Arbëreshët e “Piana degli Albanesi” përkujtojnë vrasjen e gjykatësit Falcone

E diel, 14 Prill, 2024
E diel, 14 Prill, 2024

Arbëreshët e “Piana degli Albanesi” përkujtojnë vrasjen e gjykatësit Falcone

Banorët arbëreshë të komunës ”Piana degli Albanesi” dhe “Firmo” përkujtuan pasditen e sotme vrasjen e gjykatësit Giovanni Falcone nga klani i Cosa Nostra-s. Ata mbuluan ballkonet e tyre me çarçafë të bardhë dhe mbajtën një minutë heshtje, në orën 17:78, ekzaktësisht kur u vra para 28 vitesh Falcone.

Oggi 23.05.2020 alle ore 17.57 il Sindaco e l'Amministrazione Comunale di Firmo ricordano con un minuto di silenzio il 28esimo anniversario della strage di Capaci in cui persero la vita Giovanni Falcone, sua moglie Francesca Morvillo e gli uomini della scorta…….🇮🇹❤️🇮🇹

Gepostet von Comune di Firmo am Samstag, 23. Mai 2020

Simboli i denjë i sistemit të drejtësisë dhe i luftës kundër krimit, u qëllua teksa ndodhej në makinë me gruan e tij dhe tre truprojat. Në kuadër të përkujtimit të kësaj ngjarjeje tronditëse për mbarë Italinë, kryetari i “Piana degli Albanesi”, arbëreshi Rosario Petta, i cili është edhe anëtar i Këshillit Koordinues të Diasporës, shpërndau njoftimin sensibilizues.

“Ta ngjyrosim me të bardhë qytetin, në mënyrë që të mos harrojmë!”-u bëri thirrje ai banorëve të komunës teksa Ky homazh erdhi gjithashtu për të kujtuar të gjitha viktimat e masakrave dhe të gjithë njerëzit që përçojnë parimet e guximit dhe të ndershmërisë.

CAPACI 23 Maggio 1992 – 23 Maggio 2020Sono passati 28 anni dalla strage mafiosa più eclatante della storia. NOI NON…

Gepostet von Rosario Petta am Samstag, 23. Mai 2020

Banorët arbëreshë të komunës ”Piana degli Albanesi” dhe “Firmo” përkujtuan pasditen e sotme vrasjen e gjykatësit Giovanni Falcone nga klani i Cosa Nostra-s. Ata mbuluan ballkonet e tyre me çarçafë të bardhë dhe mbajtën një minutë heshtje, në orën 17:78, ekzaktësisht kur u vra para 28 vitesh Falcone.

Oggi 23.05.2020 alle ore 17.57 il Sindaco e l'Amministrazione Comunale di Firmo ricordano con un minuto di silenzio il 28esimo anniversario della strage di Capaci in cui persero la vita Giovanni Falcone, sua moglie Francesca Morvillo e gli uomini della scorta…….🇮🇹❤️🇮🇹

Gepostet von Comune di Firmo am Samstag, 23. Mai 2020

Simboli i denjë i sistemit të drejtësisë dhe i luftës kundër krimit, u qëllua teksa ndodhej në makinë me gruan e tij dhe tre truprojat. Në kuadër të përkujtimit të kësaj ngjarjeje tronditëse për mbarë Italinë, kryetari i “Piana degli Albanesi”, arbëreshi Rosario Petta, i cili është edhe anëtar i Këshillit Koordinues të Diasporës, shpërndau njoftimin sensibilizues.

“Ta ngjyrosim me të bardhë qytetin, në mënyrë që të mos harrojmë!”-u bëri thirrje ai banorëve të komunës teksa Ky homazh erdhi gjithashtu për të kujtuar të gjitha viktimat e masakrave dhe të gjithë njerëzit që përçojnë parimet e guximit dhe të ndershmërisë.

CAPACI 23 Maggio 1992 – 23 Maggio 2020Sono passati 28 anni dalla strage mafiosa più eclatante della storia. NOI NON…

Gepostet von Rosario Petta am Samstag, 23. Mai 2020

Banorët arbëreshë të komunës ”Piana degli Albanesi” dhe “Firmo” përkujtuan pasditen e sotme vrasjen e gjykatësit Giovanni Falcone nga klani i Cosa Nostra-s. Ata mbuluan ballkonet e tyre me çarçafë të bardhë dhe mbajtën një minutë heshtje, në orën 17:78, ekzaktësisht kur u vra para 28 vitesh Falcone.

Oggi 23.05.2020 alle ore 17.57 il Sindaco e l'Amministrazione Comunale di Firmo ricordano con un minuto di silenzio il 28esimo anniversario della strage di Capaci in cui persero la vita Giovanni Falcone, sua moglie Francesca Morvillo e gli uomini della scorta…….🇮🇹❤️🇮🇹

Gepostet von Comune di Firmo am Samstag, 23. Mai 2020

Simboli i denjë i sistemit të drejtësisë dhe i luftës kundër krimit, u qëllua teksa ndodhej në makinë me gruan e tij dhe tre truprojat. Në kuadër të përkujtimit të kësaj ngjarjeje tronditëse për mbarë Italinë, kryetari i “Piana degli Albanesi”, arbëreshi Rosario Petta, i cili është edhe anëtar i Këshillit Koordinues të Diasporës, shpërndau njoftimin sensibilizues.

“Ta ngjyrosim me të bardhë qytetin, në mënyrë që të mos harrojmë!”-u bëri thirrje ai banorëve të komunës teksa Ky homazh erdhi gjithashtu për të kujtuar të gjitha viktimat e masakrave dhe të gjithë njerëzit që përçojnë parimet e guximit dhe të ndershmërisë.

CAPACI 23 Maggio 1992 – 23 Maggio 2020Sono passati 28 anni dalla strage mafiosa più eclatante della storia. NOI NON…

Gepostet von Rosario Petta am Samstag, 23. Mai 2020