SHBA/ Gazetarja shqiptare: Si ndryshoi jeta nga dëbora në Teksas

E diel, 28 Shkurt, 2021
E diel, 28 Shkurt, 2021

SHBA/ Gazetarja shqiptare: Si ndryshoi jeta nga dëbora në Teksas

Gazetarja Anita Hoxha, në lidhje me Skype nga SHBA për “Dita Jonë” tregon për ditët e vështira në shtetin amerikan për shkak të borës dhe temperaturave të pazakonta. Hoxha tregon se fillimisht bora i gëzoi të gjithë, por më pas situate u rëndua dhe situate u shndërrua në panik.

“Kur nisi dëbora fillimisht të gjithë po kënaqeshin, por më pas situata u rëndua duke krijuar edhe probleme. Sot termometri ka shënuar plus 23 gradë. Që kur filluan ngrica, aksidentet, nisi stuhia e madhe e dëborës dhe njerëzit e gjetën veten duke u ngrohur me mjete rrethanore për shkak të mungesës së energjisë elektrike. Ngrohja me mjete rrethanore solli edhe viktima. Agjensia e mirëmbajtjes së energjisë elektrike dështoi sepse ky sector është i ndarë më vete dhe mosmirëmbajtja bëri që situate të shkoj në këtë pikë.”

“Shkollat u bllokuan, internet nuk kishte, linja telefonike po ashtu, njerëzit nuk kishin mundësi të telefonin as policinë. Shumë njerëz mbetën pa ujë dhe qendrat e vaksinimit u shndërruan në qendra të shpërndarjes së ujit të pijshëm. Njerëzit në Teksas janë shumë të revoltuar dhe kanë bërë padi ndaj Erkod, që si pasojë e keqmenaxhimit shkaktoi kaq shumë viktima në Teksas”, tregon gazetarja shqiptare nga Teksas.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

Gazetarja Anita Hoxha, në lidhje me Skype nga SHBA për “Dita Jonë” tregon për ditët e vështira në shtetin amerikan për shkak të borës dhe temperaturave të pazakonta. Hoxha tregon se fillimisht bora i gëzoi të gjithë, por më pas situate u rëndua dhe situate u shndërrua në panik.

“Kur nisi dëbora fillimisht të gjithë po kënaqeshin, por më pas situata u rëndua duke krijuar edhe probleme. Sot termometri ka shënuar plus 23 gradë. Që kur filluan ngrica, aksidentet, nisi stuhia e madhe e dëborës dhe njerëzit e gjetën veten duke u ngrohur me mjete rrethanore për shkak të mungesës së energjisë elektrike. Ngrohja me mjete rrethanore solli edhe viktima. Agjensia e mirëmbajtjes së energjisë elektrike dështoi sepse ky sector është i ndarë më vete dhe mosmirëmbajtja bëri që situate të shkoj në këtë pikë.”

“Shkollat u bllokuan, internet nuk kishte, linja telefonike po ashtu, njerëzit nuk kishin mundësi të telefonin as policinë. Shumë njerëz mbetën pa ujë dhe qendrat e vaksinimit u shndërruan në qendra të shpërndarjes së ujit të pijshëm. Njerëzit në Teksas janë shumë të revoltuar dhe kanë bërë padi ndaj Erkod, që si pasojë e keqmenaxhimit shkaktoi kaq shumë viktima në Teksas”, tregon gazetarja shqiptare nga Teksas.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.