Destinacione shqiptare/ Ura e Haskovës në Gjirokastër, një monument kulture

E mërkurë, 21 Prill, 2021
E mërkurë, 21 Prill, 2021

Destinacione shqiptare/ Ura e Haskovës në Gjirokastër, një monument kulture

Ura e Haskovës është një ndër urat historike të Shqipërisë që së fundmi do i nënshtrohet restaurimit.

Ajo ndodhet në Dropullin e poshtëm në Gjirokastër dhe është monument kulture i Kategorisë së Parë.

Ura është me dy harqe, e punuar me gurë pllakë gëlqerore dhe do ti shtohet listës së monumenteve të shpëtuara.

Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Materiale ka miratuar së fundmi projektet për kryerjen e ndërhyrjeve konsoliduese dhe restauruese.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Ura e Haskovës është një ndër urat historike të Shqipërisë që së fundmi do i nënshtrohet restaurimit.

Ajo ndodhet në Dropullin e poshtëm në Gjirokastër dhe është monument kulture i Kategorisë së Parë.

Ura është me dy harqe, e punuar me gurë pllakë gëlqerore dhe do ti shtohet listës së monumenteve të shpëtuara.

Këshilli Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore Materiale ka miratuar së fundmi projektet për kryerjen e ndërhyrjeve konsoliduese dhe restauruese.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.