Sadik Elshani

E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021
E mërkurë, 8 Dhjetor, 2021

AUTHOR NAME

Sadik Elshani

2 POSTIME
0 KOMENTET

At Gjergj Fishta, lahutari i letërsisë shqipe, figurë madhore e kombit tonë

Viti 2021 është shpallur si Viti i 150 Vjetorit të Lindjes së At Gjergj Fishtës (23 Tetor, 1871 – 30 Dhjetor, 1940). Me këtë...

Parakalim dinjitoz i shqiptarëve në Ditën e Falenderimeve në Philadelphia 

Të shumta janë veprimtaritë që organizon shoqata “Bijtë e shqipes” për nder të 28 Nëntorit, Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë. Për shoqatën tonë nëntori...

Të fundit

Mëso!Shqip – platforma që i mëson gjuhëamtare fëmijëve të Diasporës

Në kërkim të një jete më të mirë për ta dhe familjen, shqiptarët përgjatë historisë janë detyruar që të emigrojnë në vendet më të...

Austri/ Fëmijët e shkollës shqipe qëndisin flamurin dhe ja dhurojnë ambasadorit

Me rastin e Ditës së Flamurit, 109 vjetorit të shpalljes së pavarësisë,  nxënësit e mësimit të gjuhës shqipe në Austri, i kanë dhuruar Ambasadorit...

Përpjekjet e Arbëreshëve për mbledhjen e këngëve tradicionale të 3 shekujve

149 vjet më parë, më 20 dhjetor të vitit 1871 Giusepe Kamarda mblodhi disa këngë tradicionale në ngulimin arbëresh Palazzo Adriano. Këngëve të mbledhura...

Një krenari shqiptare në Oksford

Nga të gjithë studentët më brilantë në botë, vetëm 0.7 përqind prej tyre arrijnë të përfitojnë bursën “Rhodes”, e cila akordohet që prej vitit...

‘Zgjoi’ do të shfaqet në ‘Lighthouse International Film Festival’

Filmi kosovar ‘Zgjoi’ po vazhdon sukseset e tij në festivalet e mëdha ndërkombëtare. Më 15 dhjetor, filmi me regji të Blerta Bashollit do të shfaqet...