Kulinaria arbëreshe e trashëguar brez pas brezi

E hënë, 20 Maj, 2024
E hënë, 20 Maj, 2024

Kulinaria arbëreshe e trashëguar brez pas brezi

Përveç shumë elementeve të tjera, arbëreshët kanë trashëguar brez pas brezi edhe traditat në fushën e gatimit. Video e publikuar nga këngëtarja Anna Stratigo, sjell momente nga përgatitja e shtridëlave (ose shtridhëlave), ushqim tipik arbëresh, i ngjashëm me jufkat tradicionale.


Gastronomia, si pjesë përbërëse e kulturës materiale, është shumë e pasur ndër arbëreshët e Italisë, gjë që dëshmohet edhe në larmishmërinë e gatimeve dhe verërave që vijojnë të prodhohen nga arbëreshët.

Video nga Anna Stratigo, këtu:

Përveç shumë elementeve të tjera, arbëreshët kanë trashëguar brez pas brezi edhe traditat në fushën e gatimit. Video e publikuar nga këngëtarja Anna Stratigo, sjell momente nga përgatitja e shtridëlave (ose shtridhëlave), ushqim tipik arbëresh, i ngjashëm me jufkat tradicionale.


Gastronomia, si pjesë përbërëse e kulturës materiale, është shumë e pasur ndër arbëreshët e Italisë, gjë që dëshmohet edhe në larmishmërinë e gatimeve dhe verërave që vijojnë të prodhohen nga arbëreshët.

Video nga Anna Stratigo, këtu:

Përveç shumë elementeve të tjera, arbëreshët kanë trashëguar brez pas brezi edhe traditat në fushën e gatimit. Video e publikuar nga këngëtarja Anna Stratigo, sjell momente nga përgatitja e shtridëlave (ose shtridhëlave), ushqim tipik arbëresh, i ngjashëm me jufkat tradicionale.


Gastronomia, si pjesë përbërëse e kulturës materiale, është shumë e pasur ndër arbëreshët e Italisë, gjë që dëshmohet edhe në larmishmërinë e gatimeve dhe verërave që vijojnë të prodhohen nga arbëreshët.

Video nga Anna Stratigo, këtu: