Zvicër/ Restoranti i shqiptarit në Stansstad merr një yll nga Guide-Michelin

E diel, 14 Prill, 2024
E diel, 14 Prill, 2024

Zvicër/ Restoranti i shqiptarit në Stansstad merr një yll nga Guide-Michelin

Prej katër vitesh shqiptari Agron Tunprenkaj së bashku me Christoph Aebersold po menaxhon restorantin “Uniquisine” në Stansstad të Zvicrës. Biznesi i tyre ka rezultuar i suksesshëm në një kohë të shkurtër dhe këtë e vërteton fakti se në fillim të këtij viti atyre iu dha një yll Michelin – pavarësisht nga koncepti i veçantë i restorantit.

Opinioni kishte dyshime të mëdha nëse ky koncept do të funksiononte. Një restorant me mini format, vetëm katër tavolina. Oferta e restorantit përbëhet nga dy menu, një menu me pesë pjata dhe një menu me shtatë pjata si dhe një menu me rreth 150 verëra të ndryshme.

“Uniquisine” është një vend ku gatuhet në një kuzhinë të hapur. Mysafirët mund të shikojnë se si përgatitet dhe shërbehet ushqimi i tyre. Shefi i kuzhinës Christoph Aebersold dhe mikpritësi Agron Tunprenkaj, kanë dëgjuar mjaft shpesh gjëra të tilla si “nuk do të funksionojë”. E megjithatë: që nga shkurti, në zonën hyrëse të restorantit qëndron një yll i Michelin-Guide.

“Nëse vërtet ju pëlqen të bëni diçka dhe të investoni shumë kohë, atëherë zakonisht funksionon”, thotë Aebersold. Një nga qëllimet e tij për një kohë të gjatë, ka qenë arritja një ditë e një ylli Michelin. Sidoqoftë, kënaqësia e mysafirëve është gjithmonë e para. Atëherë do të funksionojë çdo gjë tjetër, shkruan “Luzerner Zeitung” in Guide është natyrisht i jashtëzakonshëm”.

Dhe pas kohës së vështirë të pandemisë, ylli ndoshta ishte tamam në kohë. “Edhe ne kemi menduar se si do të vazhdojnë gjërat”, thotë Aebersold. Ai dhe Agroni mbetën gjithnjë të sigurt. Dhe kështu “Uniquisine” i mbijetoi krizës falë kursimeve dhe optimizmit të madh.

Pak më shumë se një javë, që të dy kanë filluar të presin sërish klientë. “Deri më tani ka shkuar në rregull”, thotë Aebersold. Kuzhinieri në të vërtetë është mësuar më shumë me të. “Ndoshta na kanë harruar pak me bllokimin e dytë”. Apo shumë shtrenjtë? Sipas Aebersold, kjo është një pyetje legjitime, por ai mund t’i përgjigjet asaj negativisht. Mbi të gjitha, “Uniquisine” bën gjithçka vetë.

“Mbi të gjitha, sigurohemi që të gatuajmë ccdo gjë që është e sezonit. Vetëm atëherë produktet do të kenë shkallën e duhur të pjekurisë dhe shijen e duhur”. Kjo pastaj pasqyrohet në pllakë.

Vizitorët ndoshta e shohin atë në mënyrë të ngjashme, sepse Aebersold është i bindur që Guide-Michelin u bë i vetëdijshëm për restorantin përmes rekomandimeve të klientëve. “Ne supozojmë se disa inspektorë nga Guide-Michelin na vizituan derisa u vendos që ne të meritonim një yll”. Po që se ndiqet lidhja përkatëse në faqen e internetit të “Uniquisine”, futeni në në atë të hotelit dhe udhëzuesit të udhëtimit. “Një yll Michelin: një kuzhinë plot finesë – ia vlen të ndalesh”. Aty është edhe që restoranti i përmbahet emrit të tij. “Unike” – një nga llojet – është padyshim “Uniquisine”.

Nga ana tjetër, në faqen zyrtare të Guide-Michelin, për “Uniquisine” ka shkruar: “Këtu është përmbushur plotësisht motoja “Për vizitë te miqtë”. Këtë e siguron edhe vendndodhja që është “unike” edhe pse restoranti është mjaft i vogël dhe është i vendosur në një apartament elegant, minimalist, modern në katin e tretë të një ndërtese banimi dhe hotelierie.

