Botime në Diasporë

E hënë, 20 Shtator, 2021
E hënë, 20 Shtator, 2021

Botime në Diasporë

Botime në Diasporë/ 1901, në Romë botohej gazeta “ALBANIA”

“ALBANIA” ishte një gazetë e cila nisi të botohej...

Gazeta franceze më 1909: Doli revista “Diturija”, drejtohet nga Mit’hat Frashëri

“Journal de Salonique” ka botuar, të martën e 19...

Itali/ Rai 3 sjell historinë e shtëpisë botuese “Besa”

Ekziston një lidhje mes Salentos dhe Ballkanit, e cila...

Botime në Diasporë/ Revista “STUDENTI” botohej në SHBA më 1920-ën

“STUDENTI” ishte një revistë shoqërore, kulturale e letrare në...

Botime në Diasporë/ 1915, botohej në Lausanne “L’ALBANIE”

“L’ALBANIE” ishte një botim i përdyjavshëm që mbronte interesat...

Botime në Diasporë/ “LA QUESTIONE ALBANESE” botohej në 1905 në Buenos Aires

“LA QUESTIONE ALBANESE” (Çështja shqiptare) ishte një revistë e...

10 maj 1897 në Bukuresht botohej gazeta “Shqipëria” nga Visar Dodani

Më 10 maj 1897, gazetari, publicisti dhe aktivisti i...

Botime në Diasporë/ Itali 1897, botohej gazeta “LA NAZIONE ALBANESE”

“LA NAZIONE ALBANESE”  ishte një buletin politik, letrar dhe...

Botime në Diasporë/ “TREGTIA SHQIPTARE”, botohej në Boston më 1921-in

“TREGTIA SHQIPTARE” ishte një revistë e përmuajshme në gjuhën...

Botime në Diasporë/ 1901, në Beograd botohej gazeta “TOSKA”

Gazeta “TOSKA” botohej në vitin 1901 në Beograd. Drejtues...

Botime në Diasporë/ 1901, në Romë botohej gazeta “ALBANIA”

“ALBANIA” ishte një gazetë e cila nisi të botohej...

Gazeta franceze më 1909: Doli revista “Diturija”, drejtohet nga Mit’hat Frashëri

“Journal de Salonique” ka botuar, të martën e 19...

Itali/ Rai 3 sjell historinë e shtëpisë botuese “Besa”

Ekziston një lidhje mes Salentos dhe Ballkanit, e cila...

Botime në Diasporë/ Revista “STUDENTI” botohej në SHBA më 1920-ën

“STUDENTI” ishte një revistë shoqërore, kulturale e letrare në...

Botime në Diasporë/ 1915, botohej në Lausanne “L’ALBANIE”

“L’ALBANIE” ishte një botim i përdyjavshëm që mbronte interesat...

Botime në Diasporë/ “LA QUESTIONE ALBANESE” botohej në 1905 në Buenos Aires

“LA QUESTIONE ALBANESE” (Çështja shqiptare) ishte një revistë e...

10 maj 1897 në Bukuresht botohej gazeta “Shqipëria” nga Visar Dodani

Më 10 maj 1897, gazetari, publicisti dhe aktivisti i...

Botime në Diasporë/ Itali 1897, botohej gazeta “LA NAZIONE ALBANESE”

“LA NAZIONE ALBANESE”  ishte një buletin politik, letrar dhe...

Botime në Diasporë/ “TREGTIA SHQIPTARE”, botohej në Boston më 1921-in

“TREGTIA SHQIPTARE” ishte një revistë e përmuajshme në gjuhën...

Botime në Diasporë/ 1901, në Beograd botohej gazeta “TOSKA”

Gazeta “TOSKA” botohej në vitin 1901 në Beograd. Drejtues...

Të fundit

Turistë polakë në malin e Tomorrit

Turistë polakë iu ngjitën malit të Tomorrit në një guidë të gjatë turistike me ndihmën e operatorëve turistikë lokalë të Beratit. Lajmi bëhet i ditur...

Gjermani / Lazim Destani në takimin tradicional letrar “Azem Shkreli”

Sot në Dyseldorf u mbajt Takimi Tradicional Letrar “Azem Shkreli”. Nën organizimin e Lidhjes së Shkrimtarëve, Artistëve dhe Krijuesve Shqiptarë në Gjermani ky manifestim...

Kujtime nga jeta dhe veprimtaria e tij e Pino Cacozza në muajin e tij të lindjes

Federata e Shoqatave Arbëreshe (FAA) kujtoi në muajin e tij të lindjes arbëreshin Pino Cacozza. U zgjodh pikërisht kolegji ku Cacozza studioi, “Shën Adrian” për...

Kosovë-Shqipëri, drejt mbledhjes së shtatë të dy qeverive

Qeveritë e Kosovës e Shqipërisë pritet të mbajnë mbledhjen e shtatë të përbashkët në Prishtinë, këtë vit, pas të gjashtës në Tiranë në 2...

Në punë me pasaportë vaksinimi/ Italia e bën me detyrim si në shtet dhe privat

Nga 15 tetori, Italia do të kërkojë pasaportë vaksinimi për të gjithë punonjës si në sektorin shtetëror ashtu edhe atë privat. administrata publike është...