Celibashi: Po punojmë teknikisht për të realizuar votën e Diasporës

E diel, 28 Maj, 2023
E diel, 28 Maj, 2023

Celibashi: Po punojmë teknikisht për të realizuar votën e Diasporës

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi gjatë një komunikimi me gazetarët ditën e sotme u ndal edhe tek votimi i shtetasve shqiptarë jashtë vendit.

Për votën e Diaspoës ai deklaroi se beson se në zgjedhjet e 25 prillit do të kenë mundësi të votojnë edhe shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

“Kemi besim që shtetasit shqiptarë jashtë vendit mund të votojnë në zgjedhjet e 25 prillit. Po punojmë teknikisht për ta realizuar. Kërkojmë konsensus edhe nga emigrantët dhe partitë politike për këtë çështje. Modeli i Kosovës për votën e emigrantëve nuk mendoj se është i duhuri, nuk ka siguri”, u shpreh ai.

Kujtojme se Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur lëvizjet për të mundsësuar voti,min e shteasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë dhe së fundmi i ka dërguar një letër Drejtorisë së Përgjithshme të Gjendjes Civile.

Përmes saj, KQZ i kërkon numër të saktë të shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

Lexo edhe: KQZ nis procedurat për votimin jashtë vendit

 

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi gjatë një komunikimi me gazetarët ditën e sotme u ndal edhe tek votimi i shtetasve shqiptarë jashtë vendit.

Për votën e Diaspoës ai deklaroi se beson se në zgjedhjet e 25 prillit do të kenë mundësi të votojnë edhe shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

“Kemi besim që shtetasit shqiptarë jashtë vendit mund të votojnë në zgjedhjet e 25 prillit. Po punojmë teknikisht për ta realizuar. Kërkojmë konsensus edhe nga emigrantët dhe partitë politike për këtë çështje. Modeli i Kosovës për votën e emigrantëve nuk mendoj se është i duhuri, nuk ka siguri”, u shpreh ai.

Kujtojme se Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur lëvizjet për të mundsësuar voti,min e shteasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë dhe së fundmi i ka dërguar një letër Drejtorisë së Përgjithshme të Gjendjes Civile.

Përmes saj, KQZ i kërkon numër të saktë të shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

Lexo edhe: KQZ nis procedurat për votimin jashtë vendit

 

Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi gjatë një komunikimi me gazetarët ditën e sotme u ndal edhe tek votimi i shtetasve shqiptarë jashtë vendit.

Për votën e Diaspoës ai deklaroi se beson se në zgjedhjet e 25 prillit do të kenë mundësi të votojnë edhe shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

“Kemi besim që shtetasit shqiptarë jashtë vendit mund të votojnë në zgjedhjet e 25 prillit. Po punojmë teknikisht për ta realizuar. Kërkojmë konsensus edhe nga emigrantët dhe partitë politike për këtë çështje. Modeli i Kosovës për votën e emigrantëve nuk mendoj se është i duhuri, nuk ka siguri”, u shpreh ai.

Kujtojme se Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur lëvizjet për të mundsësuar voti,min e shteasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë dhe së fundmi i ka dërguar një letër Drejtorisë së Përgjithshme të Gjendjes Civile.

Përmes saj, KQZ i kërkon numër të saktë të shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

Lexo edhe: KQZ nis procedurat për votimin jashtë vendit