Atmosfera është tepër e këndshme, personale dhe private, jo më pak falë kuzhinës së hapur në mes – ju mund të jeni atje drejtpërdrejt! Me kuzhinierin Christoph Aebersold dhe menaxherin e restorantit Agron Tunprenkaj. Krijimet moderne ndërkombëtare bindin me shumëllojshmëri dhe thellësi të jashtëzakonshme të shijes, kurrë nuk janë të mbingarkuara dhe bazohen në produktet kryesore. Shtegu.com

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

 

Prej katër vitesh shqiptari Agron Tunprenkaj së bashku me Christoph Aebersold po menaxhon restorantin “Uniquisine” në Stansstad të Zvicrës. Biznesi i tyre ka rezultuar i suksesshëm në një kohë të shkurtër dhe këtë e vërteton fakti se në fillim të këtij viti atyre iu dha një yll Michelin – pavarësisht nga koncepti i veçantë i restorantit.

Opinioni kishte dyshime të mëdha nëse ky koncept do të funksiononte. Një restorant me mini format, vetëm katër tavolina. Oferta e restorantit përbëhet nga dy menu, një menu me pesë pjata dhe një menu me shtatë pjata si dhe një menu me rreth 150 verëra të ndryshme.

“Uniquisine” është një vend ku gatuhet në një kuzhinë të hapur. Mysafirët mund të shikojnë se si përgatitet dhe shërbehet ushqimi i tyre. Shefi i kuzhinës Christoph Aebersold dhe mikpritësi Agron Tunprenkaj, kanë dëgjuar mjaft shpesh gjëra të tilla si “nuk do të funksionojë”. E megjithatë: që nga shkurti, në zonën hyrëse të restorantit qëndron një yll i Michelin-Guide.

“Nëse vërtet ju pëlqen të bëni diçka dhe të investoni shumë kohë, atëherë zakonisht funksionon”, thotë Aebersold. Një nga qëllimet e tij për një kohë të gjatë, ka qenë arritja një ditë e një ylli Michelin. Sidoqoftë, kënaqësia e mysafirëve është gjithmonë e para. Atëherë do të funksionojë çdo gjë tjetër, shkruan “Luzerner Zeitung” in Guide është natyrisht i jashtëzakonshëm”.

Dhe pas kohës së vështirë të pandemisë, ylli ndoshta ishte tamam në kohë. “Edhe ne kemi menduar se si do të vazhdojnë gjërat”, thotë Aebersold. Ai dhe Agroni mbetën gjithnjë të sigurt. Dhe kështu “Uniquisine” i mbijetoi krizës falë kursimeve dhe optimizmit të madh.

Pak më shumë se një javë, që të dy kanë filluar të presin sërish klientë. “Deri më tani ka shkuar në rregull”, thotë Aebersold. Kuzhinieri në të vërtetë është mësuar më shumë me të. “Ndoshta na kanë harruar pak me bllokimin e dytë”. Apo shumë shtrenjtë? Sipas Aebersold, kjo është një pyetje legjitime, por ai mund t’i përgjigjet asaj negativisht. Mbi të gjitha, “Uniquisine” bën gjithçka vetë.

“Mbi të gjitha, sigurohemi që të gatuajmë ccdo gjë që është e sezonit. Vetëm atëherë produktet do të kenë shkallën e duhur të pjekurisë dhe shijen e duhur”. Kjo pastaj pasqyrohet në pllakë.

Vizitorët ndoshta e shohin atë në mënyrë të ngjashme, sepse Aebersold është i bindur që Guide-Michelin u bë i vetëdijshëm për restorantin përmes rekomandimeve të klientëve. “Ne supozojmë se disa inspektorë nga Guide-Michelin na vizituan derisa u vendos që ne të meritonim një yll”. Po që se ndiqet lidhja përkatëse në faqen e internetit të “Uniquisine”, futeni në në atë të hotelit dhe udhëzuesit të udhëtimit. “Një yll Michelin: një kuzhinë plot finesë – ia vlen të ndalesh”. Aty është edhe që restoranti i përmbahet emrit të tij. “Unike” – një nga llojet – është padyshim “Uniquisine”.

Nga ana tjetër, në faqen zyrtare të Guide-Michelin, për “Uniquisine” ka shkruar: “Këtu është përmbushur plotësisht motoja “Për vizitë te miqtë”. Këtë e siguron edhe vendndodhja që është “unike” edhe pse restoranti është mjaft i vogël dhe është i vendosur në një apartament elegant, minimalist, modern në katin e tretë të një ndërtese banimi dhe hotelierie.

