Covid/ Kosova vendos rregulla të reja për udhëtarët nga Gjermania

E hënë, 30 Nëntor, 2020
E hënë, 30 Nëntor, 2020

Covid/ Kosova vendos rregulla të reja për udhëtarët nga Gjermania

Shtetasit që udhëtojnë nga Gjermania drejt Kosovës nuk do të lejohen të hyjnë pa pasur një test PCR-negativ jo më të vjetër se 72 orë. Nëse nuk kanë testin do të duhet të qëndrojnë në vetë-izolim për shtatë ditë.

Njoftimi është bërë nga Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar. Gjithashtu është publikuar një listë me shtetet që aktualisht Kosova i konsideron me rrezikshmëri të lartë të infektimit me COVID-19: Gjermania, Danimarka, Qipro, Sllovakia, Spanja, Franca, Italia, Britania e Madhe, Holanda, Rumania, Belgjika, Çekia, Austria, Polonia, Kroaci, Lihtenshtajni dhe Portugalia, të gjithë qytetarët që jetojnë në këto shtete për të hyrë në Kosovë duhet të kenë me vete testin PCR-negativ jo më të vjetër se 72 orë.

Në Evropë ka rritje të rasteve me COVID-19 dhe autoritet përkatëse po vendosin masa.

Shtetasit që udhëtojnë nga Gjermania drejt Kosovës nuk do të lejohen të hyjnë pa pasur një test PCR-negativ jo më të vjetër se 72 orë. Nëse nuk kanë testin do të duhet të qëndrojnë në vetë-izolim për shtatë ditë.

Njoftimi është bërë nga Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar. Gjithashtu është publikuar një listë me shtetet që aktualisht Kosova i konsideron me rrezikshmëri të lartë të infektimit me COVID-19: Gjermania, Danimarka, Qipro, Sllovakia, Spanja, Franca, Italia, Britania e Madhe, Holanda, Rumania, Belgjika, Çekia, Austria, Polonia, Kroaci, Lihtenshtajni dhe Portugalia, të gjithë qytetarët që jetojnë në këto shtete për të hyrë në Kosovë duhet të kenë me vete testin PCR-negativ jo më të vjetër se 72 orë.

Në Evropë ka rritje të rasteve me COVID-19 dhe autoritet përkatëse po vendosin masa.