Poeti Mario Bellizi boton librin e tij në gjuhën italiane dhe arbëreshe

E shtunë, 13 Prill, 2024
E shtunë, 13 Prill, 2024

Poeti Mario Bellizi boton librin e tij në gjuhën italiane dhe arbëreshe

Shkrimtari arbëresh Mario Bellizzi ka botuar librin e tij me poezi “Nimfa dhe Pjazma e heshtjeve” (La crisalide e la forma de silenzi) në gjuhën italiane dhe arbëreshe.

Poezitë e poetit Bellizzi trajtojnë në tematikën e tyre zbrasjen e fshatrave arbëreshe, eksodet e vjetra dhe të reja. Kush më mirë se poezia mund të shpreh këtë fenomen, shkruan vetë autori në Facebook.

“Kush mund të dëshmojë për rezistencat e dobëta kulturore dhe strategjitë gjuhësore të pakicave në përgjithësi? Heshtja flet në vendet ku fjalimi dhe tingujt janë ndaluar! Vetmia ka pushtuar të gjitha vendet, madje edhe shpirtrat tanë. Distancat kanë krijuar armiqësi të vështira për tú menaxhuar. Ky libër vjen si një “mik i brishtë” dhe sjell përqafime mes njerëzve, ngrohtësi, kujtime të fshehura…Tashmë na takon ne tí trashëgojmë këto histori tek brezat e rinj”, shkruan autori Bellizzi në Facebook.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Shkrimtari arbëresh Mario Bellizzi ka botuar librin e tij me poezi “Nimfa dhe Pjazma e heshtjeve” (La crisalide e la forma de silenzi) në gjuhën italiane dhe arbëreshe.

Poezitë e poetit Bellizzi trajtojnë në tematikën e tyre zbrasjen e fshatrave arbëreshe, eksodet e vjetra dhe të reja. Kush më mirë se poezia mund të shpreh këtë fenomen, shkruan vetë autori në Facebook.

“Kush mund të dëshmojë për rezistencat e dobëta kulturore dhe strategjitë gjuhësore të pakicave në përgjithësi? Heshtja flet në vendet ku fjalimi dhe tingujt janë ndaluar! Vetmia ka pushtuar të gjitha vendet, madje edhe shpirtrat tanë. Distancat kanë krijuar armiqësi të vështira për tú menaxhuar. Ky libër vjen si një “mik i brishtë” dhe sjell përqafime mes njerëzve, ngrohtësi, kujtime të fshehura…Tashmë na takon ne tí trashëgojmë këto histori tek brezat e rinj”, shkruan autori Bellizzi në Facebook.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Shkrimtari arbëresh Mario Bellizzi ka botuar librin e tij me poezi “Nimfa dhe Pjazma e heshtjeve” (La crisalide e la forma de silenzi) në gjuhën italiane dhe arbëreshe.

Poezitë e poetit Bellizzi trajtojnë në tematikën e tyre zbrasjen e fshatrave arbëreshe, eksodet e vjetra dhe të reja. Kush më mirë se poezia mund të shpreh këtë fenomen, shkruan vetë autori në Facebook.

“Kush mund të dëshmojë për rezistencat e dobëta kulturore dhe strategjitë gjuhësore të pakicave në përgjithësi? Heshtja flet në vendet ku fjalimi dhe tingujt janë ndaluar! Vetmia ka pushtuar të gjitha vendet, madje edhe shpirtrat tanë. Distancat kanë krijuar armiqësi të vështira për tú menaxhuar. Ky libër vjen si një “mik i brishtë” dhe sjell përqafime mes njerëzve, ngrohtësi, kujtime të fshehura…Tashmë na takon ne tí trashëgojmë këto histori tek brezat e rinj”, shkruan autori Bellizzi në Facebook.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.