Itali/ Lushnjari: Aplikacioni “Çaj Mali” është shkarkuar nga 10 mijë përdorues

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Itali/ Lushnjari: Aplikacioni “Çaj Mali” është shkarkuar nga 10 mijë përdorues

Juristi shqiptar Ermir Lushnjari, punon si këshilltar ligjor për imigracionin në Verbania, Itali. Në një intervistë për “Il sole 24 ORE”, ai tregon sesi i lindi ideja e aplikacionit “Çaj Mali”, i cili udhëzon emigrantët si të pajisen me nënshtetësinë italiane. Projekti i të riut shqiptar, ka rezultuar mjaft i suksesshëm, pasi është shkarkuar nga mbi 10 mijë përdorues në 188 shtete të ndryshme. “Doja të krijoja një mjet të thjesht për t’u përdorur nga të gjithë, i dobishëm për ata që duan të integrohen ”, – shprehet Ermiri.

“Aplikacioni ka tetë funksione, dhe të tetë këto funksione kanë si qëllim të shpjegojnë mënyrën e aplikimit për nënshtetësi italiane. Në app ka sqarime të detajuara për të gjithë rrugët që duhet të ndiqen për përgatitjen e dokumentave, pagesat, zyrat ku duhet të drejtohen etj.. Gjithashtu në aplikacion gjendet edhe mundësia për të bërë pyetje në lidhje me paqartësi që lidhen me problematikat e shtetasve të huaj. Unë nuk doja një aplikacion monoton, por një app shumë të thjeshtë dhe të kuptueshëm nga të gjithë. Aplikacioni është i krijuar në katër gjuhë të huaja”, tregon ideuesi i aplikacionit.

I pyetur nga gazetarja se pse aplikacioni quhet “Çaj Mali” Ermir Lushnjari tregon: “Quhet Çaj Mali sepse ashtu siç është e thjeshtë të përgatitet ky çaj, unë doja të krijoja një app që të ishte po aq i thjeshtë dhe i shpejtë për tú përdorur nga të gjithë.”

Me tej Ermir Lushnjari tregon për “Il sole 24 ore” se si lindi ideja e tij për të krijuar një aplikacion që do të ndihmonte emigrantët.

“Gjatë këtyre viteve fitova eksperiencë lidhur me emigracionin dhe në veçanti, me procedurat administrative për të aplikuar për nënshtetësi italiane, duke filluar së pari me kërkesën time; falë kësaj nevoje personale, unë u përballa dhe hasa funksionimin jo gjithmonë të menjëhershëm të burokracisë. Më pas vijova të mbështesë shumë qytetarë të kombësive të ndryshme, të cilët e gjetën veten në vështirësi në administratën publike, siç ishte për mua në fillim. Nëse e keni dorëzuar aplikimin, me siguri e keni provuar “në lëkurën tuaj” se sa e gjatë dhe e ndërlikuar është procedura dhe sa Zyra Publike janë të përfshira, të cilat duhet të koordinohen me njëri-tjetrin për të vlerësuar aplikimin. Për këtë arsye vendosa të krijojë “Çaj Mali”, një aplikacion që ka si qëllim me një gjuhë të thjeshtë dhe të kuptueshme për të gjithë, t’ju ndihmojë në marrëdhëniet tuaja me Administratën Publike, duke ofruar informacion të dobishëm dhe të plotë ose thjesht duke ju dhënë mundësinë të kontrolloni në çfarë pije është praktika.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Juristi shqiptar Ermir Lushnjari, punon si këshilltar ligjor për imigracionin në Verbania, Itali. Në një intervistë për “Il sole 24 ORE”, ai tregon sesi i lindi ideja e aplikacionit “Çaj Mali”, i cili udhëzon emigrantët si të pajisen me nënshtetësinë italiane. Projekti i të riut shqiptar, ka rezultuar mjaft i suksesshëm, pasi është shkarkuar nga mbi 10 mijë përdorues në 188 shtete të ndryshme. “Doja të krijoja një mjet të thjesht për t’u përdorur nga të gjithë, i dobishëm për ata që duan të integrohen ”, – shprehet Ermiri.

“Aplikacioni ka tetë funksione, dhe të tetë këto funksione kanë si qëllim të shpjegojnë mënyrën e aplikimit për nënshtetësi italiane. Në app ka sqarime të detajuara për të gjithë rrugët që duhet të ndiqen për përgatitjen e dokumentave, pagesat, zyrat ku duhet të drejtohen etj.. Gjithashtu në aplikacion gjendet edhe mundësia për të bërë pyetje në lidhje me paqartësi që lidhen me problematikat e shtetasve të huaj. Unë nuk doja një aplikacion monoton, por një app shumë të thjeshtë dhe të kuptueshëm nga të gjithë. Aplikacioni është i krijuar në katër gjuhë të huaja”, tregon ideuesi i aplikacionit.

I pyetur nga gazetarja se pse aplikacioni quhet “Çaj Mali” Ermir Lushnjari tregon: “Quhet Çaj Mali sepse ashtu siç është e thjeshtë të përgatitet ky çaj, unë doja të krijoja një app që të ishte po aq i thjeshtë dhe i shpejtë për tú përdorur nga të gjithë.”

Me tej Ermir Lushnjari tregon për “Il sole 24 ore” se si lindi ideja e tij për të krijuar një aplikacion që do të ndihmonte emigrantët.

“Gjatë këtyre viteve fitova eksperiencë lidhur me emigracionin dhe në veçanti, me procedurat administrative për të aplikuar për nënshtetësi italiane, duke filluar së pari me kërkesën time; falë kësaj nevoje personale, unë u përballa dhe hasa funksionimin jo gjithmonë të menjëhershëm të burokracisë. Më pas vijova të mbështesë shumë qytetarë të kombësive të ndryshme, të cilët e gjetën veten në vështirësi në administratën publike, siç ishte për mua në fillim. Nëse e keni dorëzuar aplikimin, me siguri e keni provuar “në lëkurën tuaj” se sa e gjatë dhe e ndërlikuar është procedura dhe sa Zyra Publike janë të përfshira, të cilat duhet të koordinohen me njëri-tjetrin për të vlerësuar aplikimin. Për këtë arsye vendosa të krijojë “Çaj Mali”, një aplikacion që ka si qëllim me një gjuhë të thjeshtë dhe të kuptueshme për të gjithë, t’ju ndihmojë në marrëdhëniet tuaja me Administratën Publike, duke ofruar informacion të dobishëm dhe të plotë ose thjesht duke ju dhënë mundësinë të kontrolloni në çfarë pije është praktika.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.