Botime në Diasporë/ Më 1915-ën në Chicago botohej “THE ALBANIAN ERA”

E mërkurë, 12 Maj, 2021
E mërkurë, 12 Maj, 2021

Botime në Diasporë/ Më 1915-ën në Chicago botohej “THE ALBANIAN ERA”

“THE ALBANIAN ERA” ishte një revistë politike, shoqërore, historike, letrare etj.. Kjo revistë botohej në gjuhët shqip dhe anglisht me drejtues John Adams (pseudonimi i Nasi Vanit). Numri i parë doli në vitin 1915 në Chicago.

“Qëllimi i Erës është tú tregojë botës kush janë shqiptarët dhe të përhapë diturinë me ndihmën e atyre që dëshirojnë të punojnë për kombësi”, shkruhej në krye të revistës.

“Njeriu është lindur në një qeveri sikundër që është lindur dhe në një familje. Para se të lindet nuk mund të pëlqejë se në cilën qeveri ose familje të lindej. Rasti e hodhi në një qeveri si dhe në një familje pa pyetur atë as fare, dhe kështu është nën urdhrin e prindërve dhe të qeverisë, të cilat nuk i zgjodhi vetë…”, shkruhet në paragrafin e shkrimit që mund titullin “Qeveria”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

“THE ALBANIAN ERA” ishte një revistë politike, shoqërore, historike, letrare etj.. Kjo revistë botohej në gjuhët shqip dhe anglisht me drejtues John Adams (pseudonimi i Nasi Vanit). Numri i parë doli në vitin 1915 në Chicago.

“Qëllimi i Erës është tú tregojë botës kush janë shqiptarët dhe të përhapë diturinë me ndihmën e atyre që dëshirojnë të punojnë për kombësi”, shkruhej në krye të revistës.

“Njeriu është lindur në një qeveri sikundër që është lindur dhe në një familje. Para se të lindet nuk mund të pëlqejë se në cilën qeveri ose familje të lindej. Rasti e hodhi në një qeveri si dhe në një familje pa pyetur atë as fare, dhe kështu është nën urdhrin e prindërve dhe të qeverisë, të cilat nuk i zgjodhi vetë…”, shkruhet në paragrafin e shkrimit që mund titullin “Qeveria”.

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.