Botime në Diasporë/ 1900, “KALENDARI I MALEVE”, botohej në Bruksel nga Konica

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Botime në Diasporë/ 1900, “KALENDARI I MALEVE”, botohej në Bruksel nga Konica

“KALENDARI I MALEVE” ishtë një botim i përvitshëm, i cili përmban shkrime lidhur me: festat dhe lëndë kulturore, kronika, këshilla bujqësore, etj., në gjuhën shqipe.

Drejtues i këtij kalendari ishte Faik Konica. Vëllimi i parë u botua në Bruksel në vitin 1900 dhe u pasur me numrin e dytë në vitin 1901.

“Kalendari asht punë ma e madhe se sa e kujtojnë menje-lehtët”, shkruhej në faqe të parë.

“Kalendari që kemi nderin t’u japim sot atdhetarëve besojmë se tú pëlqejë tepër. Tui përshue këto flete ligjëruesi ka me marë vesht se jemi munnue me vu në kët libër sa më shumë sende të dobishme edhe për atdhetësinë edhe për gjuhën edhe dijën, dhe për me shku amel kohën…”, nis kështu paragrafi i parë i parathënies.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

“KALENDARI I MALEVE” ishtë një botim i përvitshëm, i cili përmban shkrime lidhur me: festat dhe lëndë kulturore, kronika, këshilla bujqësore, etj., në gjuhën shqipe.

Drejtues i këtij kalendari ishte Faik Konica. Vëllimi i parë u botua në Bruksel në vitin 1900 dhe u pasur me numrin e dytë në vitin 1901.

“Kalendari asht punë ma e madhe se sa e kujtojnë menje-lehtët”, shkruhej në faqe të parë.

“Kalendari që kemi nderin t’u japim sot atdhetarëve besojmë se tú pëlqejë tepër. Tui përshue këto flete ligjëruesi ka me marë vesht se jemi munnue me vu në kët libër sa më shumë sende të dobishme edhe për atdhetësinë edhe për gjuhën edhe dijën, dhe për me shku amel kohën…”, nis kështu paragrafi i parë i parathënies.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.