SHBA/Balerina shqiptare diplomohet gjatё COVID, video falenderuese pёr mjekёt

E mërkurë, 24 Korrik, 2024
E mërkurë, 24 Korrik, 2024

SHBA/Balerina shqiptare diplomohet gjatё COVID, video falenderuese pёr mjekёt

Nuk janë të paktë emrat shqiptarë që jkanë spikatur për talentin e tyre nëpër skenat e ndryshme të botës. Së fundmi, listës së gjatë duket se do t’i shtohet emri i balerinës së talentuar kosovare Etrita Abdullahu.

 

Ajo është diplomuar në mesin e 5 studentëve nga vende të ndryshme të botës në shkollën prestigjioze të baletit “Joffrey” në Nju Jork.

Ajo është diplomuar në mesin e 5 studentëve nga vende të ndryshme të botës në shkollën prestigjioze të baletit “Joffrey” në Nju Jork. Ky vit pёr studentet ishte ndryshme, ceremonia e diplomimit nuk u zhvillua nё skenёn e shkollёs, përpara një publiku të gjerë, dhe  përpara familjareve.

Etrita u diplomua përgjatë pandemisë Covid-19, ajo dhe balerinёt e tjerё duke mos pasur mundёsi tё ngjiten nё skenё kanё pёrgatitur njё pjesё baleti. Nё videon e ndarё në faqen e saj zyrtare në Facebook, ajo falenderon të gjithë mjekët dhe infermierët që u kanë ardhur në ndihmë qindra pacientëve të infektuar me Covid-19.

“Ne studentët që u diplomuam nga Joffrey Ballet School këtë të premte, kemi përgatitur këtë video për të nderuar punëtorët në të gjithë botën që kanë punuar në vijën e parë të frontit gjatë kësaj kohe dhe vazhdojnë të punojnë për të luftuar virusin korona”, shkruan krahas videos së publikuar Etrita.

22-vjeçarja filloi të kërcejë kur ishte veçse nëntë vjeç. Ajo kërceu me Baletin Kombëtar të Kosovës për 4 vite, ku bashkëpunoi me koreografë nga vise të ndryshme të botës. Pastaj u zhvendos përtej oqeanit në Nju Jork, ku u pranua në shkollën e baletit Joffrey. Ky ishte viti i fundit atje, ku edhe arriti rezultate brilante si në pjesën teorike ashtu edhe të lojës së baletit.

Nuk janë të paktë emrat shqiptarë që jkanë spikatur për talentin e tyre nëpër skenat e ndryshme të botës. Së fundmi, listës së gjatë duket se do t’i shtohet emri i balerinës së talentuar kosovare Etrita Abdullahu.

 

Ajo është diplomuar në mesin e 5 studentëve nga vende të ndryshme të botës në shkollën prestigjioze të baletit “Joffrey” në Nju Jork.

Ajo është diplomuar në mesin e 5 studentëve nga vende të ndryshme të botës në shkollën prestigjioze të baletit “Joffrey” në Nju Jork. Ky vit pёr studentet ishte ndryshme, ceremonia e diplomimit nuk u zhvillua nё skenёn e shkollёs, përpara një publiku të gjerë, dhe  përpara familjareve.

Etrita u diplomua përgjatë pandemisë Covid-19, ajo dhe balerinёt e tjerё duke mos pasur mundёsi tё ngjiten nё skenё kanё pёrgatitur njё pjesё baleti. Nё videon e ndarё në faqen e saj zyrtare në Facebook, ajo falenderon të gjithë mjekët dhe infermierët që u kanë ardhur në ndihmë qindra pacientëve të infektuar me Covid-19.

“Ne studentët që u diplomuam nga Joffrey Ballet School këtë të premte, kemi përgatitur këtë video për të nderuar punëtorët në të gjithë botën që kanë punuar në vijën e parë të frontit gjatë kësaj kohe dhe vazhdojnë të punojnë për të luftuar virusin korona”, shkruan krahas videos së publikuar Etrita.

22-vjeçarja filloi të kërcejë kur ishte veçse nëntë vjeç. Ajo kërceu me Baletin Kombëtar të Kosovës për 4 vite, ku bashkëpunoi me koreografë nga vise të ndryshme të botës. Pastaj u zhvendos përtej oqeanit në Nju Jork, ku u pranua në shkollën e baletit Joffrey. Ky ishte viti i fundit atje, ku edhe arriti rezultate brilante si në pjesën teorike ashtu edhe të lojës së baletit.

Nuk janë të paktë emrat shqiptarë që jkanë spikatur për talentin e tyre nëpër skenat e ndryshme të botës. Së fundmi, listës së gjatë duket se do t’i shtohet emri i balerinës së talentuar kosovare Etrita Abdullahu.

 

Ajo është diplomuar në mesin e 5 studentëve nga vende të ndryshme të botës në shkollën prestigjioze të baletit “Joffrey” në Nju Jork.

Ajo është diplomuar në mesin e 5 studentëve nga vende të ndryshme të botës në shkollën prestigjioze të baletit “Joffrey” në Nju Jork. Ky vit pёr studentet ishte ndryshme, ceremonia e diplomimit nuk u zhvillua nё skenёn e shkollёs, përpara një publiku të gjerë, dhe  përpara familjareve.

Etrita u diplomua përgjatë pandemisë Covid-19, ajo dhe balerinёt e tjerё duke mos pasur mundёsi tё ngjiten nё skenё kanё pёrgatitur njё pjesё baleti. Nё videon e ndarё në faqen e saj zyrtare në Facebook, ajo falenderon të gjithë mjekët dhe infermierët që u kanë ardhur në ndihmë qindra pacientëve të infektuar me Covid-19.

“Ne studentët që u diplomuam nga Joffrey Ballet School këtë të premte, kemi përgatitur këtë video për të nderuar punëtorët në të gjithë botën që kanë punuar në vijën e parë të frontit gjatë kësaj kohe dhe vazhdojnë të punojnë për të luftuar virusin korona”, shkruan krahas videos së publikuar Etrita.

22-vjeçarja filloi të kërcejë kur ishte veçse nëntë vjeç. Ajo kërceu me Baletin Kombëtar të Kosovës për 4 vite, ku bashkëpunoi me koreografë nga vise të ndryshme të botës. Pastaj u zhvendos përtej oqeanit në Nju Jork, ku u pranua në shkollën e baletit Joffrey. Ky ishte viti i fundit atje, ku edhe arriti rezultate brilante si në pjesën teorike ashtu edhe të lojës së baletit.