Botime në Diasporë/ “L’ALBANIA LETTERARIA” botohej më 1897

E hënë, 15 Gusht, 2022
E hënë, 15 Gusht, 2022

Botime në Diasporë/ “L’ALBANIA LETTERARIA” botohej më 1897

“L’ALBANIA LETTERARIA” (Shqipëria letrare) ishte një revistë e përdyjavshme e cila botohej në gjuhën italiane. Drejtor i revistës ishte Francesco Cicera. Numri i parë doli më 20 shkurt 1897.

“Lexuesit,

“L’ALBANIA LETTERARIA” vjen për lexuesin me të dhëna interesante. Kjo revistë synon të mbajë gjallë dëshirën e të rinjve për historinë, gjuhën dhe kulturën letrare shqiptare. Ju si lexues na ndihmoni, duke na dhënë një shtysë, për të cilën ka nevojë çdo institucion”, shkruhej në shkrimin e parë dedikuar lexuesit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

“L’ALBANIA LETTERARIA” (Shqipëria letrare) ishte një revistë e përdyjavshme e cila botohej në gjuhën italiane. Drejtor i revistës ishte Francesco Cicera. Numri i parë doli më 20 shkurt 1897.

“Lexuesit,

“L’ALBANIA LETTERARIA” vjen për lexuesin me të dhëna interesante. Kjo revistë synon të mbajë gjallë dëshirën e të rinjve për historinë, gjuhën dhe kulturën letrare shqiptare. Ju si lexues na ndihmoni, duke na dhënë një shtysë, për të cilën ka nevojë çdo institucion”, shkruhej në shkrimin e parë dedikuar lexuesit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.