Nga sot në Kosovë hyjnë në fuqi masat e reja anti-COVID

E mërkurë, 21 Prill, 2021
E mërkurë, 21 Prill, 2021

Nga sot në Kosovë hyjnë në fuqi masat e reja anti-COVID

Sot hyjnë në fuqi masat e reja anti-COVID në Kosovë. Prej sot në këtë shtet do të ketë orë policore nga ora 22:00 deri në 05:00 të mëngjesit. Po ashtu, gastronomia do të jetë e mbyllur për 11 ditë duke filluar nga sot deri me 18 prill.

Ky sektor do të lejohet të punojë vetëm me shërbimin “Take away”. Institucionet publike dhe private të arsimit parauniversitar do të kalojnë në online nga data 12 deri më 18 prill, ndërsa ato universitare nga 7 deri më 18 prill.

Ndërkohë janë mbyllur edhe qendrat tregtare nga data 7 deri më 18 prill. Transporti publik lejohet të punojnë me 50% të kapacitetit. Po kështu nuk lejohen të ushtrojnë aktivitetet as palestrat në mjediset e mbyllura.

Të gjithë qytetarët e Kosovës, gjatë hyrjes në Kosovë duhet të paraqesin vërtetimin për test RT-PCR negativ, të bërë më së largu 72 orë para hyrjes në Kosovë.

Përjashtim bëjnë: Nëse qytetari i huaj hynë në Kosovë përmes aeroportit apo përmes pikave kufitare tokësore dhe largohet nga Kosova brenda 3 ore përmes aeroportit ose pikave kufitare tokësore, me kusht që në hyrje të nënshkruajnë deklaratën se do ta lëshojë Kosovën brenda 3 ore;
Qytetarët e huaj që punojnë si transportues profesionistë (shoferë), me kusht që të respektojnë protokollin për transport ndërkombëtar për mbrojtje nga COVID-19;
Qytetarët e huaj që kalojnë nëpër Kosovë përmes transportit të organizuar me autobus ose me linjë të rregullt ndërkombëtare, transit, me kusht që të nënshkruhet deklarata se do ta lëshojnë territorin e Kosovës brenda 5 orësh;
Diplomatët e huaj të akredituar në Kosovë si dhe familjarët e tyre. Të gjithë qytetarët e Kosovës, gjatë hyrjes në Kosovë duhet të paraqesin vërtetim për test RT-PCR negativ të bërë më së largu 72 orë para hyrjes në Kosovë, në të kundërtën duhet të vetë-izolohen për 7 ditë.
Përjashtim nga pika 4 e këtij vendimi, bëjnë qytetarët e Kosovës që kanë dalë jashtë Kosovës në 24 orët e fundit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Sot hyjnë në fuqi masat e reja anti-COVID në Kosovë. Prej sot në këtë shtet do të ketë orë policore nga ora 22:00 deri në 05:00 të mëngjesit. Po ashtu, gastronomia do të jetë e mbyllur për 11 ditë duke filluar nga sot deri me 18 prill.

Ky sektor do të lejohet të punojë vetëm me shërbimin “Take away”. Institucionet publike dhe private të arsimit parauniversitar do të kalojnë në online nga data 12 deri më 18 prill, ndërsa ato universitare nga 7 deri më 18 prill.

Ndërkohë janë mbyllur edhe qendrat tregtare nga data 7 deri më 18 prill. Transporti publik lejohet të punojnë me 50% të kapacitetit. Po kështu nuk lejohen të ushtrojnë aktivitetet as palestrat në mjediset e mbyllura.

Të gjithë qytetarët e Kosovës, gjatë hyrjes në Kosovë duhet të paraqesin vërtetimin për test RT-PCR negativ, të bërë më së largu 72 orë para hyrjes në Kosovë.

Përjashtim bëjnë: Nëse qytetari i huaj hynë në Kosovë përmes aeroportit apo përmes pikave kufitare tokësore dhe largohet nga Kosova brenda 3 ore përmes aeroportit ose pikave kufitare tokësore, me kusht që në hyrje të nënshkruajnë deklaratën se do ta lëshojë Kosovën brenda 3 ore;
Qytetarët e huaj që punojnë si transportues profesionistë (shoferë), me kusht që të respektojnë protokollin për transport ndërkombëtar për mbrojtje nga COVID-19;
Qytetarët e huaj që kalojnë nëpër Kosovë përmes transportit të organizuar me autobus ose me linjë të rregullt ndërkombëtare, transit, me kusht që të nënshkruhet deklarata se do ta lëshojnë territorin e Kosovës brenda 5 orësh;
Diplomatët e huaj të akredituar në Kosovë si dhe familjarët e tyre. Të gjithë qytetarët e Kosovës, gjatë hyrjes në Kosovë duhet të paraqesin vërtetim për test RT-PCR negativ të bërë më së largu 72 orë para hyrjes në Kosovë, në të kundërtën duhet të vetë-izolohen për 7 ditë.
Përjashtim nga pika 4 e këtij vendimi, bëjnë qytetarët e Kosovës që kanë dalë jashtë Kosovës në 24 orët e fundit.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.