Itali/ Festivali i 15-të Adriatiko-Mesdhetar i kushtohet Shqipërisë

E diel, 21 Prill, 2024
E diel, 21 Prill, 2024

Itali/ Festivali i 15-të Adriatiko-Mesdhetar i kushtohet Shqipërisë

Festivali i 15-të Adriatiko-Mesdhetar do i kushtohet Shqipërisë dhe lidhjeve të saj me Italinë.

Festivali do të mbahet në Ancona në datat 18-22 gusht. Ai do të nisë me dhënien e një ccmimi profesorit të Historisë bashkëkohore të Romës, Roberto Marocco della Rocca, ekspert italian për Shqipërinë.

“Ky event synon të shfaqë traditat e popujve mesdhetare përmes produksionit të tyre artistik dhe muzikor”, është shprehur këshilltarja rajonale e Marche Giorgia Latini në një video.

Do të jetë pianistja Rea në “Verso Sud”, e shoqëruar nga “Orchestra Femminile del Mediterraneo” dhe violinisti dhe aranzhuesi Marcello Sirignano.

Më 19 gusht do të jenë Nostos, Irida Gjergji dhe Flavia Massimo. të nesërmen do të jetë Livio Gianola, kitaristi i vetëm italian që ka shkruar për yjet e njohur të flamencos, në Mediterranean Flamenco Jazz, të rrethuar nga Flaviano Braga dhe Simone Mauri.

Senese, i cili më parë ka punuar së bashku me Pino Daniele, do të interpretojë një përzierje të muzikës xhaz, funk dhe afrikane me tone napolitane në 21 gusht, e ndjekur nga Raiz nga Almamegretta, Fink dhe Radicanto më 22 gusht me Musica Immaginaria Mediterranea.

Kompozitori, këngëtari dhe flautisti Enrico Fink do të performojë në 22 gusht në sinagogën e Ankonas duke shënuar një rikthim të bashkëpunimit të komunitetit hebre me festivalin.

Ndër evente do të jenë një për Shqipërinë dhe ëndrrën evropiane me Gentiola Madhi nga Osservatorio Balcani e Caucasuso dhe Ronald Car, i cili jep mësim në UJ Universitetin e Macerata (21/8) dhe “Egjipti: strategjia e heshtjes. Nga Ahmed Samir dhe Patrick Zaki “me përfaqësues nga Amnesty International Riccardo Noury ​​dhe Fabio Burattini së bashku me gazetarin Pier Francesco Curzi.

Në hapësirën e re të re të La Banchina do të ketë ritme të Evropës Lindore me Barodrom Orkestar dhe muzikë Salento me La Repetition.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Festivali i 15-të Adriatiko-Mesdhetar do i kushtohet Shqipërisë dhe lidhjeve të saj me Italinë.

Festivali do të mbahet në Ancona në datat 18-22 gusht. Ai do të nisë me dhënien e një ccmimi profesorit të Historisë bashkëkohore të Romës, Roberto Marocco della Rocca, ekspert italian për Shqipërinë.

“Ky event synon të shfaqë traditat e popujve mesdhetare përmes produksionit të tyre artistik dhe muzikor”, është shprehur këshilltarja rajonale e Marche Giorgia Latini në një video.

Do të jetë pianistja Rea në “Verso Sud”, e shoqëruar nga “Orchestra Femminile del Mediterraneo” dhe violinisti dhe aranzhuesi Marcello Sirignano.

Më 19 gusht do të jenë Nostos, Irida Gjergji dhe Flavia Massimo. të nesërmen do të jetë Livio Gianola, kitaristi i vetëm italian që ka shkruar për yjet e njohur të flamencos, në Mediterranean Flamenco Jazz, të rrethuar nga Flaviano Braga dhe Simone Mauri.

Senese, i cili më parë ka punuar së bashku me Pino Daniele, do të interpretojë një përzierje të muzikës xhaz, funk dhe afrikane me tone napolitane në 21 gusht, e ndjekur nga Raiz nga Almamegretta, Fink dhe Radicanto më 22 gusht me Musica Immaginaria Mediterranea.

Kompozitori, këngëtari dhe flautisti Enrico Fink do të performojë në 22 gusht në sinagogën e Ankonas duke shënuar një rikthim të bashkëpunimit të komunitetit hebre me festivalin.

Ndër evente do të jenë një për Shqipërinë dhe ëndrrën evropiane me Gentiola Madhi nga Osservatorio Balcani e Caucasuso dhe Ronald Car, i cili jep mësim në UJ Universitetin e Macerata (21/8) dhe “Egjipti: strategjia e heshtjes. Nga Ahmed Samir dhe Patrick Zaki “me përfaqësues nga Amnesty International Riccardo Noury ​​dhe Fabio Burattini së bashku me gazetarin Pier Francesco Curzi.

Në hapësirën e re të re të La Banchina do të ketë ritme të Evropës Lindore me Barodrom Orkestar dhe muzikë Salento me La Repetition.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Festivali i 15-të Adriatiko-Mesdhetar do i kushtohet Shqipërisë dhe lidhjeve të saj me Italinë.

Festivali do të mbahet në Ancona në datat 18-22 gusht. Ai do të nisë me dhënien e një ccmimi profesorit të Historisë bashkëkohore të Romës, Roberto Marocco della Rocca, ekspert italian për Shqipërinë.

“Ky event synon të shfaqë traditat e popujve mesdhetare përmes produksionit të tyre artistik dhe muzikor”, është shprehur këshilltarja rajonale e Marche Giorgia Latini në një video.

Do të jetë pianistja Rea në “Verso Sud”, e shoqëruar nga “Orchestra Femminile del Mediterraneo” dhe violinisti dhe aranzhuesi Marcello Sirignano.

Më 19 gusht do të jenë Nostos, Irida Gjergji dhe Flavia Massimo. të nesërmen do të jetë Livio Gianola, kitaristi i vetëm italian që ka shkruar për yjet e njohur të flamencos, në Mediterranean Flamenco Jazz, të rrethuar nga Flaviano Braga dhe Simone Mauri.

Senese, i cili më parë ka punuar së bashku me Pino Daniele, do të interpretojë një përzierje të muzikës xhaz, funk dhe afrikane me tone napolitane në 21 gusht, e ndjekur nga Raiz nga Almamegretta, Fink dhe Radicanto më 22 gusht me Musica Immaginaria Mediterranea.

Kompozitori, këngëtari dhe flautisti Enrico Fink do të performojë në 22 gusht në sinagogën e Ankonas duke shënuar një rikthim të bashkëpunimit të komunitetit hebre me festivalin.

Ndër evente do të jenë një për Shqipërinë dhe ëndrrën evropiane me Gentiola Madhi nga Osservatorio Balcani e Caucasuso dhe Ronald Car, i cili jep mësim në UJ Universitetin e Macerata (21/8) dhe “Egjipti: strategjia e heshtjes. Nga Ahmed Samir dhe Patrick Zaki “me përfaqësues nga Amnesty International Riccardo Noury ​​dhe Fabio Burattini së bashku me gazetarin Pier Francesco Curzi.

Në hapësirën e re të re të La Banchina do të ketë ritme të Evropës Lindore me Barodrom Orkestar dhe muzikë Salento me La Repetition.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.