Brixhilda Cepaj, shqiptarja e Komitetit Europian

E mërkurë, 29 Mars, 2023
E mërkurë, 29 Mars, 2023

Brixhilda Cepaj, shqiptarja e Komitetit Europian

Shqiptarja e suksesshme e radhës për Shoqatën Shqiptarëve të San Bemedettos është vajza jonë shqiptare e lindur në Shqipëri dhe rritur në San Benedetto del Tronto, Itali. Gjithmonë në kërkim të shqiptarëve të suksesshëm kjo shoqatë i kalon kufijtë shqiptaro italian. Jemi këtë radhë në Bruksel për Brixhilda Cepajn.

Fëmijët e emigrantëve nuk janë thjeshtë shqiptarë emigrantë.

Ju njohim me Brixhilda Cepaj shqiptaren që po prek një nga një dyert e Europës duke theksuar faktin që: “Unë jam një qytetare italiane me kombësi shqiptare”.

E diplomuar në Universitetin e Maceratës, e specializuar në përkthim dhe interpretim të gjuhëve të huaja Anglisht, Frengjisht dhe Spanjisht. Në CV e saj ka shënuar që gjuha mëmë e saj është shqipja dhe italishtja.

Kjo është 31 vjeçarja Brixhilda Cepaj e cila suksesshëm ka drejtuar projekte në komitetin Europian.

Kur i kërkojmë disa foto për ta njohur edhe vizualisht është e lumtur të thotë.

“Po kam foto nga ceremonia e dhënies së ndihmës për Shqipërinë në mbështetje të përballimit të tërmetit 2019”.

Shqiptarja është parë si asistente ligjore dhe përkthyese në seancat gjyqësore në gjykatën e Ascoli Piceno, Itali.

Aftësitë e saj, projektet si dhe vullneti i hekurt prej shqiptareje ka bërë që aftësitë e saj të zënë vend në institucione botërore edhe pse në moshë të re si në Neë Delphi, Indi dhe Moskë, Rusi.

 

Prej 2019 Brixhilda është vendosur në Bruksel me motivacionin për të qenë pjesë në dhjetra projekteve të organizuara nga Komitetit Europian në pozicionet e asistentes, drejtueses, këshillueses dhe trajnueses. Në fillim të gushtit shqiptarja ka njohur një tjetër suksese duke u vendosur në drejtorinë e Përgjithshme për fqinjësinë dhe Negociatat e Zgjerimit, pranë Komitetit Europian.

Edhe pse e lindur e rritur në Itali, e arsimuar e diplomuar në Itali dhe me një kontribut të pashembullt në dyert e Europës ajo sërish e mban një dëshirë për të treguar që e do vendin e saj mëmë.

Ka mirëpritur pjesëmarrjen në rolin e trajneres në disa prej konferencave dhe projekteve të zbatuar në Shqipëri për të cilën ndjen se i ka borxh krenarinë e të qenurit shqiptare.

Por Brixhilda nuk vjen nga një familje e kamur dhe me jetë luksi. Ajo dhe familja e saj kanë bërë një jetë të vështirë në fillimet e jetës si një familje emigrante, por sot mamaja e saj njihet si gruaja e suksesshme e San Benedettos me sipërmarrjen e ngritur vetëm në saj të forcës së saj, e ndërsa shumë kush e njeh si mamanë krenare të vajzës e cila në sajë të aftësisë dhe këmbënguljes arriti të prekë ato dyer që shumëkush i ëndërron.

Një gjë është e sigurt, për shqiptarët erdhi koha kur nga emigrantë të identifikohen në shtetas europian të cilët edhe pse nisën një jetë mes sakrificave arritën të arsimonin, edukonin, investonin, mbështesnin dhe lartësonin emrin e shqiptarit përmes fëmijëve të tyre të suksesshëm.

Shoqata Shqiptare e San Benedettos është gjithnjë në mbështetje dhe në promovim të emrave shqiptarë që lakohen bukur mes atyre europian.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Shqiptarja e suksesshme e radhës për Shoqatën Shqiptarëve të San Bemedettos është vajza jonë shqiptare e lindur në Shqipëri dhe rritur në San Benedetto del Tronto, Itali. Gjithmonë në kërkim të shqiptarëve të suksesshëm kjo shoqatë i kalon kufijtë shqiptaro italian. Jemi këtë radhë në Bruksel për Brixhilda Cepajn.

Fëmijët e emigrantëve nuk janë thjeshtë shqiptarë emigrantë.

Ju njohim me Brixhilda Cepaj shqiptaren që po prek një nga një dyert e Europës duke theksuar faktin që: “Unë jam një qytetare italiane me kombësi shqiptare”.

E diplomuar në Universitetin e Maceratës, e specializuar në përkthim dhe interpretim të gjuhëve të huaja Anglisht, Frengjisht dhe Spanjisht. Në CV e saj ka shënuar që gjuha mëmë e saj është shqipja dhe italishtja.

Kjo është 31 vjeçarja Brixhilda Cepaj e cila suksesshëm ka drejtuar projekte në komitetin Europian.

Kur i kërkojmë disa foto për ta njohur edhe vizualisht është e lumtur të thotë.

“Po kam foto nga ceremonia e dhënies së ndihmës për Shqipërinë në mbështetje të përballimit të tërmetit 2019”.

Shqiptarja është parë si asistente ligjore dhe përkthyese në seancat gjyqësore në gjykatën e Ascoli Piceno, Itali.

Aftësitë e saj, projektet si dhe vullneti i hekurt prej shqiptareje ka bërë që aftësitë e saj të zënë vend në institucione botërore edhe pse në moshë të re si në Neë Delphi, Indi dhe Moskë, Rusi.

 

Prej 2019 Brixhilda është vendosur në Bruksel me motivacionin për të qenë pjesë në dhjetra projekteve të organizuara nga Komitetit Europian në pozicionet e asistentes, drejtueses, këshillueses dhe trajnueses. Në fillim të gushtit shqiptarja ka njohur një tjetër suksese duke u vendosur në drejtorinë e Përgjithshme për fqinjësinë dhe Negociatat e Zgjerimit, pranë Komitetit Europian.

Edhe pse e lindur e rritur në Itali, e arsimuar e diplomuar në Itali dhe me një kontribut të pashembullt në dyert e Europës ajo sërish e mban një dëshirë për të treguar që e do vendin e saj mëmë.

Ka mirëpritur pjesëmarrjen në rolin e trajneres në disa prej konferencave dhe projekteve të zbatuar në Shqipëri për të cilën ndjen se i ka borxh krenarinë e të qenurit shqiptare.

Por Brixhilda nuk vjen nga një familje e kamur dhe me jetë luksi. Ajo dhe familja e saj kanë bërë një jetë të vështirë në fillimet e jetës si një familje emigrante, por sot mamaja e saj njihet si gruaja e suksesshme e San Benedettos me sipërmarrjen e ngritur vetëm në saj të forcës së saj, e ndërsa shumë kush e njeh si mamanë krenare të vajzës e cila në sajë të aftësisë dhe këmbënguljes arriti të prekë ato dyer që shumëkush i ëndërron.

Një gjë është e sigurt, për shqiptarët erdhi koha kur nga emigrantë të identifikohen në shtetas europian të cilët edhe pse nisën një jetë mes sakrificave arritën të arsimonin, edukonin, investonin, mbështesnin dhe lartësonin emrin e shqiptarit përmes fëmijëve të tyre të suksesshëm.

Shoqata Shqiptare e San Benedettos është gjithnjë në mbështetje dhe në promovim të emrave shqiptarë që lakohen bukur mes atyre europian.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.