Botime në Diasporë/ KALENDARI KOMBIAR”, botohej në Sofje më 1897

E hënë, 15 Gusht, 2022
E hënë, 15 Gusht, 2022

Botime në Diasporë/ KALENDARI KOMBIAR”, botohej në Sofje më 1897

“KALENDARI KOMBIAR”, u botua nga shoqëria “Dëshirë” në Sofje në vitin 1897.

Ky Kalendar vijoi botimin deri në vitin 1928, duk numëruar gjithsej 32 volume. Fillimisht njihej si “Ditërrëfenjësi”.

Të dashur mëmëdhetarë,

Moti i ri 1897 I cilu na duroj pamje të re, fat të mirë, na gëzoi dhe me këtë Kalendar, të cilën do ta këndojmë me zjap të madh ne shqiptarët që flasim gjuhën shqip. Ky calendar është një gur themeli për mbrojtjen e kombit tonë, dhe për ti treguar botës se ne jemi vëllezër dhe të bashkuar…”, niste kështu shkrimi i parë i Kalendarit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.

“KALENDARI KOMBIAR”, u botua nga shoqëria “Dëshirë” në Sofje në vitin 1897.

Ky Kalendar vijoi botimin deri në vitin 1928, duk numëruar gjithsej 32 volume. Fillimisht njihej si “Ditërrëfenjësi”.

Të dashur mëmëdhetarë,

Moti i ri 1897 I cilu na duroj pamje të re, fat të mirë, na gëzoi dhe me këtë Kalendar, të cilën do ta këndojmë me zjap të madh ne shqiptarët që flasim gjuhën shqip. Ky calendar është një gur themeli për mbrojtjen e kombit tonë, dhe për ti treguar botës se ne jemi vëllezër dhe të bashkuar…”, niste kështu shkrimi i parë i Kalendarit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.