Botime në Diasporë/ “BULLETIN ALBANAIS” botohej në frengjisht më 1919-ën

E hënë, 25 Tetor, 2021
E hënë, 25 Tetor, 2021

Botime në Diasporë/ “BULLETIN ALBANAIS” botohej në frengjisht më 1919-ën

“BULLETIN ALBANAIS” (Buletini shqiptar) ishte një e përkohshme politike e cila botohej në gjuhën frëngjisht me përgjegjës Jean Dorsenne. Numri i parë u botua më 15 korrik 1919 në Paris.

Në fillim të faqes së parë shkruheshin synimet që kishte kjo gazetë: “Në prezencë të probleme që kemi hasur, synojmë t’i tregojmë publikut francez të vërtetën për të dhënat për shqiptarët. Kemi vendosur të publikojmë artikuj në këtë gazetë, për të paraqitur përpjekjet e shqiptarëve ndër shekuj. Në cdo publikim do të ketë informacione që vijnë nga shteti jonë dhe do bëhen pjesë e buletinit, në formë përmbledhje për të përgënjeshtruar të gjithë të pavërtetat rreth shqiptarëve. Version ynë do të nxjerrë të vërtetën tek francezët për shqiptarët dhe të mbrojë të drejtat e tyre legjitime.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.  

“BULLETIN ALBANAIS” (Buletini shqiptar) ishte një e përkohshme politike e cila botohej në gjuhën frëngjisht me përgjegjës Jean Dorsenne. Numri i parë u botua më 15 korrik 1919 në Paris.

Në fillim të faqes së parë shkruheshin synimet që kishte kjo gazetë: “Në prezencë të probleme që kemi hasur, synojmë t’i tregojmë publikut francez të vërtetën për të dhënat për shqiptarët. Kemi vendosur të publikojmë artikuj në këtë gazetë, për të paraqitur përpjekjet e shqiptarëve ndër shekuj. Në cdo publikim do të ketë informacione që vijnë nga shteti jonë dhe do bëhen pjesë e buletinit, në formë përmbledhje për të përgënjeshtruar të gjithë të pavërtetat rreth shqiptarëve. Version ynë do të nxjerrë të vërtetën tek francezët për shqiptarët dhe të mbrojë të drejtat e tyre legjitime.”

Për t’u bërë pjesë e grupit të “Gazeta Diaspora Shqiptare” mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet menjëherë.