Vota, ministri Majko: Diaspora, të ketë qark të vetin elektoral

E mërkurë, 17 Prill, 2024
E mërkurë, 17 Prill, 2024

Vota, ministri Majko: Diaspora, të ketë qark të vetin elektoral

Ministri i Shtetit për Diasporën Pandeli Majko thotë se shqiptarët jashtë vendit duhet të kenë një qark të vetin elektoral, pasi jemi rasti i rrallë ku gjysma e popullsisë jeton jashtë vendit.

I ftuar në “Dita Jonë” në A2CNN, Majko tha se duke pasur një qark të vetin elektoral diaspora do të ketë një zë të vetin.

“Diaspora duhet të ketë një qark elektoral të veçantë, pasi ashtu siç është vota do shpërndahet dhe nuk ka pasur element sinjifaktiv të vlerësimit të tyre si opinion politikbërës nga jashtë vendit. Duke pasur një qark elektoral, do të jenë një zë. Jemi një rast i rrallë që kemi gati gjysmën e popullsisë jashtë vendit. Do të ketë interes të shtuar nëse do të kishim një qark të tillë. Kini parasysh që kemi bërë reformë në kushtet e presionit të madh se s’kemi pasur opozitën kryesore në Parlament”, tha Majko.

Ai tha se vota e Diasporës në zgjedhjet e 25 prillit nuk u bë e mundur për shkak të vonesave të opozitës për të sjellë propozimet e saj. Sipas tij “këtu kemi të bëjmë me një palë se, nëse do aplikohej vota për shtetasit tanë jashtë vendit do konsiderohej sukses për maxhorancës”.

Përsa i përket votimit elektronik të Diasporës Majko tha se e ka bërë propozimin në programin elektorale të Partisë Socialiste.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Ministri i Shtetit për Diasporën Pandeli Majko thotë se shqiptarët jashtë vendit duhet të kenë një qark të vetin elektoral, pasi jemi rasti i rrallë ku gjysma e popullsisë jeton jashtë vendit.

I ftuar në “Dita Jonë” në A2CNN, Majko tha se duke pasur një qark të vetin elektoral diaspora do të ketë një zë të vetin.

“Diaspora duhet të ketë një qark elektoral të veçantë, pasi ashtu siç është vota do shpërndahet dhe nuk ka pasur element sinjifaktiv të vlerësimit të tyre si opinion politikbërës nga jashtë vendit. Duke pasur një qark elektoral, do të jenë një zë. Jemi një rast i rrallë që kemi gati gjysmën e popullsisë jashtë vendit. Do të ketë interes të shtuar nëse do të kishim një qark të tillë. Kini parasysh që kemi bërë reformë në kushtet e presionit të madh se s’kemi pasur opozitën kryesore në Parlament”, tha Majko.

Ai tha se vota e Diasporës në zgjedhjet e 25 prillit nuk u bë e mundur për shkak të vonesave të opozitës për të sjellë propozimet e saj. Sipas tij “këtu kemi të bëjmë me një palë se, nëse do aplikohej vota për shtetasit tanë jashtë vendit do konsiderohej sukses për maxhorancës”.

Përsa i përket votimit elektronik të Diasporës Majko tha se e ka bërë propozimin në programin elektorale të Partisë Socialiste.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Ministri i Shtetit për Diasporën Pandeli Majko thotë se shqiptarët jashtë vendit duhet të kenë një qark të vetin elektoral, pasi jemi rasti i rrallë ku gjysma e popullsisë jeton jashtë vendit.

I ftuar në “Dita Jonë” në A2CNN, Majko tha se duke pasur një qark të vetin elektoral diaspora do të ketë një zë të vetin.

“Diaspora duhet të ketë një qark elektoral të veçantë, pasi ashtu siç është vota do shpërndahet dhe nuk ka pasur element sinjifaktiv të vlerësimit të tyre si opinion politikbërës nga jashtë vendit. Duke pasur një qark elektoral, do të jenë një zë. Jemi një rast i rrallë që kemi gati gjysmën e popullsisë jashtë vendit. Do të ketë interes të shtuar nëse do të kishim një qark të tillë. Kini parasysh që kemi bërë reformë në kushtet e presionit të madh se s’kemi pasur opozitën kryesore në Parlament”, tha Majko.

Ai tha se vota e Diasporës në zgjedhjet e 25 prillit nuk u bë e mundur për shkak të vonesave të opozitës për të sjellë propozimet e saj. Sipas tij “këtu kemi të bëjmë me një palë se, nëse do aplikohej vota për shtetasit tanë jashtë vendit do konsiderohej sukses për maxhorancës”.

Përsa i përket votimit elektronik të Diasporës Majko tha se e ka bërë propozimin në programin elektorale të Partisë Socialiste.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.