Atmosfera është tepër e këndshme, personale dhe private, jo më pak falë kuzhinës së hapur në mes – ju mund të jeni atje drejtpërdrejt! Me kuzhinierin Christoph Aebersold dhe menaxherin e restorantit Agron Tunprenkaj. Krijimet moderne ndërkombëtare bindin me shumëllojshmëri dhe thellësi të jashtëzakonshme të shijes, kurrë nuk janë të mbingarkuara dhe bazohen në produktet kryesore. Shtegu.com

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

 

 

Prej katër vitesh shqiptari Agron Tunprenkaj së bashku me Christoph Aebersold po menaxhon restorantin “Uniquisine” në Stansstad të Zvicrës. Biznesi i tyre ka rezultuar i suksesshëm në një kohë të shkurtër dhe këtë e vërteton fakti se në fillim të këtij viti atyre iu dha një yll Michelin – pavarësisht nga koncepti i veçantë i restorantit.

Opinioni kishte dyshime të mëdha nëse ky koncept do të funksiononte. Një restorant me mini format, vetëm katër tavolina. Oferta e restorantit përbëhet nga dy menu, një menu me pesë pjata dhe një menu me shtatë pjata si dhe një menu me rreth 150 verëra të ndryshme.

“Uniquisine” është një vend ku gatuhet në një kuzhinë të hapur. Mysafirët mund të shikojnë se si përgatitet dhe shërbehet ushqimi i tyre. Shefi i kuzhinës Christoph Aebersold dhe mikpritësi Agron Tunprenkaj, kanë dëgjuar mjaft shpesh gjëra të tilla si “nuk do të funksionojë”. E megjithatë: që nga shkurti, në zonën hyrëse të restorantit qëndron një yll i Michelin-Guide.

“Nëse vërtet ju pëlqen të bëni diçka dhe të investoni shumë kohë, atëherë zakonisht funksionon”, thotë Aebersold. Një nga qëllimet e tij për një kohë të gjatë, ka qenë arritja një ditë e një ylli Michelin. Sidoqoftë, kënaqësia e mysafirëve është gjithmonë e para. Atëherë do të funksionojë çdo gjë tjetër, shkruan “Luzerner Zeitung” in Guide është natyrisht i jashtëzakonshëm”.

Dhe pas kohës së vështirë të pandemisë, ylli ndoshta ishte tamam në kohë. “Edhe ne kemi menduar se si do të vazhdojnë gjërat”, thotë Aebersold. Ai dhe Agroni mbetën gjithnjë të sigurt. Dhe kështu “Uniquisine” i mbijetoi krizës falë kursimeve dhe optimizmit të madh.

Pak më shumë se një javë, që të dy kanë filluar të presin sërish klientë. “Deri më tani ka shkuar në rregull”, thotë Aebersold. Kuzhinieri në të vërtetë është mësuar më shumë me të. “Ndoshta na kanë harruar pak me bllokimin e dytë”. Apo shumë shtrenjtë? Sipas Aebersold, kjo është një pyetje legjitime, por ai mund t’i përgjigjet asaj negativisht. Mbi të gjitha, “Uniquisine” bën gjithçka vetë.

“Mbi të gjitha, sigurohemi që të gatuajmë ccdo gjë që është e sezonit. Vetëm atëherë produktet do të kenë shkallën e duhur të pjekurisë dhe shijen e duhur”. Kjo pastaj pasqyrohet në pllakë.

Vizitorët ndoshta e shohin atë në mënyrë të ngjashme, sepse Aebersold është i bindur që Guide-Michelin u bë i vetëdijshëm për restorantin përmes rekomandimeve të klientëve. “Ne supozojmë se disa inspektorë nga Guide-Michelin na vizituan derisa u vendos që ne të meritonim një yll”. Po që se ndiqet lidhja përkatëse në faqen e internetit të “Uniquisine”, futeni në në atë të hotelit dhe udhëzuesit të udhëtimit. “Një yll Michelin: një kuzhinë plot finesë – ia vlen të ndalesh”. Aty është edhe që restoranti i përmbahet emrit të tij. “Unike” – një nga llojet – është padyshim “Uniquisine”.

Nga ana tjetër, në faqen zyrtare të Guide-Michelin, për “Uniquisine” ka shkruar: “Këtu është përmbushur plotësisht motoja “Për vizitë te miqtë”. Këtë e siguron edhe vendndodhja që është “unike” edhe pse restoranti është mjaft i vogël dhe është i vendosur në një apartament elegant, minimalist, modern në katin e tretë të një ndërtese banimi dhe hotelierie.

Atmosfera është tepër e këndshme, personale dhe private, jo më pak falë kuzhinës së hapur në mes – ju mund të jeni atje drejtpërdrejt! Me kuzhinierin Christoph Aebersold dhe menaxherin e restorantit Agron Tunprenkaj. Krijimet moderne ndërkombëtare bindin me shumëllojshmëri dhe thellësi të jashtëzakonshme të shijes, kurrë nuk janë të mbingarkuara dhe bazohen në produktet kryesore. Shtegu.com

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.