Greqi/ Ambasadorja lobon për lehtësimin e lëvizjes në kufirin me Shqipërinë

E martë, 22 Qershor, 2021
E martë, 22 Qershor, 2021

Greqi/ Ambasadorja lobon për lehtësimin e lëvizjes në kufirin me Shqipërinë

Lehtësimi i lëvizjes në pikat e përbashkëta të kalimit të kufirit mes Shqipërisë dhe Greqisë ishte temë e diskutimit gjatë takimit të ambasadores shqiptare në Athinë, Luela Hajdaraga me Ministrin e Punëve të Jashtme të Greqisë Nikos Dendias.

Takimi u zhvillua pas celebrimit të 50 viteve rivendosje diplomatike mes Shqipërisë dhe Greqisë, pëkatësisht më 6 maj 1971, pasi të dy vendet ranë dakort mbi një komunikatë të përbashkët, të propozuar nga pala shqiptare, e cila u publikua njëkohësisht në kryeqytetet e të dy vendeve.

Në njoftimin e ambasadës thuhet se: Në këtë takimin, shumë miqësor dhe të hapur, bashkëbiseduesit diskutuan mbi marrëdhëniet shqiptaro-greke dhe perspektivën e thellimit të bashkëpunimit në fusha me interes të përbashkët, zhvillimet politike në vendet respektive, hapjen sa më shpejt të negociatave për anëtarësim Shqipëri-BE, situatën aktuale të pandemisë Covid-19 dhe bashkëpunimin mes vendeve, lehtësimin e lëvizjes në pikat e përbashkëta të kalimit kufitar, si dhe lidhur me komunitetin shqiptar në Greqi dhe mbështetjen e tij.

Aktualisht lëvizja është e kufizuar deri më 14 maj, dhe pas kësaj date pritet edhe lehtësim i masave, pasi Greqia ka vendosur të hapet për ti dhënë frymëmarrje turizmit.

Me rastin e 50 vjetorit u kujtua marrëdhënia e vjetër mes dy vendeve: “Por marrëdhëniet tona me Greqinë janë shumë më të hershme. Ato janë marrëdhënie të veçanta mes fqinjësh, me lidhje të forta historike dhe njerëzore. Ky përvjetor i gjen marrëdhëniet shqiptaro-greke në një nivel shumë të mirë bashkëpunimi, në një partneritet të ngushtë, si dy fqinjë të mirë dhe partnerë strategjikë, si anëtarë të NATO-s dhe me një vizion të përbashkët Evropian, së bashku në shumë organizata ndërkombëtare dhe nisma rajonale, në shërbim të interesave të dy vendeve dhe popujve tanë, të stabilitetit dhe prosperitetit në rajonin tonë, dhe më gjerë.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

Lehtësimi i lëvizjes në pikat e përbashkëta të kalimit të kufirit mes Shqipërisë dhe Greqisë ishte temë e diskutimit gjatë takimit të ambasadores shqiptare në Athinë, Luela Hajdaraga me Ministrin e Punëve të Jashtme të Greqisë Nikos Dendias.

Takimi u zhvillua pas celebrimit të 50 viteve rivendosje diplomatike mes Shqipërisë dhe Greqisë, pëkatësisht më 6 maj 1971, pasi të dy vendet ranë dakort mbi një komunikatë të përbashkët, të propozuar nga pala shqiptare, e cila u publikua njëkohësisht në kryeqytetet e të dy vendeve.

Në njoftimin e ambasadës thuhet se: Në këtë takimin, shumë miqësor dhe të hapur, bashkëbiseduesit diskutuan mbi marrëdhëniet shqiptaro-greke dhe perspektivën e thellimit të bashkëpunimit në fusha me interes të përbashkët, zhvillimet politike në vendet respektive, hapjen sa më shpejt të negociatave për anëtarësim Shqipëri-BE, situatën aktuale të pandemisë Covid-19 dhe bashkëpunimin mes vendeve, lehtësimin e lëvizjes në pikat e përbashkëta të kalimit kufitar, si dhe lidhur me komunitetin shqiptar në Greqi dhe mbështetjen e tij.

Aktualisht lëvizja është e kufizuar deri më 14 maj, dhe pas kësaj date pritet edhe lehtësim i masave, pasi Greqia ka vendosur të hapet për ti dhënë frymëmarrje turizmit.

Me rastin e 50 vjetorit u kujtua marrëdhënia e vjetër mes dy vendeve: “Por marrëdhëniet tona me Greqinë janë shumë më të hershme. Ato janë marrëdhënie të veçanta mes fqinjësh, me lidhje të forta historike dhe njerëzore. Ky përvjetor i gjen marrëdhëniet shqiptaro-greke në një nivel shumë të mirë bashkëpunimi, në një partneritet të ngushtë, si dy fqinjë të mirë dhe partnerë strategjikë, si anëtarë të NATO-s dhe me një vizion të përbashkët Evropian, së bashku në shumë organizata ndërkombëtare dhe nisma rajonale, në shërbim të interesave të dy vendeve dhe popujve tanë, të stabilitetit dhe prosperitetit në rajonin tonë, dhe më gjerë.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.