Kanada / Shqiptari dhuron pesë respiratorë për spitalet në Kosovë

E premte, 31 Mars, 2023
E premte, 31 Mars, 2023

Kanada / Shqiptari dhuron pesë respiratorë për spitalet në Kosovë

Vlerat dhe virtytet njerëzore, përveçse në ditë të mira, tregohen gjithashtu edhe në ditë të vështira. Në këtë kohë kur krejt bota po merret me mundësinë e ruajtjes së vetvetes nga pandemia duke u mbyllur brenda mureve, apo edhe duke e ruajtur distancën sociale megjithatë dikush e ka në mendje ndihmën për atdheun.

Shoqata Bamirëse “Sons of Eagle” (Djemtë e Shqipes) që vepron në Toronto të Kanadasë që nga viti 2018, ka treguar veten çdo herë që i është dhënë mundësia për ndihmë Shqipërisë dhe Kosovës.

Këto ditë të pandemisë COVID- 19 ka nisur një ndihmë të madhe për Klinikën Infektive në Prishtinë dhe Spitalin e Komunës së Gjakovës.  Ahmet Hoti, udhëheqës i shoqatës në një bisedë të shkurtër për gazetën “Diaspora Shqiptare, tregon se pak ditë më parë  shoqata “ka dërguar katër respiratorë të oksigjenit, një aparat të sterilizimit dhe një karrocë në Spitalin e Gjakovës, ndërsa sot ka arritur një respirator tjetër në Klinikën Infektive në Prishtinë. Respiratorët dhe të gjitha pajisjet shoqëruese i kemi dhuratë nga shoqata bamirëse “Not just a Tourist” në Kanada, e cila na ka ndihmuar prej themelimit të shoqatës sonë.”
“Duke e parë gjendjen e spitaleve tona nga disa vizitat që kemi pasur në të kaluarën, ne jemi vënë në lëvizje dhe po mundohemi ta japim kontributin tonë në kalimin sa më të shpejtë dhe më të lehtë të këtij virusi vdekjeprurës, dhe deri më tani kemi dërguar rreth 100 karroca me maska, disa proteza edhe mjete të tjera higjenike”.
Shoqata gjatë këtyre dy viteve ka dhuruar shpeshherë pajisje spitalore në spitalet shqiptare si p.sh. në maj të vitit 2018 ka dërguar në Spitalin “Haxhi Derri” në Krumë karroca për pacientët me nevoja të veçanta si dhe për emergjencat e spitalit. Gjithashtu janë bërë donacione nëpër qytete të ndryshme të Shqipërisë si Kukësi, Fieri dhe Durrësi. Shoqata është treguar mjaft aktive edhe në nëntor të vitit të kaluar pas tërmetit të shkallës së lartë në Shqipëri duke dërguar disa kontigjentë me veshmbathje për të dëmtuarit e tërmetit në qytetin e Durrësit.  Të gjitha këto i ka bërë z. Hoti me bashkëpunëtorët e shoqatës, dhe me partnerë të tjerë si Xhamia Shqiptare e Torontos dhe me aktivistë dhe patriotë të tjerë jo vetëm të Torontos por edhe të qyteteve të tjera të Kanadasë.
Ahmet Hoti shprehet i kënaqur që edhe maskat mbrojtëse që kjo shoqatë kishte dërguar në Shqipëri para disa vitesh, dhe që ruheshin në depot rezervë֝ të shtetit, tani pas përhapjes së virusit “Corona” kanë hyrë në përdorim nga shteti shqiptar.

Ahmeti bën thirrje shqiptarëve të këtushëm që nismave të kësaj shoqate t’i bashkohen edhe më shumë bashkëkombas, sepse “çfarëdo që më ofrohet për ta dërguar në mëmëdhe jam i gatshëm ta jap maksimumin e mundshëm”.

 

Vlerat dhe virtytet njerëzore, përveçse në ditë të mira, tregohen gjithashtu edhe në ditë të vështira. Në këtë kohë kur krejt bota po merret me mundësinë e ruajtjes së vetvetes nga pandemia duke u mbyllur brenda mureve, apo edhe duke e ruajtur distancën sociale megjithatë dikush e ka në mendje ndihmën për atdheun.

Shoqata Bamirëse “Sons of Eagle” (Djemtë e Shqipes) që vepron në Toronto të Kanadasë që nga viti 2018, ka treguar veten çdo herë që i është dhënë mundësia për ndihmë Shqipërisë dhe Kosovës.

Këto ditë të pandemisë COVID- 19 ka nisur një ndihmë të madhe për Klinikën Infektive në Prishtinë dhe Spitalin e Komunës së Gjakovës.  Ahmet Hoti, udhëheqës i shoqatës në një bisedë të shkurtër për gazetën “Diaspora Shqiptare, tregon se pak ditë më parë  shoqata “ka dërguar katër respiratorë të oksigjenit, një aparat të sterilizimit dhe një karrocë në Spitalin e Gjakovës, ndërsa sot ka arritur një respirator tjetër në Klinikën Infektive në Prishtinë. Respiratorët dhe të gjitha pajisjet shoqëruese i kemi dhuratë nga shoqata bamirëse “Not just a Tourist” në Kanada, e cila na ka ndihmuar prej themelimit të shoqatës sonë.”
“Duke e parë gjendjen e spitaleve tona nga disa vizitat që kemi pasur në të kaluarën, ne jemi vënë në lëvizje dhe po mundohemi ta japim kontributin tonë në kalimin sa më të shpejtë dhe më të lehtë të këtij virusi vdekjeprurës, dhe deri më tani kemi dërguar rreth 100 karroca me maska, disa proteza edhe mjete të tjera higjenike”.
Shoqata gjatë këtyre dy viteve ka dhuruar shpeshherë pajisje spitalore në spitalet shqiptare si p.sh. në maj të vitit 2018 ka dërguar në Spitalin “Haxhi Derri” në Krumë karroca për pacientët me nevoja të veçanta si dhe për emergjencat e spitalit. Gjithashtu janë bërë donacione nëpër qytete të ndryshme të Shqipërisë si Kukësi, Fieri dhe Durrësi. Shoqata është treguar mjaft aktive edhe në nëntor të vitit të kaluar pas tërmetit të shkallës së lartë në Shqipëri duke dërguar disa kontigjentë me veshmbathje për të dëmtuarit e tërmetit në qytetin e Durrësit.  Të gjitha këto i ka bërë z. Hoti me bashkëpunëtorët e shoqatës, dhe me partnerë të tjerë si Xhamia Shqiptare e Torontos dhe me aktivistë dhe patriotë të tjerë jo vetëm të Torontos por edhe të qyteteve të tjera të Kanadasë.
Ahmet Hoti shprehet i kënaqur që edhe maskat mbrojtëse që kjo shoqatë kishte dërguar në Shqipëri para disa vitesh, dhe që ruheshin në depot rezervë֝ të shtetit, tani pas përhapjes së virusit “Corona” kanë hyrë në përdorim nga shteti shqiptar.

Ahmeti bën thirrje shqiptarëve të këtushëm që nismave të kësaj shoqate t’i bashkohen edhe më shumë bashkëkombas, sepse “çfarëdo që më ofrohet për ta dërguar në mëmëdhe jam i gatshëm ta jap maksimumin e mundshëm”.