Kur njeh dorën e një profesionisti shqiptar

E enjte, 5 Gusht, 2021
E enjte, 5 Gusht, 2021

Kur njeh dorën e një profesionisti shqiptar

E keni parasysh atë darkën e shijshme që vetëm dora e një profesionisti di të gatuajë???

Patjetër që po!!

Po darkën alla shqiptarçe apo alla italiançe që gatuhet në kuzhinat tradicionale të vendeve respektive???

Edhe këtë po…

Por të shijoni kuzhina të mrekullueshme në tokën italiane, portugeze, franceze, madje madje indiane.. rrallë kush ka fatin ta provojë!

Rastësisht u gjendja në restorantin “Giardinodondiego”. Pata fatin të provoj shijen e një gatimi të pa provuar kurrë më parë. Kamarieri dëgjon bisedën e tavolinës tonë dhe thotë: ”Jo jo, kuzhinieri është djalë i ri, si ka mbushur akoma të 30-at. U habitëm të gjithë dhe siç e kemi ne shqiptarët ngelem me gojë hapur. Ato gatime kishin një prefeksionizëm a thua të ishin nga dora e dikujt që kishte 30 vite në kuzhinë..

Madje kuzhinieri është shqiptar shtoi ai kur erdhi pas 8 minutash të servirte porosinë.

Shqiptar???

Thirrëm të gjithë një zëri!!!!

Po tha është Reald Prifti. Edhe pse kishim dalë për qejf nuk e harruam profesionin. Ne promovojmë shqiptarë të suksesshëm në të gjithë botën, por Realdin e kishim edhe nga zona ku shoqata e shqiptarëve të San Benedettos ka përkrahur dhe promovuar shqiptarët e suksesshëm.

Kërkuam të shihnim CV e Realdit më shumë se me fjalë puna e tij fliste me gatime dhe eksperienca.

Ju nuk mund ta imagjinoni në sa nga restorantet të mira të zonës kishte punuar Renaldi. Ai kishte punuar edhe në Portugali, France etj. Po të ju them që ai ka punuar dhe në Indi sërish do të duket e habitshme.

I kërkuam të thoshte disa fjalë. Në ato pak sekonda ai fliste dhe merrte frymë. Sa pak fliste dhe sa shumë i shkëlqenin sytë nga dashuria për gatimin, për punën, për emrin shqiptar.

Arritëm ti marrim një CV dhe faqen e instagramit!

Dhe kur të drekoni në restorante pyesni njëherë cili është kuzhinieri, ai mund të jetë shqiptar.

Sepse shqiptari i talentuar në fushën e kulinarisë Raeald Prifti ka punuar në restorantet të tilla si:

CHEF DE PARTIE at “La cachette” Restaurant (1 Michelin Star), Valence, France

(March – May 2019) CHEF, consulting and events at “Artusi” Restaurant, New Delhi, India

TEMPORARY CHEF at “Pepenero” Restaurant, Cupramarittima (AP), Italy

COMMIS DE CUISINE at ” Uliassi” Restaurant (3 Michelin Star), Senigallia, Italy

CHEF, Opening and Consulting at “Papi&Lobster” Restaurant, Lisbon, Portugal

CHEF at “Cobà” Restaurant, Porto San Giorgio 63822 (FM), Italy

CHEF at “Mood” Restaurant, Civitanova Marche 62012 (MC), Italy

CHEF DE PARTIE at “Paolo Teverini” Restaurant (1 Michelin Star), Bagno di Romagna 47021 (FC), Italy

CHEF at “Osteria dell’Arancio” Restaurant, Grottammare 63066 (AP), Italy

SOUS CHEF at ” Hotel Paradiso”, Grottammare 63066 (AP) (seasonal work)

Në restorante të tjerë do të gjeni plotë Reald të tjerë.

Nga Elona Jushi Pasha

Autorja është Anëtare e Këshillit Drejtues të shoqatës Albanesi di San Benedetto del Tronto

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë. 

E keni parasysh atë darkën e shijshme që vetëm dora e një profesionisti di të gatuajë???

Patjetër që po!!

Po darkën alla shqiptarçe apo alla italiançe që gatuhet në kuzhinat tradicionale të vendeve respektive???

Edhe këtë po…

Por të shijoni kuzhina të mrekullueshme në tokën italiane, portugeze, franceze, madje madje indiane.. rrallë kush ka fatin ta provojë!

Rastësisht u gjendja në restorantin “Giardinodondiego”. Pata fatin të provoj shijen e një gatimi të pa provuar kurrë më parë. Kamarieri dëgjon bisedën e tavolinës tonë dhe thotë: ”Jo jo, kuzhinieri është djalë i ri, si ka mbushur akoma të 30-at. U habitëm të gjithë dhe siç e kemi ne shqiptarët ngelem me gojë hapur. Ato gatime kishin një prefeksionizëm a thua të ishin nga dora e dikujt që kishte 30 vite në kuzhinë..

Madje kuzhinieri është shqiptar shtoi ai kur erdhi pas 8 minutash të servirte porosinë.

Shqiptar???

Thirrëm të gjithë një zëri!!!!

Po tha është Reald Prifti. Edhe pse kishim dalë për qejf nuk e harruam profesionin. Ne promovojmë shqiptarë të suksesshëm në të gjithë botën, por Realdin e kishim edhe nga zona ku shoqata e shqiptarëve të San Benedettos ka përkrahur dhe promovuar shqiptarët e suksesshëm.

Kërkuam të shihnim CV e Realdit më shumë se me fjalë puna e tij fliste me gatime dhe eksperienca.

Ju nuk mund ta imagjinoni në sa nga restorantet të mira të zonës kishte punuar Renaldi. Ai kishte punuar edhe në Portugali, France etj. Po të ju them që ai ka punuar dhe në Indi sërish do të duket e habitshme.

I kërkuam të thoshte disa fjalë. Në ato pak sekonda ai fliste dhe merrte frymë. Sa pak fliste dhe sa shumë i shkëlqenin sytë nga dashuria për gatimin, për punën, për emrin shqiptar.

Arritëm ti marrim një CV dhe faqen e instagramit!

Dhe kur të drekoni në restorante pyesni njëherë cili është kuzhinieri, ai mund të jetë shqiptar.

Sepse shqiptari i talentuar në fushën e kulinarisë Raeald Prifti ka punuar në restorantet të tilla si:

CHEF DE PARTIE at “La cachette” Restaurant (1 Michelin Star), Valence, France

(March – May 2019) CHEF, consulting and events at “Artusi” Restaurant, New Delhi, India

TEMPORARY CHEF at “Pepenero” Restaurant, Cupramarittima (AP), Italy

COMMIS DE CUISINE at ” Uliassi” Restaurant (3 Michelin Star), Senigallia, Italy

CHEF, Opening and Consulting at “Papi&Lobster” Restaurant, Lisbon, Portugal

CHEF at “Cobà” Restaurant, Porto San Giorgio 63822 (FM), Italy

CHEF at “Mood” Restaurant, Civitanova Marche 62012 (MC), Italy

CHEF DE PARTIE at “Paolo Teverini” Restaurant (1 Michelin Star), Bagno di Romagna 47021 (FC), Italy

CHEF at “Osteria dell’Arancio” Restaurant, Grottammare 63066 (AP), Italy

SOUS CHEF at ” Hotel Paradiso”, Grottammare 63066 (AP) (seasonal work)

Në restorante të tjerë do të gjeni plotë Reald të tjerë.

Nga Elona Jushi Pasha

Autorja është Anëtare e Këshillit Drejtues të shoqatës Albanesi di San Benedetto del Tronto

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.