, nga Dr. Luan Topciu, koordinator i Shoqatës së Lidhjes Rumune të Shqiptarëve.

Në ngjarje morën pjesë përfaqësues të autoriteteve shtetërore rumune, si dhe institucioneve kulturore, shkrimtari Mihai Firică, si dhe shkrimtari dhe kritiku letrar Marius Chelaru, zëvendës redaktori kryesor i revistës “Convorbiri literare” nga Iași, do të flasë për vëllimin. Promovimi u zhvillua duke respektuar masat anti-COVID, por një material i gjerë video do të transmetohet në fund të kësaj jave, në faqen në Facebook të “Shoqatës së Lidhjes Rumune të Shqiptarëve” dhe në kanalin e organizatës në YouTube.

Vëllimi “Historia e letërsisë shqipe: nga origjina e saj deri më sot”, nga Dr. Luan Topciu, u botua nga Shtëpia Botuese Asdreni e ALAR, me mbështetjen e Qeverisë Rumune, dhe tashmë ka arritur më të rëndësishmen bibliotekat dhe institucionet kulturore në Rumani, Shqipëri dhe shtete të tjera.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.